Doporučte mi zvukovku

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
dmichalek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Doporučte mi zvukovku

Příspěvek od dmichalek »

Ahoj,
potřeboval bych doporučit nějakou dobrou zvukovou kartu, aby měla digitální i analogový vstup a výstup, optický vstup a výstup.
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lipfeather »

Kčemu to proboha chceš? :? Podle popisu chceš profesionální zvukovku a ty jsou hodně drahý!! Zkus přes Google najít MAYA Sound card, ale nevim nevim....
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Ale nechce profesionální... Tohle zvládne i nejnadupanější Audigy.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No ale nevim reda k čemu chce všechny ty vztupy a výstupy. Myslim že Audigy 2 tohle všechno nemá.....
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Analogovej vstup a výstup má každá zvukovka (Line In, Line Out). Audigy 2 Platinum má určitě optiku vstup i výstup, koax výstup, jen nevím, jestli má i koax vstup.

Ale taky by mě celkem zajímalo, na co chce tolik vstupů/výstupů...
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jedině tohle má všechno co chceš

http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=43914
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jo, to jsem měl na mysli...
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

TomV píše:Analogovej vstup a výstup má každá zvukovka (Line In, Line Out). Audigy 2 Platinum má určitě optiku vstup i výstup, koax výstup, jen nevím, jestli má i koax vstup.

Audigy 2 Platinum to má, ale fakt nevim co by stim dělal.
Steně si nakonec koupí Sound Blaster live 5.1 :lol:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Co s tolika výstupama budeš proboha dělat?
Můžeš zkusit Terratec Aureon 7.1 Space (4x analog out+optika in/out), velice slušná cena za slušnou zvukovku, kterou můžeš flashnout na o 1200Kč dražší Audiotrak Prodigy 7.1 (ta má místo optiky digital in/out).
Na Audigy 2 se vykašli, je to moc drahý a převodníky na nahrávání nejsou zrovna bůh ví co, i když se vytahujou THX.
Bathory
dmichalek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmichalek »

Lipfeather píše:Kčemu to proboha chceš? :? Podle popisu chceš profesionální zvukovku a ty jsou hodně drahý!! Zkus přes Google najít MAYA Sound card, ale nevim nevim....
K čemu to potřebuji jelikoš chci zpracovávat video a když jsem koukal všude možně na zvukovky tak buď mají optické nebo digitální I/O, ale já potřebuji jak optické a i anologové a digitální vstupy a výstupy! Co jsem našel za kartu a máme ji v práci je: Trust 514DX 5.1 Sound Expert Optical, je dobrá částečně zatěžuje ještě CPU!
dmichalek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmichalek »

TomV píše:Analogovej vstup a výstup má každá zvukovka (Line In, Line Out). Audigy 2 Platinum má určitě optiku vstup i výstup, koax výstup, jen nevím, jestli má i koax vstup.

Na co chci tolik I/O?.o) Na na zpracování grafiky a videa!:o)
dmichalek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmichalek »

Lipfeather píše:

Audigy 2 Platinum to má, ale fakt nevim co by stim dělal.
Steně si nakonec koupí Sound Blaster live 5.1 :lol:
Já právě potřebuji hlavně optické a koax. digitální a analogové vstupy/výstupy
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

dmichalek píše:
Lipfeather píše:Kčemu to proboha chceš? :? Podle popisu chceš profesionální zvukovku a ty jsou hodně drahý!! Zkus přes Google najít MAYA Sound card, ale nevim nevim....
K čemu to potřebuji jelikoš chci zpracovávat video a když jsem koukal všude možně na zvukovky tak buď mají optické nebo digitální I/O, ale já potřebuji jak optické a i anologové a digitální vstupy a výstupy! Co jsem našel za kartu a máme ji v práci je: Trust 514DX 5.1 Sound Expert Optical, je dobrá částečně zatěžuje ještě CPU!
No, pokud chceš efektovat zvuk v reálném čase, potřebuješ kartu s procesorem (DSP), jinak ti bude vždycky užírat výkon CPU.

Co třeba tohle : http://www.promedia-audio.cz/pp-prodigy192/ ?
Jen si tam nejsem 100% jistej tím procesorem, ale myslím, že ho má...
Pepo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pepo »

doporucujem fortisimo III od herculesu super super super podpora 7.1 aj digi out a in + 2x firewire pri modifikaci digifire 7.1
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Pepo píše:doporucujem fortisimo III od herculesu super super super podpora 7.1 aj digi out a in + 2x firewire pri modifikaci digifire 7.1
Tak karta je za tu cenu moc hezká (má i DSP, což mě překvapilo), ale chybí jí jedna celkem důležitá věc - podpora ASIO ovladačů.

ASIO (teď už i ve verzi 2.0) je teda spíš, než ovladač, interface pro velmi rychlou komunikaci zvukového HW se softwarem. Vyvinula ho firma Steinberg (autor programů jako Cubase, Nuendo,...) a vyznačuje se tím, že má ultra-nízkou latenci (v jednotkách ms). To je důležité, pokud požaduješ od hardwaru velmi rychlou odezvu (DJ, HDR, AV processing,...) a latence kolem 50 ms ti už může rozhodit synchronizaci audia s videem.
ASIO podporují samozřejmě všechny profi karty a ze "spotřebek" ho umí SB od Audigy 1 výš...
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

TomV píše:
Pepo píše:doporucujem fortisimo III od herculesu super super super podpora 7.1 aj digi out a in + 2x firewire pri modifikaci digifire 7.1
Tak karta je za tu cenu moc hezká (má i DSP, což mě překvapilo), ale chybí jí jedna celkem důležitá věc - podpora ASIO ovladačů.

ASIO (teď už i ve verzi 2.0) je teda spíš, než ovladač, interface pro velmi rychlou komunikaci zvukového HW se softwarem. Vyvinula ho firma Steinberg (autor programů jako Cubase, Nuendo,...) a vyznačuje se tím, že má ultra-nízkou latenci (v jednotkách ms). To je důležité, pokud požaduješ od hardwaru velmi rychlou odezvu (DJ, HDR, AV processing,...) a latence kolem 50 ms ti už může rozhodit synchronizaci audia s videem.
ASIO podporují samozřejmě všechny profi karty a ze "spotřebek" ho umí SB od Audigy 1 výš...
Sakriš ty se vyznáš ve zvuku líp než já :oops: :) :-D
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Lipfeather píše:
TomV píše: Tak karta je za tu cenu moc hezká (má i DSP, což mě překvapilo), ale chybí jí jedna celkem důležitá věc - podpora ASIO ovladačů.

Sakriš ty se vyznáš ve zvuku líp než já :oops: :) :-D
To snad né... :oops: :-D Asi jak v čem. Můžeme se navzájem doplňovat... :wink:
Btw, chci jít na zvukařinu na FAMU...
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“