Je lepší myš zapojená v USB 2.0 nebo v PS/2 ?
- Butch
- Středně pokročilý

Mno nevim. PQM i Ghost - mormálně funguje myška pod USB. Jsou to obě vlastně DOS aplikace.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Wixe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Num Lock a spol svítí na těch starých shitech, ale tam nejsou optické myši a na těch novějších shitech Num Lock a spol nesvítí a že by myš svítila, jsem si nevšiml...DivX píše:jasně že sviti.. přece aj num lockWixe píše:mě se rozsvítí až u loadingu XPček
2 DivX: sem si nevšiml, že by nám to ve škole svítilo
Core i5-6400 - Kingston 16 GB DDR4 - ASUS B150 PRO GAMING - MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB - Samsung 850 EVO 250 GB - WD Blue EX 1 TB - Zalman 500 W - Zalman Z3 Plus
- djfreezzer
- Nováček

- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak za "uplneho chodu" to neni problem, ale skus vypnout pc, vytahnout myšku za PS/2, zapnout pc... a po najeti os ji tam datdjfreezzer píše:jinak ps2 myš de na mím kompu za chodu odpojit a zas připojit bez problému jede....ale stejně jí mám v USB
\\Edit -> 2Wixe: školní učebny sou totálně na*ovno...
Naposledy upravil(a) DivX dne úte 28. čer 2005, 09:59, celkem upraveno 1 x.
MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
- Wixe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj, takhle si ji OS vůbec nevšimne...DivX píše:tak za "uplneho chodu" to neni problem, ale skus vypnout pc, vytahnout myšku za PS/2, zapnout pc... a po najeti os ji tam datdjfreezzer píše:jinak ps2 myš de na mím kompu za chodu odpojit a zas připojit bez problému jede....ale stejně jí mám v USB
//EDIT: btw ty optické myši ve škole opravdu svítí, když je PC vyplý
Core i5-6400 - Kingston 16 GB DDR4 - ASUS B150 PRO GAMING - MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB - Samsung 850 EVO 250 GB - WD Blue EX 1 TB - Zalman 500 W - Zalman Z3 Plus
- Predator1880
- Nováček

Mne sa stalo už párkrát, že po zapojení myši za chodu do PS2 sa mnohým ľudom poodpaloval port PS2 pre myš na doske. USB je v tomto maximálne bezpečné.DivX píše:tak za "uplneho chodu" to neni problem, ale skus vypnout pc, vytahnout myšku za PS/2, zapnout pc... a po najeti os ji tam datdjfreezzer píše:jinak ps2 myš de na mím kompu za chodu odpojit a zas připojit bez problému jede....ale stejně jí mám v USB
\\Edit -> 2Wixe: školní učebny sou totálně na*ovno...
Neviete aký má refresh rate sériová myš?
AMD Athlon64 754 3000+ Venice, 1024MB RAM V-Data 400MHz CL3, ASUS K8N-E, Seagate 160GB SATA, Seagate 200GB 8MB P-ATA, LG GSA-4167B, Pioneer DVD-119, PowerColor Sapphire Radeon X800GT 256MB AGP 8pip 475/490, MSI TV@nywhere Master, Pinnacle Firewire 1394, 3Com 3C905b-TX, modem Microcom DeskPorte56K, FDD, Enermax EG-375AX-EV(W)(24P)
- Tomiboy
- Nováček

-
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
jo rad si prectu nejake to sci-fi, i na startrek bych se dival - ale tady do diskuze takove blbosti netahej...Predator1880 píše: Mne sa stalo už párkrát, že po zapojení myši za chodu do PS2 sa mnohým ľudom poodpaloval port PS2 pre myš na doske. USB je v tomto maximálne bezpečné.
jinak ja pouzivam na PC PS/2 a na notebooku USB, je to takhle pohodlnejsi... jinak rozdil mezi 100,200hz nepoznam ani nahodou, tak divoke sny opravdu nemam!
- Spirit
- Středně pokročilý

-
divoke sny? zato ze to ty nepoznas z toho usudzujes ze rozdiel tam akoze nie je?[CZ]mike píše:jo rad si prectu nejake to sci-fi, i na startrek bych se dival - ale tady do diskuze takove blbosti netahej...Predator1880 píše: Mne sa stalo už párkrát, že po zapojení myši za chodu do PS2 sa mnohým ľudom poodpaloval port PS2 pre myš na doske. USB je v tomto maximálne bezpečné.
jinak ja pouzivam na PC PS/2 a na notebooku USB, je to takhle pohodlnejsi... jinak rozdil mezi 100,200hz nepoznam ani nahodou, tak divoke sny opravdu nemam!
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Používám taktéž myš pod USB, ale ne proto, že by to bylo lepší, ale proto, že jsem měl možnost za super cenu koupit výborného hlodavce a prostě měla USB. Bohužel, za nějaký čásek jsem sem tam spozoroval i nějaké ty neduhy USB řešení, např. jen letmo při posledním nákupu nového telefonu a připojování jeho dokovací stanice přes USB mi myška přestala fungovat z ničehož nic a to několikrát po sobě při opakované instalaci stanice. Některá USB zařízení mohou USB rozhraní dokonale vyřadit z provozu, což je zrovna pro myš dost blbý. Naproti tomu PS2 je prostě separé záležitost pro myš a nic na světě se mu nemůže postavit do cesty.
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
Ano nemel by si se k tomu vyjadrovat..protoze 1ms u USB znamena 1000hz ne tvojich 500hz. Tudiz tady akorat skreslujes informace(nebo je schvalne podavas lzive?)Spirit píše:divoke sny? zato ze to ty nepoznas z toho usudzujes ze rozdiel tam akoze nie je?[CZ]mike píše:jinak ja pouzivam na PC PS/2 a na notebooku USB, je to takhle pohodlnejsi... jinak rozdil mezi 100,200hz nepoznam ani nahodou, tak divoke sny opravdu nemam!PS2 je mrtve, bezim USB na 500Hz a nejake ps2 sa moze schovat. A kto tvrdi ze rozdiel v reakcnej dobe nie je (8ms vs. 1-2ms), tak ten nech sa k teme ani radsej nevyjadruje
Me je absolutne jedno co pouzivas. Jen sem rekl co ja, a proc. Ten rozdil tam bude(to sem ani v prvnim prispevku nezpochybnoval) jen zpochybnuju to jestli ho ucitim/poznam. Uvedom si prve co lide pisi nez je zacnes trapne a jeste k tomu nesmylne,lzive komenotvat
A ted mi rekni ty si vazne myslis ,ze ten rozdil poznas? Opravdu dokazes akcelerovat pres 15G? Tedy pres 100cm za vterinu(360km/h) i ti nejlepsi borci z F1 reaguji na svetelne podnety okolo 20ms takze ses pekne... spis nez na rychlosti mi zalezi na presnosti
- Cujo
- Mírně pokročilý

- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
vis jenom jestli nepracuje psychika... sportovci taky dostali aerodynamicke oblecky,nalepky na nos...aj a vyzkum zjistil, ze zlepseni se projevilo predevsim v jejich hlaveCujo píše:ja sem na netaktovanem USB a netaktovanem PS2
u mysi mx510,ie4.0,ie3.0
pocitil lepsi odezvu u USB
mozna je to myskama(sou starsi,ty nove maji mozna lepsi vnitrek), ale zapojuju mysi vyhradne na usb
- Spirit
- Středně pokročilý

-
omg tyu ses fakt mimo asi....[CZ]mike píše:Ano nemel by si se k tomu vyjadrovat..protoze 1ms u USB znamena 1000hz ne tvojich 500hz. Tudiz tady akorat skreslujes informace(nebo je schvalne podavas lzive?)Spirit píše: divoke sny? zato ze to ty nepoznas z toho usudzujes ze rozdiel tam akoze nie je?PS2 je mrtve, bezim USB na 500Hz a nejake ps2 sa moze schovat. A kto tvrdi ze rozdiel v reakcnej dobe nie je (8ms vs. 1-2ms), tak ten nech sa k teme ani radsej nevyjadruje
Me je absolutne jedno co pouzivas. Jen sem rekl co ja, a proc. Ten rozdil tam bude(to sem ani v prvnim prispevku nezpochybnoval) jen zpochybnuju to jestli ho ucitim/poznam. Uvedom si prve co lide pisi nez je zacnes trapne a jeste k tomu nesmylne,lzive komenotvat
A ted mi rekni ty si vazne myslis ,ze ten rozdil poznas? Opravdu dokazes akcelerovat pres 15G? Tedy pres 100cm za vterinu(360km/h) i ti nejlepsi borci z F1 reaguji na svetelne podnety okolo 20ms takze ses pekne... spis nez na rychlosti mi zalezi na presnosti
1. pisal som ze rozdiel medzi 8ms a 1-2 (to znamena v preklade 1 az dve, teda 500 az 1000hz) teda diamondback a napriklad copperhead. Uvedom si, ze v takom CS ked maju obaja ping 20ms, jeden ma mys s odozvou 8ms (125Hz) a druhy ma 2ms a obaja naraz vystrelia na hlavu druheho, zomrie ten s pomalsou mysou! Ale to ty asi nikdy nepochopis, lebo nehras FPS akcie, ved v pohode.... Ale urazaj si vies koho a hlavne sa nauc citat, pretoze 1-2 znamena jedna az dve a nikde som nenapisal ze 500hz = 1ms, takze laskavo neprekrucaj
/btw: jasne ze je citit odozvu medzi nejakou razerkou a mysou za 200sk, aj rozdiel medzi frekvenciami usb je citit a to ze ho ty necitis, nie je podstatne, zaklad je, ze rozdiel tam je
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
zase prekrucujes? Kdo srovnava kancl mysku za 150czk s razerkou/logitechem za 2000czk? Tady jsme v threadu o PS2/USB! A kdyz si s tim zacal tak mezi temito myskami urcite rozdil bude nejen diky tomu, ze vyrobce musel pouzit mene kvalitni elektroniku, optiku, snimac, povrch mysky...aj proto ten rozdil pozna kazdy. Ale neni to tim ze by te mysce nestacila prenosova rychlost-odezva USB/PS2Spirit píše:/btw: jasne ze je citit odozvu medzi nejakou razerkou a mysou za 200sk, aj rozdiel medzi frekvenciami usb je citit a to ze ho ty necitis, nie je podstatne, zaklad je, ze rozdiel tam je
- prd
- Začátečník

-
neda mi to a musim taky trosku prihodit do mlejna.
USB se nepretaktovava jenom ke snizeni odezvy a s tim souvisejicim zvysenim presnosti ukazatele, ale hlavne k potlaceni efektu negativni akcelerace- udelate hodne prudkej pohyb s mysi, senzor posnima pohyb posle informace mikrocontroleru, kterej to predava dale do bufferu a odtud to de primo do USB, bohuzel pokud USB nestaci informace zpracovat(u 125Hz u novejch 2000dpi mysek vic nez zdravo), tak se buffer treba v druhym cyklu preplni a musi se vyprazdnit, tudiz ztracite cast pohybu...(zkuste si treba ve windows dat minimalni sensitivity trhnout mysi po urcity draze a pak project tu samou drahu pomalu. vysledek uvidite sami) Jinak, abych vas tolik nemejlil, ze pretaktovani vsechno vyresi
, tak negativni akcelerace se vyskytuje i na copperheadu s USB na 1000hz a stejny to bude i na G5
, i kdyz ne v takovy mire jako na stary serii mysi - holt tech informaci ze senzoru je moc;)
jinak muzou tu bejt urcity nesrovnalosti v tom popisu, zkombinoval sem jenom vsechny informace, co sem driv o tomhle tematu schanel a clovek je obcas zapometlivej
USB se nepretaktovava jenom ke snizeni odezvy a s tim souvisejicim zvysenim presnosti ukazatele, ale hlavne k potlaceni efektu negativni akcelerace- udelate hodne prudkej pohyb s mysi, senzor posnima pohyb posle informace mikrocontroleru, kterej to predava dale do bufferu a odtud to de primo do USB, bohuzel pokud USB nestaci informace zpracovat(u 125Hz u novejch 2000dpi mysek vic nez zdravo), tak se buffer treba v druhym cyklu preplni a musi se vyprazdnit, tudiz ztracite cast pohybu...(zkuste si treba ve windows dat minimalni sensitivity trhnout mysi po urcity draze a pak project tu samou drahu pomalu. vysledek uvidite sami) Jinak, abych vas tolik nemejlil, ze pretaktovani vsechno vyresi
jinak muzou tu bejt urcity nesrovnalosti v tom popisu, zkombinoval sem jenom vsechny informace, co sem driv o tomhle tematu schanel a clovek je obcas zapometlivej
- Spirit
- Středně pokročilý

-
aha a teda mi potom vysvetli ze cim inym je ovplyvnena odozva mysi ked nie pouzitym IO a rychlostou USB(PS2) ??[CZ]mike píše:zase prekrucujes? Kdo srovnava kancl mysku za 150czk s razerkou/logitechem za 2000czk? Tady jsme v threadu o PS2/USB! A kdyz si s tim zacal tak mezi temito myskami urcite rozdil bude nejen diky tomu, ze vyrobce musel pouzit mene kvalitni elektroniku, optiku, snimac, povrch mysky...aj proto ten rozdil pozna kazdy. Ale neni to tim ze by te mysce nestacila prenosova rychlost-odezva USB/PS2Spirit píše:/btw: jasne ze je citit odozvu medzi nejakou razerkou a mysou za 200sk, aj rozdiel medzi frekvenciami usb je citit a to ze ho ty necitis, nie je podstatne, zaklad je, ze rozdiel tam je
- prd
- Začátečník

-
aha a teda mi potom vysvetli ze cim inym je ovplyvnena odozva mysi ked nie pouzitym IO a rychlostou USB(PS2) ??Spirit píše: zase prekrucujes? Kdo srovnava kancl mysku za 150czk s razerkou/logitechem za 2000czk? Tady jsme v threadu o PS2/USB! A kdyz si s tim zacal tak mezi temito myskami urcite rozdil bude nejen diky tomu, ze vyrobce musel pouzit mene kvalitni elektroniku, optiku, snimac, povrch mysky...aj proto ten rozdil pozna kazdy. Ale neni to tim ze by te mysce nestacila prenosova rychlost-odezva USB/PS2
neni to spis tim ze diamondback pouziva IR diodu a MX518 normalni cervenou? nebo to mas nak zmereny?
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Absolutnie nie. Je si treba uvedomit zopar suvislosti. Princip snimania je rovnaky ako vo fotoaparate. Aj snimac v mysi je malicky CCD snimac s nizkym rozlisenim, ciernobiely, ale s vysokym refreshom. Je mu takmer ukradnute teda, akou farbou (a vobec ani ta nemusi byt v pripade IR) je osvetlocvany povrch. TYM NETVRDIM, ze je jedno ci sa pouzije modra, alebo cervena LED ! Kazdy snimac ma svoju krivku citlivosti v zavislosti na vlnovej dlzke. Vacsina snimacou je najcitlivejsia v rozmedzi 600-700nm, co je spektrum prevazne cervenej(640nm). To znamena len tolko, ze ak pouzijete cerveny LED, budete potrebovat osvetlyt povrch vykonom napr. 70 mW/m2 a pri pouziti IRED(860nm) bude potrebny vykon "az" 110mW/m2. Ale co sa tyka kvality snimania, tam rozdiel nie je!!! Ide iba o potrebny minimalny vykon pri danej vlnovej dlzke a teda je jasne, ze pri pouziti infra ledky bude potrebny vyssi vykon, kedze ma konkretne snimac ADNS-3080 polovicnu sensitivitu pri tejto vlnovej dlzke ako pri spektre cervenej. Ale rozdiel v kvalite snimania mx518 a razer diamondback nie je ziadny, ta rychlejsia odozva u razerky je predovsetkym sposobena rychlejsim IO radicom ako v pripade mx518. Takze tolko na objasnenie, nepliest rychlost mysi so sposobom osvetleniaprd píše:neni to spis tim ze diamondback pouziva IR diodu a MX518 normalni cervenou? nebo to mas nak zmereny?
- prd
- Začátečník

-
no heled pokud vim tak diamondbacky pouzivaly ADNS-3070(pixel skipping, prej hodne vyrazna negativka) a az pul roku po tom se ADNS-3080 montoval do plasma edice, netusim jestli potom i do normalni edice... ale to je jen detail. Jinak muzes mi poslat odkaz, jakej je typovej rozdil mezi microcontrollererem v MX518 a microcontrollererem v razer Diamondback?Spirit píše:Absolutnie nie. Je si treba uvedomit zopar suvislosti. Princip snimania je rovnaky ako vo fotoaparate. Aj snimac v mysi je malicky CCD snimac s nizkym rozlisenim, ciernobiely, ale s vysokym refreshom. Je mu takmer ukradnute teda, akou farbou (a vobec ani ta nemusi byt v pripade IR) je osvetlocvany povrch. TYM NETVRDIM, ze je jedno ci sa pouzije modra, alebo cervena LED ! Kazdy snimac ma svoju krivku citlivosti v zavislosti na vlnovej dlzke. Vacsina snimacou je najcitlivejsia v rozmedzi 600-700nm, co je spektrum prevazne cervenej(640nm). To znamena len tolko, ze ak pouzijete cerveny LED, budete potrebovat osvetlyt povrch vykonom napr. 70 mW/m2 a pri pouziti IRED(860nm) bude potrebny vykon "az" 110mW/m2. Ale co sa tyka kvality snimania, tam rozdiel nie je!!! Ide iba o potrebny minimalny vykon pri danej vlnovej dlzke a teda je jasne, ze pri pouziti infra ledky bude potrebny vyssi vykon, kedze ma konkretne snimac ADNS-3080 polovicnu sensitivitu pri tejto vlnovej dlzke ako pri spektre cervenej. Ale rozdiel v kvalite snimania mx518 a razer diamondback nie je ziadny, ta rychlejsia odozva u razerky je predovsetkym sposobena rychlejsim IO radicom ako v pripade mx518. Takze tolko na objasnenie, nepliest rychlost mysi so sposobom osvetleniaprd píše:neni to spis tim ze diamondback pouziva IR diodu a MX518 normalni cervenou? nebo to mas nak zmereny?