Doporučte mi zvukovku
Moderátor: CageJ
- dmichalek
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Doporučte mi zvukovku
Ahoj,
potřeboval bych doporučit nějakou dobrou zvukovou kartu, aby měla digitální i analogový vstup a výstup, optický vstup a výstup.
potřeboval bych doporučit nějakou dobrou zvukovou kartu, aby měla digitální i analogový vstup a výstup, optický vstup a výstup.
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Analogovej vstup a výstup má každá zvukovka (Line In, Line Out). Audigy 2 Platinum má určitě optiku vstup i výstup, koax výstup, jen nevím, jestli má i koax vstup.
Ale taky by mě celkem zajímalo, na co chce tolik vstupů/výstupů...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
TomV píše:Analogovej vstup a výstup má každá zvukovka (Line In, Line Out). Audigy 2 Platinum má určitě optiku vstup i výstup, koax výstup, jen nevím, jestli má i koax vstup.
Audigy 2 Platinum to má, ale fakt nevim co by stim dělal.
Steně si nakonec koupí Sound Blaster live 5.1
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Co s tolika výstupama budeš proboha dělat?
Můžeš zkusit Terratec Aureon 7.1 Space (4x analog out+optika in/out), velice slušná cena za slušnou zvukovku, kterou můžeš flashnout na o 1200Kč dražší Audiotrak Prodigy 7.1 (ta má místo optiky digital in/out).
Na Audigy 2 se vykašli, je to moc drahý a převodníky na nahrávání nejsou zrovna bůh ví co, i když se vytahujou THX.
Můžeš zkusit Terratec Aureon 7.1 Space (4x analog out+optika in/out), velice slušná cena za slušnou zvukovku, kterou můžeš flashnout na o 1200Kč dražší Audiotrak Prodigy 7.1 (ta má místo optiky digital in/out).
Na Audigy 2 se vykašli, je to moc drahý a převodníky na nahrávání nejsou zrovna bůh ví co, i když se vytahujou THX.
Bathory
- dmichalek
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
K čemu to potřebuji jelikoš chci zpracovávat video a když jsem koukal všude možně na zvukovky tak buď mají optické nebo digitální I/O, ale já potřebuji jak optické a i anologové a digitální vstupy a výstupy! Co jsem našel za kartu a máme ji v práci je: Trust 514DX 5.1 Sound Expert Optical, je dobrá částečně zatěžuje ještě CPU!Lipfeather píše:Kčemu to proboha chceš?Podle popisu chceš profesionální zvukovku a ty jsou hodně drahý!! Zkus přes Google najít MAYA Sound card, ale nevim nevim....
- dmichalek
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
TomV píše:Analogovej vstup a výstup má každá zvukovka (Line In, Line Out). Audigy 2 Platinum má určitě optiku vstup i výstup, koax výstup, jen nevím, jestli má i koax vstup.
Na co chci tolik I/O?.o) Na na zpracování grafiky a videa!:o)
- dmichalek
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Já právě potřebuji hlavně optické a koax. digitální a analogové vstupy/výstupyLipfeather píše:TomV píše:Analogovej vstup a výstup má každá zvukovka (Line In, Line Out). Audigy 2 Platinum má určitě optiku vstup i výstup, koax výstup, jen nevím, jestli má i koax vstup.
Audigy 2 Platinum to má, ale fakt nevim co by stim dělal.
Steně si nakonec koupí Sound Blaster live 5.1
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, pokud chceš efektovat zvuk v reálném čase, potřebuješ kartu s procesorem (DSP), jinak ti bude vždycky užírat výkon CPU.dmichalek píše:K čemu to potřebuji jelikoš chci zpracovávat video a když jsem koukal všude možně na zvukovky tak buď mají optické nebo digitální I/O, ale já potřebuji jak optické a i anologové a digitální vstupy a výstupy! Co jsem našel za kartu a máme ji v práci je: Trust 514DX 5.1 Sound Expert Optical, je dobrá částečně zatěžuje ještě CPU!Lipfeather píše:Kčemu to proboha chceš?Podle popisu chceš profesionální zvukovku a ty jsou hodně drahý!! Zkus přes Google najít MAYA Sound card, ale nevim nevim....
Co třeba tohle : http://www.promedia-audio.cz/pp-prodigy192/ ?
Jen si tam nejsem 100% jistej tím procesorem, ale myslím, že ho má...

- Pepo
- Začátečník

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak karta je za tu cenu moc hezká (má i DSP, což mě překvapilo), ale chybí jí jedna celkem důležitá věc - podpora ASIO ovladačů.Pepo píše:doporucujem fortisimo III od herculesu super super super podpora 7.1 aj digi out a in + 2x firewire pri modifikaci digifire 7.1
ASIO (teď už i ve verzi 2.0) je teda spíš, než ovladač, interface pro velmi rychlou komunikaci zvukového HW se softwarem. Vyvinula ho firma Steinberg (autor programů jako Cubase, Nuendo,...) a vyznačuje se tím, že má ultra-nízkou latenci (v jednotkách ms). To je důležité, pokud požaduješ od hardwaru velmi rychlou odezvu (DJ, HDR, AV processing,...) a latence kolem 50 ms ti už může rozhodit synchronizaci audia s videem.
ASIO podporují samozřejmě všechny profi karty a ze "spotřebek" ho umí SB od Audigy 1 výš...

- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Sakriš ty se vyznáš ve zvuku líp než jáTomV píše:Tak karta je za tu cenu moc hezká (má i DSP, což mě překvapilo), ale chybí jí jedna celkem důležitá věc - podpora ASIO ovladačů.Pepo píše:doporucujem fortisimo III od herculesu super super super podpora 7.1 aj digi out a in + 2x firewire pri modifikaci digifire 7.1
ASIO (teď už i ve verzi 2.0) je teda spíš, než ovladač, interface pro velmi rychlou komunikaci zvukového HW se softwarem. Vyvinula ho firma Steinberg (autor programů jako Cubase, Nuendo,...) a vyznačuje se tím, že má ultra-nízkou latenci (v jednotkách ms). To je důležité, pokud požaduješ od hardwaru velmi rychlou odezvu (DJ, HDR, AV processing,...) a latence kolem 50 ms ti už může rozhodit synchronizaci audia s videem.
ASIO podporují samozřejmě všechny profi karty a ze "spotřebek" ho umí SB od Audigy 1 výš...
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To snad né...Lipfeather píše:Sakriš ty se vyznáš ve zvuku líp než jáTomV píše: Tak karta je za tu cenu moc hezká (má i DSP, což mě překvapilo), ale chybí jí jedna celkem důležitá věc - podpora ASIO ovladačů.
ASIO podporují samozřejmě všechny profi karty a ze "spotřebek" ho umí SB od Audigy 1 výš...![]()
![]()
Btw, chci jít na zvukařinu na FAMU...