Scythe SQD-1000 Quiet Drive aneb kvalitní chlazení disku
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Scythe SQD-1000 Quiet Drive aneb kvalitní chlazení disku
Takže jelikož mě už neuvěřitelně otravuje disk (Hitachi 160GB), jak hrozně chrochtá, tak uvažuji na dnějakým odhlučňovacím boxem. Chtěl jsem si ho udělat sám, ale teď jsem objevil tenhle výrobek od Scythe a dost mě zaujal. Je to v podstatě přesně to, co jsem chtěl vyrobit a cena není až tak hrozná...
Co myslíte? Vyplatí se? Šly by jste do toho?
Scythe SQD-1000 Quiet Drive
Cena: 985,- vč DPH
//EDIT: Hlavně by mě zajímalo porovnání s obdobným chladičem téže značky - Scythe SBX-1000 Silent Box
Co myslíte? Vyplatí se? Šly by jste do toho?
Scythe SQD-1000 Quiet Drive
Cena: 985,- vč DPH
//EDIT: Hlavně by mě zajímalo porovnání s obdobným chladičem téže značky - Scythe SBX-1000 Silent Box
- Cujo
- Mírně pokročilý

- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- koza
- Začátečník

- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Nitroxil
- Začátečník

Jestli myslíč toto http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 83&kat=199 taky se na to chystám po vzhledové i funkční stránce to vypadá perfektně
A cena 1500 se dá přežít!!!Taky bych byl vděčnej za ty fotky 
CPU: AMD Phenom II X3 720BE,Motherboard: GB GA MA790x-UD3p,RAM: 2*2GB Kingston HyperX DDR2 800Mhz(CL4) , VGA: Zotac 9600GT AMP!, LCD :HP LP2065 20" HDD: WD CaviarBlue 640GB, Case: CoolerMaster Mystique, PSU: Enermax Liberty 400W, , Keyboard Logitech G15new, Mouse: Logitech MX 518@Steelpad QCK, Tv karta: Leadtek Winfast DTV2000 H
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
jo, přesně ono, jen bych šel do černého modelu (levnější a pro mě hezčí) a asi bych ho ještě malinko poupravil co se odhlučnění týká...ale ty fotky by určitě hodně napověděly. Co jsem koukal na stránky výrobce, tak ten pasiv je tak širokej, že uvnitř vlastně není prostor na odhlučňovací materiál, ale na bocích to není problém...ale asi tu nejslabší stranu (bez pasivu) bych upravil ještě vrstvou odhlučnění, což by bylo určitě o něco přínosnější a teplotu by to nemělo zvedat.
- Nitroxil
- Začátečník

jeste sem chtěl nedhodit jeden fakt pěknej mod jednoho borce
http://www.pretaktovani.cz/text/luxusdrevocase.asp
dofám že tento odkaz nevadí ten prý udělal ty boxy s ze 750g hliníku a teploty prej má víc než dobrý(32 stupnu)a hdd nejsou slyšet.Ale musela to byt docela drbačka!!!!
http://www.pretaktovani.cz/text/luxusdrevocase.asp
dofám že tento odkaz nevadí ten prý udělal ty boxy s ze 750g hliníku a teploty prej má víc než dobrý(32 stupnu)a hdd nejsou slyšet.Ale musela to byt docela drbačka!!!!
CPU: AMD Phenom II X3 720BE,Motherboard: GB GA MA790x-UD3p,RAM: 2*2GB Kingston HyperX DDR2 800Mhz(CL4) , VGA: Zotac 9600GT AMP!, LCD :HP LP2065 20" HDD: WD CaviarBlue 640GB, Case: CoolerMaster Mystique, PSU: Enermax Liberty 400W, , Keyboard Logitech G15new, Mouse: Logitech MX 518@Steelpad QCK, Tv karta: Leadtek Winfast DTV2000 H
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
recenze Silentmaxxu na SH
Jinak co se toho "modu" tyká, tak bych to docela i srovnat se SilentMaxxem, jen je tam přidanej právě odhlučňovací materiál (respektive vata)
Jinak co se toho "modu" tyká, tak bych to docela i srovnat se SilentMaxxem, jen je tam přidanej právě odhlučňovací materiál (respektive vata)
- Woyta
- Středně pokročilý

Vlastik mel v luxus wood case boxy vlastni vyroby. O necem podobnemu take uvazuji pro sve disky.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Cujo
- Mírně pokročilý

- VlasTik
- Začátečník

koukám že moje starý boxy jsou stále ještě aktuální
, jen bych doplnil, že tyhle boxy ještě nejsou zdaleka tak dokonalý, aby ten disk úplně "umrtvily", ale když je v case fan, tak to ještě stačí, ale za úplnýho ticha to bylo stejně slyšet, stejně tak ale spíše hůř na tom budou ty sériový boxy, ale nemám s nima žádný skušenosti, ale rozhodně není možný, aby tak malý box z minimálním odhlučněním to úpně ztišil, taky bacha na to, že hliník nelze považovat za zvukovou izolaci, pokud disk obalíte jen hliníkem, tak si vůbec nepomůžete, protože hliník je asi nejlepší vodič zvuku - více TADY , zároveň když se tam dá odhlučnění, tak to zase nechladí, každopádně udělat to tak, že to NENÍ slyšet a že se to zároveň i hodně dobře pasivně chladí, lze, jen musíte počkat až seženu foťák 
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

JJ Silentmaxx chladice na disky rulezz. Mam 2ks v case a nevymenil bych to za nic. Je to sice investice kolem 1200Kc za jeden, ale zase je to spicka.Stoobi píše:Objednal jsem nakonec SilentMaxxe, protože na nej jsou opravdu perfektní reference. Určitě to musí alespoň nějakám způsobem pomoct oproti standardnímu přichycení a umístění disku, takže uvidíme.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Lolitka
- Černá karta

-
- Vivec
- Středně pokročilý

- Lolitka
- Černá karta

-
- tx3rf
- Začátečník

-
nektery WD disky maj nekde dole takovej ventilek kvuli tlaku, tak je prej obcas potreba v tom silentmaxu vyriznout na spravnym miste kus ty tesnici hmoty, ale nevim jestli nekecam, nekde sem to tady cet.Lolitka píše:jeste by me zajimalo, kdyz je silentmaxxu ten disk priplaclej na spodek i vrsek jak moc to vadi, protoze moderni disky maj "do not cover this hole" apod.
neodhcazi lidem ty disky ve scyche kvuli tomu?!