Zdravím všechny příznivce vodního chlazení!!!
Taky jsem si sestrojil vodní chlazení-hlavně kvůli snížení hluku-všude jsem se dočítal že to bude stoprocentně méně hlučnější jak boxovanej chladič-(vlastním cpu P4 jádro přescot)
bloky mám od galaxiho ,radiátor od ertyho,disk a zdroj jsem si překopal sám.
Problém je že jsem si pořídil v jednom zverimexu vodní pumpu Nova -průtok 700litrů za hodinu,jde použít jak ponorné tak jako průtokové -stálo asi 500kč
Problém je v tom ,že mi to tady v pokoji vrčí jako nějakej zetor či co!!!má to snad 40 nebo kolik decibel.
A tak se ptám těch kdo mají doma třeba Eheima jakou má doopravdy hlučnost a jestli se opravdu vyplatí investovat.
Předem díky za rady.
mohu jen doporucit...eheim je jedna z nejkvalitnejsich vyrobcu cerpadel.doporucuji napr nejakou modifikovanou verzi napr http://www.jscomputers.cz/Innovatek_HPP ... 12957.html je na 12V primo takze neni problem se zapinanim pri zapnuti PC.
pokud bys chtel usetrit, staci 1048micka, 1046ka se nevyplati.priplatis par korun a mas vic vykonu
Jak mas cerpadlo prichicene? Prisroubovane? Nebo mas ho na silentblokach. Cerpadla dost vybruji. Muj Eheim je tichy ale musi byt na necem co tlumi jeho vibrace.
no prvně jsem měl mezi case a pumpou nerezový plech,mezi plechem silentbloky z obou stran pak jsem skusil dát čerpadlo jako ponorné do kýblu s vodou a i kdyš čerpadlo potřžím třeba za přívodní šnůru aby se nedotýkala stěn kýblu tak to hlučí zhruba stejně
dlabanec píše:no prvně jsem měl mezi case a pumpou nerezový plech,mezi plechem silentbloky z obou stran pak jsem skusil dát čerpadlo jako ponorné do kýblu s vodou a i kdyš čerpadlo potřžím třeba za přívodní šnůru aby se nedotýkala stěn kýblu tak to hlučí zhruba stejně
Chlapi prosim poradte mi nedko jak mam cerpadlo uchytit pres SilentBolky. Nasel jsem sice tenhle prispevek, ale linky vnem na na ty stranky, kde to ma byt vysvetleno nefunguji.
Mám EHEIMa 1048, takže se podělím o zkušenosti. Ještě to sice nemám v kompu, ale co sem testoval těsnost (zapojeno čerpadlo+ blok CPU+ blok NB+ blok GPU+ 2x bloky VGA RAM+expanzka+radiátor alphacool extr.III) beželo to třeba týden nonstop a poznatky jsou následující.
Pokud je čerpadlo položeno na tvrdém podkladu (stůl, podlaha case) opravdu vybruje. Když jsem ho dal na koberec bylo to lepší, na molitanu (tloušťka 1cm) není slyšet vůbec. Jedině když dá člověk ucho 10cm od čerpadla dají se postřehnout takové ty zvuky cívek. Ale normálně je to neslyšitelný.
Takže rada pro všechny. Ať už máte ponorný nebo průtokový, hoďte pod něj kousek molitanu a je klid.
Další věc je, pokud třeba skřípnu hadici, tak to začne být hlučný. Z toho vyplývá, že pokud by někdo měl moc velký protitlak, mohlo by mu to řvát. Ale to se pozná snadno pokud se pustí čerpadlo naprázdno (rozuměj samozřejmě s vodou, ale bez připojených bloků a radiatoru)a je to tichý, pak je chyba v konstrukci bloků, nebo to je někde ucpaný.
A ještě poslední věc. Musí to být dobře odvzdušněné, jinak je to také hlučnější Takže je potřeba vším otáčet a třepat, samozřejmě nějak rozumně a vyhnat bubliny. Mě se to povedlo tak po 5 minutách. Pak to sice ještě sem tam občas bzuklo, když se utrhla nějaká zapomenutá bublina, ale můžu říct, že jsem to měl týden na koberci pod postelí a nic sem neslyšel a vklidu spal.
PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali
PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2