firefox a kur*evsky neklesajici obsazeni RAM!!!

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
pr.skavka@seznam.cz
Červená karta
Červená karta

firefox a kur*evsky neklesajici obsazeni RAM!!!

Příspěvek od pr.skavka@seznam.cz »

ahoj,
mam takhle firefox (predtim tusim i mozilla suite) a jen tak si brouzdam.. sem asi 4 hodiny na chatu, mezitim asi v 20-30panelech se mi nacita info treba o hw produktech atd... pak treba po celkem 5 hodinach i kdyz uz mam jen jedno okno (tab) s chatem, mi ta pi*a zabira 250MB..!!!!! :evil: :evil: nejvic jako zabere to po sobe spousteni vice tabu, ale i tak to poskoci (naproti jednomu tabu) hned po naskoceni vsech techto nove otviranych tabech "jen" z 30 treba na 110..!!! proste s bezicim časem se "neodžezává" starý kód stránek z pameti, ale jen furt naskakuje novy nebo jak to rict...

co s tim..??? dela to treba ie..?? nerad bych po 4 letech menil mozilla produkty..
jinak samo pomuze vypnout/zapnout, ale kde sme.??? :evil: :evil:
Naposledy upravil(a) pr.skavka@seznam.cz dne sob 6. kvě 2006, 00:51, celkem upraveno 1 x.
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

Toto je to "Firefox ruleeez" :wink:
Ako normálnu náhradu by som použil Operu, aj keď sa to bude Firefoxováckovému egu nebude ľúbiť...
Vyšli nejaké patche na túto chybu, ale sa mi zdá, že sa ju nepodarilo účinne odstrániť..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Neuděláš nic a 250MB je ještě málo, já občas skončím i na více jak 600MB. Sice vyšly nějaký opravný verze, kde měly být tyto memory leaky odstraněny, ale co jsem zkoušl tak je to pořád stejný. Nezbyde ti než počkat na novou verzi (kde to možná už bude opraveno) a nebo zkusit jiný prohlížeč.

Někde jsem četl, že by to mohly způsobovat některý pluginy (vyzkoušel jsem a nepotvrdilo se) takže můžeš zkusit i tohle.
Goldnoob team proud member!
pr.skavka@seznam.cz
Červená karta
Červená karta

jj, no aspon neni chyba mezi klavesou a zidli :roll:
jinak mozilla produkty rulezz, ale toto....

jinak este nekdy se mi treba nacita stranka, dam stop, ale jede to dal..!!! (obrazky se doztahujou atd, treba ne vsechny, ale.. :o) ale to uz tolik neva jako ta ram)

jeste perlicka: kdyz neco stahujete, a date pozastavit, tak to jede furt na pozadi dal.... staci dat pokracovat a poskoci to o adekvatni casovy a objemovy interval... :-D

..hlasil to uz vubec nekdo jako chyby..??? nebo kazdy mysli ze to je tak zjevna chyba ze to ani nehlasi - ze uz to prece nekdo musel nahlasit :oops:
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: firefox a kur*evsky neklesajici obsazeni RAM!!!

Příspěvek od Don Martinez »

pr.skavka@seznam.cz píše:proste s bezicim časem se "neodžezává" starý kód stránek z pameti, ale jen furt naskakuje novy nebo jak to rict...
FireFox Myths píše:Myth - "Firefox's Memory Leak is a Bug" - Example

Reality - The Firefox Memory Leak is not a bug. It's a Feature! The "Feature" is how the pages are cached in a tabbed environment.

"To improve performance when navigating (studies show that 39% of all page navigations are renavigations to pages visited less than 10 pages ago, usually using the back button), Firefox 1.5 implements a Back-Forward cache that retains the rendered document for the last five session history entries for each tab. This is a lot of data. If you have a lot of tabs, Firefox's memory usage can climb dramatically. It's a trade-off. What you get out of it is faster performance as you navigate the web." - Source

Notes - Opera is able to do the same thing without consuming anywhere near as much memory.
Sice jsou lidi, kteří tenhle web nemůžou vystát - ale tohle mi připadá docela zajímavý :) .
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
pr.skavka@seznam.cz
Červená karta
Červená karta

kua. ze by to stara 1.0.7 este nedelala..?? jinak jde SAMOZREJME o bug, tamten cyp byl zrejme pod tezkymi depresivy.... kdyz onen tab zavru, pamet nejak zaspí...

to se divim ze kdo PC pouziva vice, ze zas neprejde na ie...
..chyby SUXX :evil:
next_ghost
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Jestli se ti tohle chování nelíbí, otevři si ve firefoxu novou záložku, napiš adresu "about:config" bez uvozovek, odentruj, do filtru napiš "browser.sessionhistory.max_total_viewers" zase bez uvozovek a jako hodnotu nastav 0.

http://kb.mozillazine.org/Browser.sessi ... al_viewers

Tohle je novinka ve verzích 1.5.x. BTW, firefox nezajmá jestli si tu záložku zavřel nebo ne, prostě tu stránku drží v paměti dokud jí nepřepíše něčim jinym. A ne, fakt to neni chyba.
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drom »

next_ghost píše:Jestli se ti tohle chování nelíbí, otevři si ve firefoxu novou záložku, napiš adresu "about:config" bez uvozovek, odentruj, do filtru napiš "browser.sessionhistory.max_total_viewers" zase bez uvozovek a jako hodnotu nastav 0.

http://kb.mozillazine.org/Browser.sessi ... al_viewers

Tohle je novinka ve verzích 1.5.x. BTW, firefox nezajmá jestli si tu záložku zavřel nebo ne, prostě tu stránku drží v paměti dokud jí nepřepíše něčim jinym. A ne, fakt to neni chyba.
Ja myslim, ze FF je jedna velka chyba :P

Nejak nechapu, co FF v ty pameti vlastne drzi, protoze kdyz dam zpet, sproste stahne stranku znova (skoro vzdycky, mechanizmus, jakym se rozhoduje, ze nahodou ukaze stranku z cache, je mi zahadou).
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

Drom píše:Ja myslim, ze FF je jedna velka chyba :P
to stejný tvrdím o IE, který neumí účině killovat pop-up a pop-under okna, ve kterých se časem utopíš... navíc všem co jsem pořád chodil odvirovávat počítače sem nainstaloval FF a od té doby má někdo vir jenom hodně zřídka!
Drom píše: Nejak nechapu, co FF v ty pameti vlastne drzi, protoze kdyz dam zpet, sproste stahne stranku znova (skoro vzdycky, mechanizmus, jakym se rozhoduje, ze nahodou ukaze stranku z cache, je mi zahadou).
tak toto nechápu, protože mě cachuje super a nemám problém se znovunačítáním už prolezlých stránek... asi máš málo memory... jinak nevim :?
pr.skavka@seznam.cz píše: to se divim ze kdo PC pouziva vice, ze zas neprejde na ie...
..chyby SUXX :evil:
IE neumí záložky takže asi nic :-D jinak se ke mě doneslo, že má vyjít nová IE 7, ale stejně bych si to nenainstaloval... proti určitejm věcem mám prostě averzi... jinak jestli ti to tak vadí, tak používej prostě samostatný okna... já mám momentálně taky využitou paměť 300MB... ale když by mi to vadilo tak mačkám místo Ctrl+T -> Ctrl+N a akorát si stáhnu homesite
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drom »

*EasY_TarGeT* píše:to stejný tvrdím o IE, který neumí účině killovat pop-up a pop-under okna, ve kterých se časem utopíš... navíc všem co jsem pořád chodil odvirovávat počítače sem nainstaloval FF a od té doby má někdo vir jenom hodně zřídka!
Co dela ta parodie na pseudo prohlizec z Redmondu je mi sumak, to u me ani nebeha :)
"*EasY_TarGeT* píše:tak toto nechápu, protože mě cachuje super a nemám problém se znovunačítáním už prolezlých stránek... asi máš málo memory... jinak nevim :?
No pro FF asi malo mam, ze mu 1,5 GB nestaci...
*EasY_TarGeT* píše: IE neumí záložky takže asi nic :-D jinak se ke mě doneslo, že má vyjít nová IE 7, ale stejně bych si to nenainstaloval... proti určitejm věcem mám prostě averzi... jinak jestli ti to tak vadí, tak používej prostě samostatný okna... já mám momentálně taky využitou paměť 300MB... ale když by mi to vadilo tak mačkám místo Ctrl+T -> Ctrl+N a akorát si stáhnu homesite
IE7 zatim zadna slava, porad zobrazuje vsechno divne. A IE6 zalozky umi s nejakym suprtrupr rozsirenim od MS (teda nekde sem to cetl)
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Drom píše:A IE6 zalozky umi s nejakym suprtrupr rozsirenim od MS (teda nekde sem to cetl)
Jo s MSN Toolbarem. Nebo Tabbed Browsing podporuje Maxthon nebo Avant Browser.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

MSN toolbar zní hodně děsivě... navíc proč instalovat další mrkvosoftí chujoviny když už aji tak jich mám v komplu víc než je zdrávo... :) firefox rullez :wink:
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

show must go on..
pr.skavka@seznam.cz
Červená karta
Červená karta

shadow: dik :o)) uvidime, vypada dobe.. jen ten session history "0" nevypna neco uplne..??? misto puvodni -1.. co kdyz dam 1..?

ostatnim: chapete ja CU FF, nechci prechazet
a ta ram je divna, ja mam jako cache dano 500MB, a tak nejak nic... s tou ram je to CHYBA a ten typek co rikal o feature (ten z vývoje nebo kdo) je proste NEMOCNY.... nelze to brat jako vlastnost, ze mam 256mb ram a nejaka mrdka mi bere i .. 600 jak tu kdosi pise..

a novy okno nepomuze, musim uplne zhodit ff (vyp/zap)

to od shadowa snad pomuze

papa
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pr.skavka@seznam.cz píše:ostatnim: chapete ja CU FF, nechci prechazet
a proč ne? já na FF fungoval cca rok a taky jsem "nechtěl přecházet", jednoho krásnýho dne mě ale nasral tak že jsem přešel na Operu a od tý doby nemám problém 8)

už pěkných pár buildů je Opera 9 beta 100% stabilní, obsazení RAM při 4 oknech a cca 60 tabech nepřeleze 100MB, a to Opera jede nonstop většinou pár dní, někdy přes týden...

argument, že jsem si na něco zvykl a nechce se mi přecházet je hovadina, taky jsem tak argumentoval, ale přechod je otázkou cca 5 minut, neztratíš nic a můžeš jen získat.

http://snapshot.opera.com/windows/o90w_8432.exe

jestli nechceš přecházet, je to tvůj boj, sRáth se s dalšíma X extensions a hackama aby to udrželo žraní paměti v snesitelných mezích, neustále s něčím laborovat a nadávat na to, to už mě netrápí :lol:

než mě někdo nařkne ze zaujatosti: ano jsem spokojenej uživatel Opery. na FF nadávám kudy chodím, ale nejsem fanatik. občas si přivydělávám tvorbou webů takže se všemi třemi browsery mám relativně dost zkušeností. FF má skvělý renderovací jádro, systém extensions je výbornej a bohatej, ale zoufale pomalý a nenažraný GUI sráží reálnou použitelnost k nule. to mě na FF sere, ne to že by to byl browser k ničemu, naopak potenciál má obrovskej.

howgh.
ignorelist: kremrole a dezoláti
next_ghost
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pr.skavka@seznam.cz píše:shadow: dik :o)) uvidime, vypada dobe.. jen ten session history "0" nevypna neco uplne..??? misto puvodni -1.. co kdyz dam 1..?
Jo, úplně to vypíná tu zbytečnost, která žere 90% RAM obsazený Firefoxem. Původní -1 znamená, že si to může sežrat tolik, kolik to dostane paměti.
a ta ram je divna, ja mam jako cache dano 500MB, a tak nejak nic... s tou ram je to CHYBA a ten typek co rikal o feature (ten z vývoje nebo kdo) je proste NEMOCNY.... nelze to brat jako vlastnost, ze mam 256mb ram a nejaka mrdka mi bere i .. 600 jak tu kdosi pise..
500MB je velikost cache na pevnym disku. S obsazenim RAM to nemá vůbec nic společnýho.

Malej test (8 záložek s načtenejma stránkama po krátký chvíli surfování):
browser.sessionhistory.max_viewers = 0: 119MB stabilně
browser.sessionhistory.max_viewers = -1: 142MB a mění se
Naposledy upravil(a) next_ghost dne úte 30. kvě 2006, 17:41, celkem upraveno 1 x.
pr.skavka@seznam.cz
Červená karta
Červená karta

jasny, nejsem zas tak moc blbej.. cache na hdd je jasny... slo jen o to ze i kdyz mam na hdd 500mb, ram jede furt dal... co kdyz dam 1..??? nebo to bude neplata volba..??

A 0 JEN zakaze to neustaly obsazovani, je to tak..?? nevypne to uplne cachovani....
next_ghost
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pr.skavka@seznam.cz píše:jasny, nejsem zas tak moc blbej.. cache na hdd je jasny... slo jen o to ze i kdyz mam na hdd 500mb, ram jede furt dal... co kdyz dam 1..??? nebo to bude neplata volba..??

A 0 JEN zakaze to neustaly obsazovani, je to tak..?? nevypne to uplne cachovani....
To číslo je počet nacachovanejch stránek v historii. Když je tam 0, tak máš v RAM cache nahranou jenom stránku, kterou si zrovna prohlížíš. Cache na disku se to vůbec netýká. Když tam máš -1, tak si firefox nacachuje do RAM i stránky, který už si neprohlížíš (třeba byly na zavřený záložce nebo si z nich přešel někam jinam), počet je omezenej velikostí tvojí RAM. A když tam dáš určitý číslo, tak si Firefox bude držet v cache jenom určitej počet stránek z historie.

Jediný co tahle věc umí je to, že když klikneš na tlačítko Zpět na panelu nástrojů, tak se vrátíš na předchozí stránku trochu rychleji a bude přesně v takovym stavu, v jakym jsi jí opustil.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pr.skavka@seznam.cz píše:Ja ale jednou operu zkusil a dycky pri zpusteni, i kdyz sem mel homepage seznam, tak mi nejaky SW hlasil ze odchod na.. opera.. cosi.. , user.opera... nebo jak a az pak jel seznam, takze ta kundinka Operka si neco asi nekam vysílá a to se mi nelibi... :roll:
to je nesmysl, nic se nikam neposílá. pokud jsi zkoušel starší verze opery s bannerem, možná to byl právě ten problém :wink:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“