Radeon X1900 XT/XTX (R580: články, testy, informace)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Pawlis píše:Neví někdo, kde je na kartě X1900xt regulátor napětí?
mel by to umet pry posledni ATI tool nebo ati overclocker
0118 999 881 999 119 7253
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pawlis »

Já myslím přímo na kartě, jelikož když ai zobrazím graf v ati tool, tak mám tu první teplotu o mnoho vyšší, díky tomu si myslím, že mám ty artefakty na tak nízkým OC. Zajímalo by mě jestli se to dá nějak chladit.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Konecne poradnej chladic v cene :) Myslim ze chladi vyborne.Da se vubec koupit?
http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... ci-express
Obrázek
Mac...
sacrifice
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sacrifice »

ved to je AC Silencer ;)
a az tak dobre nechladi, ved ma 70 stupnov jadro a iba 621 Mhz!!! na 700-750 Mhz by bola nehorazne velka teplota... VF-900CU rulezzz ;)
AMD X2 3800+ AC Freezer 64 PRO | MSI K8N Neo4 F | A-DATA 2 x 512 MB RAM PC500 | Asus EN7900GT 256 MB + Zalman VF900-Cu |
WD 2500KS 250 GB SATA II + Silentmaxx | Chill Innovation CP-450A2 | Thermaltake Shark Silver | Samsung 710T DVI
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Neni silencer jako silencer ;-) Vis vubec koli topi x1900xt stock?
Mac...
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

godlike píše:Neni silencer jako silencer ;-) Vis vubec koli topi x1900xt stock?
Taky si myslím že je to úplně fajn teplota, a když porovnáš ještě zlaťáky tak myslím že supr, co paměti, sedí na nich AC v poho.
ntb alzabook/rtx3070
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Moc to sem nepatri..ale mrknete kolik udelal FUGGER s ATI 1900CF+pretaktovany Conroe...fakt bozi procik...a bozi marky :)
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... tcount=107
Mac...
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pawlis »

godlike píše:Moc to sem nepatri..ale mrknete kolik udelal FUGGER s ATI 1900CF+pretaktovany Conroe...fakt bozi procik...a bozi marky :)
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... tcount=107
Masakr, co víc dodat, kam se na něj hrabeme.
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

sacrifice píše:ved to je AC Silencer ;)
a az tak dobre nechladi, ved ma 70 stupnov jadro a iba 621 Mhz!!! na 700-750 Mhz by bola nehorazne velka teplota... VF-900CU rulezzz ;)
přečti si diskusi pod recenzí na VF900 na SWH, X1900XT je pořádný topič, na který je Zalman nic moc
LosDatlos
Nováček
Nováček

Příspěvek od LosDatlos »

sacrifice píše:....ved ma 70 stupnov jadro a iba 621 Mhz!!! na 700-750 Mhz by bola nehorazne velka teplota... VF-900CU rulezzz ;)
No nevím nevím co je na tom Zalmanovi rulezzzz... :(
Teď jsem ho dával kámošovi "jen" na X1800XT, pastu AS Ceramique a když si na pozadí spustíš RivaTuner a hraješ cca 30min např BF2 s full nastavení a nebo spustíš 3DM 06 s AA+AF do smyčky, tak máš na GPU taktéž hned 75°-85° C!
Nechámu jak v té recenzi na PCT došli k tak nízkým stupňům a hlavně tak zkušený tester jaký ten článek psal...
Já na vodě mám dle RivaTuneru v zátěži 55-60° a to mám TENTO blok, který chladí vše co je potřeba.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

VF900 nedopadl dobře jen na PCT, ale i v mnoha jiných testech. Pokud nechladí, je buďto špatně přimontovaný, nebo není dobře vyřešena ventilace case a pod GK se hromadí teplý vzduch.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

the Inquirer píše:IF ALL goes as planned, ATI might steal a march on arch-rival Nvidia, and produce the leading high-end chip by the end of this summer.

We say 'might' as Nvidia might have its G80 ready before then. In which case it''ll be a whole different soupe de poisson.

ATI's R580+ uses the same 90 nanometre marchitecture as the cutrrent generation, but it will be modified to accommodate GDDR 4. According to ATI, the R520, Radeon 10K generation can also support GDDR4 but the company will have to tweak a thing or two to make it possible.

We still don’t know enough about the upcoming G80 but it looks to us that it should kick the current R580's butt and possibly even R580+'s, but we know that ATI plans to fight the new chip with its upcoming R600 monster.

We still don’t know the clock speeds for the new R580+ card, it's just too early for that. Give it a month or two.
http://www.theinquirer.net/?article=31864

To by mě zajímalo, kde se flákají s těmi 80nm (vzhledem k tomu, že R580 tak topí a "žere") 8-)
Obrázek
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

TSMC nemá 80nm výrobu stále optimalizovanou pro vysoké frekvence, takže pro high-end je nepoužitelná a pro potřeby mainstreamu má v současné době nedostatečnou výtěžnost. Dřív než za 2 měsíce podle mě nic 80nm nebude.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pawlis »

Ahoj může mi někdo pls říct co je tohle za teplotu, a proč je v průměru tak o 15°C vyšší než teplota jádra?
Obrázek

Nemůžu ji skoro vůbec taktovat, tak se ptám jestli by se tky nemohl někdo kouknout, kdo má tky X1900XT, jaký má teploty v RivaTunneru. Když nataktim na jádře a pamětech tak o 30Mhz, tak mám prostě v 3dMarcích dost drsný artefakty.
dík
sacrifice
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sacrifice »

LosDatlos píše:
sacrifice píše:....ved ma 70 stupnov jadro a iba 621 Mhz!!! na 700-750 Mhz by bola nehorazne velka teplota... VF-900CU rulezzz ;)
No nevím nevím co je na tom Zalmanovi rulezzzz... :(
Teď jsem ho dával kámošovi "jen" na X1800XT, pastu AS Ceramique a když si na pozadí spustíš RivaTuner a hraješ cca 30min např BF2 s full nastavení a nebo spustíš 3DM 06 s AA+AF do smyčky, tak máš na GPU taktéž hned 75°-85° C!
Nechámu jak v té recenzi na PCT došli k tak nízkým stupňům a hlavně tak zkušený tester jaký ten článek psal...
Já na vodě mám dle RivaTuneru v zátěži 55-60° a to mám TENTO blok, který chladí vše co je potřeba.
moje skusenosti:

X800GTO 550/1180 - zalman VF700-Cu - 60 stupnov max (max otacky)

X800GTO 550/1180 - zalman VF900-Cu - 50 stupnov max (max otacky)

podla mna si VF900-Cu polepsil dost od svojho predchodcu...
AMD X2 3800+ AC Freezer 64 PRO | MSI K8N Neo4 F | A-DATA 2 x 512 MB RAM PC500 | Asus EN7900GT 256 MB + Zalman VF900-Cu |
WD 2500KS 250 GB SATA II + Silentmaxx | Chill Innovation CP-450A2 | Thermaltake Shark Silver | Samsung 710T DVI
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

jo, polepšil, hlavně montáž je naprostá pohoda a ten chladič snad ani nejde blbě nasadit, ale na X1900XT je podle hodně referencí z diskusních fór nic moc
a oproti VF700 mi přijde hlučnější, ložiska i na těch 1350 ot. slyším
sacrifice
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sacrifice »

jj, VF700-Cu je o trosku s hlucnostou lepsie na tom, ale co sa da uz robit :(
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pawlis »

nechce se to někomu PLS přeložit do čj?
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=8385
oilik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oilik »

nevite nekdo kde se da nejak obstojne nastavovat AVIVO? Nejak jsem to nebyl schopen zjistit. To co je v CCC je uplne k hovnu a v multimedia centru v TV nejsem schopnej rozhejbat S-VHS in. Neda se to vubec nikde nastavit :evil:

edit: nemluve o tom ze i kdyz mam signal pres cinch in a vidim obrazek v okne TV, tak to porad pise primo do obrazu NO SIGNAL. Zatohle bych nekomu v ATi nejradsi ukopnul koule

/edit by no-X: z důvodu překročení limitu 50 stran byl thread rozdělen; pokračujte prosím tady.
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“