vodní pumpa -hlučnost

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

dlabanec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

vodní pumpa -hlučnost

Příspěvek od dlabanec »

Zdravím všechny příznivce vodního chlazení!!!
Taky jsem si sestrojil vodní chlazení-hlavně kvůli snížení hluku-všude jsem se dočítal že to bude stoprocentně méně hlučnější jak boxovanej chladič-(vlastním cpu P4 jádro přescot)
bloky mám od galaxiho ,radiátor od ertyho,disk a zdroj jsem si překopal sám.
Problém je že jsem si pořídil v jednom zverimexu vodní pumpu Nova -průtok 700litrů za hodinu,jde použít jak ponorné tak jako průtokové -stálo asi 500kč
Problém je v tom ,že mi to tady v pokoji vrčí jako nějakej zetor či co!!!má to snad 40 nebo kolik decibel.
A tak se ptám těch kdo mají doma třeba Eheima jakou má doopravdy hlučnost a jestli se opravdu vyplatí investovat.
Předem díky za rady. :)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

mohu jen doporucit...eheim je jedna z nejkvalitnejsich vyrobcu cerpadel.doporucuji napr nejakou modifikovanou verzi napr http://www.jscomputers.cz/Innovatek_HPP ... 12957.html je na 12V primo takze neni problem se zapinanim pri zapnuti PC.
pokud bys chtel usetrit, staci 1048micka, 1046ka se nevyplati.priplatis par korun a mas vic vykonu :wink:
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

jak jsou na tom s hlucnosti compacty? 2ku je za cerpadlo moc...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Jak mas cerpadlo prichicene? Prisroubovane? Nebo mas ho na silentblokach. Cerpadla dost vybruji. Muj Eheim je tichy ale musi byt na necem co tlumi jeho vibrace.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
F.A.N.T.O.M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F.A.N.T.O.M »

tak vem velkou nádobu vody a polož to čerpadlo do ní, voda by ten hluk měla z části lumit, ale nevim jak hodně
CPU - AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ 1,8@2,55 GHz, RAM - Kingston 2x512MB CL2,5 2,5-3-3-7 1T 231 MHz (462 MHz), Grafika - ATI Radeon HD2600XT 800(857)/1400(1710) MHz DDR3, Disk - 120Gb.
dlabanec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

uchycení a nádoba

Příspěvek od dlabanec »

no prvně jsem měl mezi case a pumpou nerezový plech,mezi plechem silentbloky z obou stran pak jsem skusil dát čerpadlo jako ponorné do kýblu s vodou a i kdyš čerpadlo potřžím třeba za přívodní šnůru aby se nedotýkala stěn kýblu tak to hlučí zhruba stejně :x
LukiX
Nováček
Nováček

Re: uchycení a nádoba

Příspěvek od LukiX »

dlabanec píše:no prvně jsem měl mezi case a pumpou nerezový plech,mezi plechem silentbloky z obou stran pak jsem skusil dát čerpadlo jako ponorné do kýblu s vodou a i kdyš čerpadlo potřžím třeba za přívodní šnůru aby se nedotýkala stěn kýblu tak to hlučí zhruba stejně :x
Chlapi prosim poradte mi nedko jak mam cerpadlo uchytit pres SilentBolky. Nasel jsem sice tenhle prispevek, ale linky vnem na na ty stranky, kde to ma byt vysvetleno nefunguji.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

AlesShi píše:jak jsou na tom s hlucnosti compacty? 2ku je za cerpadlo moc...
tak co, poradi mi nekdo s eheim compact?
jak jsou na tom s hlucnosti, treba ten 600
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

AlesShi píše:
AlesShi píše:jak jsou na tom s hlucnosti compacty? 2ku je za cerpadlo moc...
tak co, poradi mi nekdo s eheim compact?
jak jsou na tom s hlucnosti, treba ten 600
tieto eheimy, tak isto aj 1048 su relativne tiche, ale vibruju...treba ich niecim mäkym podlozit
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

vibrujou brutalnim zpusobem :(
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

jo vibrujou hodne,ale staci je podlozit molitanem a zadna vibrace se ti neprenese :wink: mám to uz odzkouseny :roll:
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

a co kdyz zustane viset na hadici v expanzce? furt na pytel?
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

pokial sa nedotyka o daku cast case, tak no problem...inak sa musi podlozit tym molitanom, ja som ho mal chvilu zavesene na spagatoch a v pohode :lol:
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Karlos.s »

Mám EHEIMa 1048, takže se podělím o zkušenosti. Ještě to sice nemám v kompu, ale co sem testoval těsnost (zapojeno čerpadlo+ blok CPU+ blok NB+ blok GPU+ 2x bloky VGA RAM+expanzka+radiátor alphacool extr.III) beželo to třeba týden nonstop a poznatky jsou následující.

Pokud je čerpadlo položeno na tvrdém podkladu (stůl, podlaha case) opravdu vybruje. Když jsem ho dal na koberec bylo to lepší, na molitanu (tloušťka 1cm) není slyšet vůbec. Jedině když dá člověk ucho 10cm od čerpadla dají se postřehnout takové ty zvuky cívek. Ale normálně je to neslyšitelný.
Takže rada pro všechny. Ať už máte ponorný nebo průtokový, hoďte pod něj kousek molitanu a je klid.

Další věc je, pokud třeba skřípnu hadici, tak to začne být hlučný. Z toho vyplývá, že pokud by někdo měl moc velký protitlak, mohlo by mu to řvát. Ale to se pozná snadno pokud se pustí čerpadlo naprázdno (rozuměj samozřejmě s vodou, ale bez připojených bloků a radiatoru)a je to tichý, pak je chyba v konstrukci bloků, nebo to je někde ucpaný.

A ještě poslední věc. Musí to být dobře odvzdušněné, jinak je to také hlučnější Takže je potřeba vším otáčet a třepat, samozřejmě nějak rozumně a vyhnat bubliny. Mě se to povedlo tak po 5 minutách. Pak to sice ještě sem tam občas bzuklo, když se utrhla nějaká zapomenutá bublina, ale můžu říct, že jsem to měl týden na koberci pod postelí a nic sem neslyšel a vklidu spal.

PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

neni lepsi uplne obalit molitanem a dat treba do nejake pixsly? vypada to lepe ;)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Cujo píše:neni lepsi uplne obalit molitanem a dat treba do nejake pixsly? vypada to lepe ;)
by se mohlo přehřát, úplně stačí pod něj dát molitan a je klid
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

a co treba
Obrázek
Obrázek
Obrázek
?
dlabanec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dlabanec »

tak ta krabička vypadá opravdu dobře :) aš pořídím eheima tak určitě něco takového urobím (uš přemýšlým o nerezovém provedení) :roll:
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

to delal gnome ve svem projektu orac3, najdi si ho na bit-tech.net ;)
Odpovědět

Zpět na „Voda“