)Skodik píše:to potom budou fotecky
doufám že ukážeš taky něco bez photoshopu
jezisi, SZ nemame? Ja se pochopitelne ted budu verejne chtit "branit", a tak tu je zbytecne OT.zombux píše:)Skodik píše:to potom budou fotecky
doufám že ukážeš taky něco bez photoshopu
negativy mám naskenovaný a můžu je sem dát bez jakýchkoliv úprav, snad ti bude stačit 6Mpix sken kterej vypadá úplně stejně jako moje poslední fota. já nemám problém koukat na tvoje díla z photoshopu, jsou dobrý, proč by ne, já dřív na digitálu taky hodně dodělával photoshopem. ale teď mě zajímá jak doopravdy umíš fotit ne co umíš v photoshopu...Skodik píše:jezisi, SZ nemame? Ja se pochopitelne ted budu verejne chtit "branit", a tak tu je zbytecne OT.
No jasne, az nam ty zacnes ukazovat negativy, tak ja ukazu neco bez PS :)Proste postprocessing je nezbytny jako vyvolavani u analogu, delaji to vsichni profesionalni fotografove i amateri, kteri se snazi foti na urovni. Jinak samozrejme souhlasim, ze nektere moje fotky nejsou jen postprossing, jako treba ta posledni (Sv. Vaclav a Muzeum), ale to je normalni, nefotim porad "klasiku". Takze veta, jestli ukazu neco bez PS je pekne oskliva, protoze naopak vetsinu fotek mam bez vyraznych uprav.
Ale jinak samozrejme, porizenim DSLR si myslim, ze prace v PS spadne tak o 50 procent minimalne, co jsem s DSLR takhle fotil, tak naprosto odpada nutnost upravy vyslednych barev ci krivek apod.
No tohle uz bude asi na splitt Nevim jak moc ty tvoje skeny kompresujes, ale zadna slava to zrovna taky neni popravde No myslim, ze jsi moc paranoidni, ja v PS nic neprimalovavam ci retusuju, vkladam... ja proste vzdy upravuju vystup, tedy barevne a svetelne podani, tedy kontrast, BW apod.. nemam tu jedinou fotku, kde bych neco primaloval, ci umazal, na to proste taky nehraju! Ale na upravu vystupu fotky jo.zombux píše:negativy mám naskenovaný a můžu je sem dát bez jakýchkoliv úprav, snad ti bude stačit 6Mpix sken kterej vypadá úplně stejně jako moje poslední fota. já nemám problém koukat na tvoje díla z photoshopu, jsou dobrý, proč by ne, já dřív na digitálu taky hodně dodělával photoshopem. ale teď mě zajímá jak doopravdy umíš fotit ne co umíš v photoshopu...
sám píšeš že většinu fotek máš bez výrazných úprav. já osobně bych navrhoval následující dohodu - u každý fotky kterou tady na fóru zveřejníme, bude taky odkaz na klidně zmenšenou původní podobu bez opravdu jakýchkoliv úprav, prostě to co vylezlo z paměťový karty / negativu. žádný dorovnávání, žádný retuše. jistě že důležitej je výslednej produkt ale zajímá mě i hrubá práce která leze na fotky. tímhle bysme ten věčnej problém "to PS or not to PS" definitivně skončili myslím
Ja uz ji v ruce mel, je v pohode... jsem zvyklej na Olympus tak nejak "od mala" Takze v pohode, jinak 350D je bez gripu tusim jeste mensi a o E-330/300 ani nemluve, ale proste jde o to jak komu vyhovuje.sx02 píše:Mno skodiku zavidim - doufam ze pak pripojis svoej postrehy s E-500 taky jsem po ni posilhaval, nicmene vcera jsme ji mel poprvy na chvili v ruce a nejak se mi zdala mala a spis me ovladani zmatlo tak se kdyztak pak podel o dojmy.
Stejne bys neusnul, jak se tesisSkodik píše:Ja uz ji v ruce mel, je v pohode... jsem zvyklej na Olympus tak nejak "od mala" Takze v pohode, jinak 350D je bez gripu tusim jeste mensi a o E-330/300 ani nemluve, ale proste jde o to jak komu vyhovuje.sx02 píše:Mno skodiku zavidim - doufam ze pak pripojis svoej postrehy s E-500 taky jsem po ni posilhaval, nicmene vcera jsme ji mel poprvy na chvili v ruce a nejak se mi zdala mala a spis me ovladani zmatlo tak se kdyztak pak podel o dojmy.
A jestli tady o tom budete kua porad mlet, tak do Ut nebudu spat hovada!!
Ja vim ze je to blbej duvod, ale me se nikony nelibej i kdyz je respektuju protoze jsou to kvalitni stroje to je nepochybne, svym zalozenim spise tihnu k canonu. Prijdou mi takovy hromburacky. Ja vim ze to neni asi spravnej duvod ale je to tak.zombux píše:a proč ne?sx02 píše:budu muset zkusit nejakyho Nikona (coz nechci) :-/
no, co jsem koumal nikony a canony v regálu, ty mašinky vypadají opravdu hodně podobně kdyby na tom nebyla napsaná značka tak bych to od sebe poznával hodně ztuha. osobně jsem šel do nikonu na doporučení známých taky nikonistů, ale podle mě je to hodně vyrovnanýsx02 píše:Ja vim ze je to blbej duvod, ale me se nikony nelibej i kdyz je respektuju protoze jsou to kvalitni stroje to je nepochybne, svym zalozenim spise tihnu k canonu. Prijdou mi takovy hromburacky. Ja vim ze to neni asi spravnej duvod ale je to tak.
Heh vychylit ve prospech nikona by me napriklad dokazalo to kdyby nedaval k D-50 ten shitozni 18-55 ale nabidl klidne drazsi kit s 18-70, to bych si moc rad koupil.
JInak jsem spis chtel kdyz uz neco s 8mpix a to nikon v te spotrebni casti nenabizi. Nicmene sem si predsevzal ze se zapru - a zkusim si nejakyho nikona osahat. Treba zmenim nazor.
No jako nevim, na E-500 mně děsí zoufale malej čip, kdy se ohnisko objektivu násobí dokonce 2x, což celkem zužuje výběr širokoúhlých skel. Osobně bych si radši koupil EOS 350D s čipem formátu APS-C, než tohle. Větší čip míň šumí a koneckonců, na Canon se dá sehnat spousta kvalitních skel za příjemnou cenu třeba od Sigmy, což je taky dobré. Nemám nic proti Olympusu, ale řekl bych, že za tu cenu tu jsou i lepší DSLR.ICE píše:E500 je moc fajn vecicka , taky jsem na Olympusy...
Tohle se tu uz nekolikrat resiloTomV píše:No jako nevim, na E-500 mně děsí zoufale malej čip, kdy se ohnisko objektivu násobí dokonce 2x, což celkem zužuje výběr širokoúhlých skel. Osobně bych si radši koupil EOS 350D s čipem formátu APS-C, než tohle. Větší čip míň šumí a koneckonců, na Canon se dá sehnat spousta kvalitních skel za příjemnou cenu třeba od Sigmy, což je taky dobré. Nemám nic proti Olympusu, ale řekl bych, že za tu cenu tu jsou i lepší DSLR.ICE píše:E500 je moc fajn vecicka , taky jsem na Olympusy...