Nejvíc mě dostalo porovnání na 21. str
OC Vs. nárůst FPS
sem si nikdy nevšiml že ten nárůst je tak zanedbatelný
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Aha. Já bral v úvahu 1600x1200 eye candy, protože jak jsi sám několikrát říkal, budoucí hry budou v 1280x1024 náročné jako dnešní v 1600x1200no-X píše:1. bral jsem v úvahu 1280*1024 AA/AF
Mně taky, protože třeba v Oblivionu je jasně vidět že pixel shadery R520 na R580 prostě nemají. Ale otázkou je, jestli si nepřiplatit za X1800XT 512MB, protože mám dojem že 512MB bude v budoucnu víc k užitku než víc pixel shaderů na úkor TMUs a ROPs.no-X píše:2. nebráním ATi, bráním X1900GT. Připadá mi jako zajímavější investice, než X1800XT 256MB.
Mají odlišný nároky, ale to že v nich má lepší FPS nVidia je stejný.no-X píše:3. Nejde o engine, jde o konrétní hru. např. Doom 3 i Quake IV jsou jeden engine a přitom mají odlišný nároky.

Ano, ovšem pokud současná hra běží v max detailech při 40FPS, tak onu budoucí náročnější hru asi těžko někdo bude hrát při 20FPS, ale sníží si detaily, aby se na těch 40FPS taky dostal. Zmíněné tvrzení platí samozřejmě tehdy, když jde u hru, která dává vysoký framerate, případně je CPU-limited a pro srovnání je tedy třeba brát v úvahu nejnáročnější nastavení, abychom limity v podobě CPU (a dalších částí systému) mohli eliminovat. Na prvním místě je vždy hratelnost a pokud při daném nastavení dá karta 15FPS, nemá smysl z toho dělat jakékoli závěry, protože takovýhle framerate je plynulý jen pro jisté tři osoby z threadu o GF7600GT.Lukfi píše:Aha. Já bral v úvahu 1600x1200 eye candy, protože jak jsi sám několikrát říkal, budoucí hry budou v 1280x1024 náročné jako dnešní v 1600x1200no-X píše:1. bral jsem v úvahu 1280*1024 AA/AF
Otázka je, jestli zájemce prostředky na příplatek vůbec má a pokud ano, tak jak velké. Nikdy nelze s univerzální platností říct, že je lepší si připlatit, protože to je sama o sobě nicneříkající informace. Pokud na to zákazník má, tak ať si X1800XT-512 koupí, ale to už je zase lepší vzít rovnou X1900XT. Pokud se ale pohybujeme na hranici 8k s DPH, pak můžeme mluvit jen o X1800XT 256, X1900GT a 7900GT. Vybírá-li zájemce mezi těmito kartami, musí si položit otázku, jak dlouhou dobu mu má karta sloužit. Jestli je to krátkodobá záležitost a bude vybírat podle současných her, vychází nejlíp X1800XT-256, pokud na tom bude muset dva roky přetrpět, je nejvhodnějším kandidátem X1900GT, která je možná v průměru kapku pomalejší, než zbylé dvě, ale s velmi vysokou pravděpodobností tomu za půl roku bude jinak a oč je teď pomalejší, bude potom rychlejší.Lukfi píše:Mně taky, protože třeba v Oblivionu je jasně vidět že pixel shadery R520 na R580 prostě nemají. Ale otázkou je, jestli si nepřiplatit za X1800XT 512MB, protože mám dojem že 512MB bude v budoucnu víc k užitku než víc pixel shaderů na úkor TMUs a ROPs.no-X píše:2. nebráním ATi, bráním X1900GT. Připadá mi jako zajímavější investice, než X1800XT 256MB.
Mluvil jsem v obecný úrovni. Doom 3 má větší nároky na zixel-rate, Quake IV naopak nižší a do popředí vystupují jen nároky na fillrate - v D3 jsou X1900XTX a 7900GTX poměrně blízko, kdežo v Q4 XTX kvůli nižšímu fillrate výrazněji propadá. Takže nelze říct, že výkon těchto karet v Prey bude takový a takový jen proto, že bude použit Doom 3 engine. Už na D3/Q4 je vidět, že zatímco v jedné je rozdíl mezi konkurenčním high-endem 10%, tak na druhé je to 35%. Tzn. o 25% rozdílné postavení konkurenčních karet v tomtéž enginu. Ani mezi naprosto jinými hrami nebývá často tak výrazný rozdíl, takže co se z toho dá vyvodit? Podle mě nic. S velkou dávkou odvahy jedině tak, že Prey může na X1900XTX běhat o 25% lépe než na 7900GTX stejně jako že na GTX může běhat o 45% líp než na XTX. Má cenu při výběru grafiky brát takovouhle informaci v úvahu?Lukfi píše:Mají odlišný nároky, ale to že v nich má lepší FPS nVidia je stejný.no-X píše:3. Nejde o engine, jde o konrétní hru. např. Doom 3 i Quake IV jsou jeden engine a přitom mají odlišný nároky.

ani mi nemluvSmeli píše:Sapphire Radeon X1900GT @ Svět Hardware

tak to jde kdybych nekupoval X1800XT tak bych taky koupil tuhle :)chce to trosku pockat na podporu a vysledky budou urcite lepsigodlike píše:Takze mam jedno GTcko(1900GT) od Radima![]()
za 7961Kc...Na def. na 2,5Ghz X2 da 9500b...Fen steluju pres overclocker.Na maximum. je jeste snesitelnej.A aspon dobre chladi...cca po 3 markach ccca 73st..atitools kartu vubec nezna ani Rtuner...skousel jse nejaky OC a dala pri 620/1300 jen 9900?Ze bych nekde delal chybku?Cekal jsem trochu vic..
Jinak pohoda...ve win mam ventilator hodne stazenej takze neni slyset a mam cca 56st v malo vetrane skrini pri okolni teplote cca 21st.O vikendu ji otestuju na Condemned
![]()

Muzes koupit i levnejsi MB a zbyle penize vrazit do x1800xt MB za cca 9600kc..Mayhem(cz) píše:Tak ji mám možnost koupit za 8299kč včetně DPH! a k ní beru tohle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36263