Finished: Case mod by aJa
Moderátor: L4mka
- KasMen
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Lilith
- Začátečník
OK, jsem si to myslel, ale o tom vetracku jsem to stejne chtel napsat.KasMen píše:Ale kolotoc se rika kdyz tam mas hodne svetel a netyka se to vetracku
CPU: AMD 2500+@3200+(1.65V@35-44°C)___MB: MSI KT6Delta FISR___RAM: 1024MB 400MHz DDR Kingmax___HDD: WB PATA 80GB, 2x WB SATA 160GB RAID0___OS: Windows 2003 Server Enterprise Edition R2___COOLER: Complete Close Water (CPU,ChSet,GPU, HDD)___Gallery: http://www.aji.estranky.cz/
- filda2003
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Lilith
- Začátečník
Pokud ti to neva tak to dam sem a podelim se o to se vsemi. Je to velice jednoduche zapojeni.

Beha to na 12V, v tomto pripade je pouzito 6 vystupnich svorek.
Pouzite diody a tranzistory je nutne zvolit podle proudove zateze. Tranzistory ale doporucuji darlingtony TIP120, dobre slapou a hodne snesou, pricemz za pakatel. Trimry a potenciometry jsou pouzity 22k (mohou byt ale i jine).
Cele to spociva v tom, ze prvni blok je rizen fototranzistorem (vzhledove jako dioda) IRE5, ten je v buzirce v tesne blizkosti HDD LED. Bylo nutne to oddelit, PC u led pouziva trochu nevhodnou logiku pro dalsi zpracovani.
Druhy blok, taktez. V mem pripade ale napojen na ScrollLock.
Pri sepnuti fototranzistoru se dostane napeti na trimr a tranzistor se podle nastaveni trimru otevre.
Bloky jsou postaveny po jednom kusu, pak uz zalezi jen na poctu diod a vypinacu, kolik to bude odsluhovat vystupu.
Dalsi blok je tvoren pouze vypinaci a diodami, slouzi pro plne sepnuti vystupu (neony a pod. veci co nemaji moc rady regulaci).
Podledni 3 bloky jsou identicke, a slouzi pro plynulou regulaci vystupu.
Blok 1 i 2 ma 6 vystupu a je priveden na vsechny vystupni svorky. Blok 3 je priveden pouze ke 3 svorkam a posledni bloky taktez jen ke 3. Je to primo spojene, neni zapotrebi nic oddelovat odpory ci dalsimi prepinacemi, diody to oddeli.
Vznika tak 6 vystupu s nasdledujicimi funkcemi:
A: 0/1 - HDD - Sc.L.
B: 0/1 - HDD - Sc.L.
C: 0/1 - HDD - Sc.L.
D: reg. - HDD - Sc.L.
E: reg. - HDD - Sc.L.
F: reg. - HDD - Sc.L.
Toto zapojeni ma vyhodu, ze se vetve mezi sebou neovlyvnuji, soucastky jsou pod napetim pouze pri pripojene zatezi. Nevyhoda je ale takova, ze zatezi proteka stale urcity minimalni proud (pouze u vetvi s potenciometrovou regulaci bez vypinace).
Pri 12V napajeni je max. vystupni napeti cca 11V.
Pokud je na vystupni svorky pripojen retez diod, je nutne diody osadit odpovidajicim predradnym odporem. A samozrejmne je nutne se vyvyrovat zkratu svorek.
Snad jsem na neco nezapomel, pokud ano tak se ptejte.

Beha to na 12V, v tomto pripade je pouzito 6 vystupnich svorek.
Pouzite diody a tranzistory je nutne zvolit podle proudove zateze. Tranzistory ale doporucuji darlingtony TIP120, dobre slapou a hodne snesou, pricemz za pakatel. Trimry a potenciometry jsou pouzity 22k (mohou byt ale i jine).
Cele to spociva v tom, ze prvni blok je rizen fototranzistorem (vzhledove jako dioda) IRE5, ten je v buzirce v tesne blizkosti HDD LED. Bylo nutne to oddelit, PC u led pouziva trochu nevhodnou logiku pro dalsi zpracovani.
Druhy blok, taktez. V mem pripade ale napojen na ScrollLock.
Pri sepnuti fototranzistoru se dostane napeti na trimr a tranzistor se podle nastaveni trimru otevre.
Bloky jsou postaveny po jednom kusu, pak uz zalezi jen na poctu diod a vypinacu, kolik to bude odsluhovat vystupu.
Dalsi blok je tvoren pouze vypinaci a diodami, slouzi pro plne sepnuti vystupu (neony a pod. veci co nemaji moc rady regulaci).
Podledni 3 bloky jsou identicke, a slouzi pro plynulou regulaci vystupu.
Blok 1 i 2 ma 6 vystupu a je priveden na vsechny vystupni svorky. Blok 3 je priveden pouze ke 3 svorkam a posledni bloky taktez jen ke 3. Je to primo spojene, neni zapotrebi nic oddelovat odpory ci dalsimi prepinacemi, diody to oddeli.
Vznika tak 6 vystupu s nasdledujicimi funkcemi:
A: 0/1 - HDD - Sc.L.
B: 0/1 - HDD - Sc.L.
C: 0/1 - HDD - Sc.L.
D: reg. - HDD - Sc.L.
E: reg. - HDD - Sc.L.
F: reg. - HDD - Sc.L.
Toto zapojeni ma vyhodu, ze se vetve mezi sebou neovlyvnuji, soucastky jsou pod napetim pouze pri pripojene zatezi. Nevyhoda je ale takova, ze zatezi proteka stale urcity minimalni proud (pouze u vetvi s potenciometrovou regulaci bez vypinace).
Pri 12V napajeni je max. vystupni napeti cca 11V.
Pokud je na vystupni svorky pripojen retez diod, je nutne diody osadit odpovidajicim predradnym odporem. A samozrejmne je nutne se vyvyrovat zkratu svorek.
Snad jsem na neco nezapomel, pokud ano tak se ptejte.
CPU: AMD 2500+@3200+(1.65V@35-44°C)___MB: MSI KT6Delta FISR___RAM: 1024MB 400MHz DDR Kingmax___HDD: WB PATA 80GB, 2x WB SATA 160GB RAID0___OS: Windows 2003 Server Enterprise Edition R2___COOLER: Complete Close Water (CPU,ChSet,GPU, HDD)___Gallery: http://www.aji.estranky.cz/
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tyo to je schéma jako prase
tvůj výklad sem pochopil cca z 70%, ale to není tebou
je vidět, že si něco takovýho studoval, nebo ještě studuješ
btw.jaktože toto se ti sem podařilo vložit bez problémů? tak mě napadá, nemáš tam náhodou v tý cestě k fotkám obrácený lomítka? "\" exproler si to přežvejká, ale firefox a opera to neveme... taky sem s tím už kdysi bojoval

btw.jaktože toto se ti sem podařilo vložit bez problémů? tak mě napadá, nemáš tam náhodou v tý cestě k fotkám obrácený lomítka? "\" exproler si to přežvejká, ale firefox a opera to neveme... taky sem s tím už kdysi bojoval

Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
- Lilith
- Začátečník
Co si nepochopil, upravim ci pridam vyklad pokud bude zapotrebi.
Schema jsem vkladal pres ImageShack Hosting, tamty fotky jsou adresovany primo na muj web.
A jdou ty fotky aspon jako odkazy kdyz nato kliknes? Lomitka jsou jinak v poradku.
Schema jsem vkladal pres ImageShack Hosting, tamty fotky jsou adresovany primo na muj web.
A jdou ty fotky aspon jako odkazy kdyz nato kliknes? Lomitka jsou jinak v poradku.
- Lilith
- Začátečník
tak k tem fotkam, uz vim proc to nejde, zkousel jsem to na jinym PC. problem je v tom, ze davam primo odkaz na estanky serve, a to se jim nelibi, me to pusti, moje IP ej tam jako admin, ale ostatni to nedovoli. Tak se to pokusim prehazet vse na ImageShack Hosting.