Problém při přetaktování

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

anti.77 píše:Tak jsem zvedl napětí u pamětí a zabralo to,přepnul jsem 250,tj asi o 25%,snížil jsem paměť na 333,časování na 3 4 4 10,HT na 3...ovšem výsledek je podivnej v sandře07 běží procesor stejně rychle(test 6542 a 5523) a paměť je postatně pomalejší...v info mi to ukazuje místo 2x1000 2x603????jdu to ještě zkoušek ale i výsledek v 3Dmark06 je stejnej 2850,přitom utilitou v biosu automatické přetaktování o 10% zvene v sandře testu na 7155 a 6041?.Fakt jsem, z toho jelen.A to jsem myslel,že pc mám vcelku v malíčku:-(.....
kdyby jsi tohle napsal trosku srozumitelne a ne jako TOTALNI PRASE, tak bych z toho mozna i neco pochopil.....
az odzkousis vsechno to co jsem napsal a nebude ti to dal fungovat tak potom muzem resit dál...

ale uz jenom podle toho jak pises tak problem nebude v komponentach ale jak jsem psal poprve.....precti si neco ve faq je tam toho hodne a mozna pochopis spoustu dalsich veci..
Jinak si myslim ze nestabilita u tebe bude spis v pametich, nez v cemkoliv jinym....takze zkus dat delicku pameti na 100 mhz a pak taktuj ..
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

JÁ MOC NEZVLÁDÁM ODBORNOU TERMINOLOGII:-(,chtěl jsem tím říct,že zvedl -li jsem napětí u paměti a zároveň snížil děličku na 333MHz(místo400MHz) časování paměti na 3 5 5 10,podařilo se mi CPU přetaktovat na 2250GHz,tedy z 200 na 250......výsledek byl ale takový,že pc v pohodě naběhlo,ovšem na výkonu se nic nezměnilo,pouze test pamětí(memory bandwitch) byl horší....Tedy dám-li manuální přetaktování a to se v biosu zobrazí,ve Windows se neprojeví.....Dám-li automatické A.I. NOS(myslím tak nějak se ta utilita v biosu jmenuje) o 10%,opravdu se zvedne výkon,ovšem díky tomu,že nejde zvýšit napětí v pamětech se při zvýšenym zatížení pc sekne.....omlouvám se,píšu-li to divně,ale přece jen je mi už něco přes padesát,takže ten mozek už taK RYCHLEJ NENÍ:-(
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
blaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaster »

Mam viz podpis.

CPU 260*9 ram 333 nastaveno== vzsledek 430 (cpu na 2350Mhz) winchester

1.55v HT 400==cca533

Ram voltage na AUTO.

A take se nemuzu dostat vys. CnQ vypnuto PCI lock zapnuto,vsechno v poradku.

Kdyz treba nasadim 270*9 tak po zapnuti PC.. treba chvilku klid a pak to hodi modry okno ze nastaly problemy s PC. no a nemuzu se dostat pres 260FSB a vubec netusim proc :-( STrop mam 280FSB tak kdyz bych toho mohl dosahnout,bylo by to super.

Nevite nekdo,v cem muze byt jeste chyba?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

to blaster:
zkus vsechno co jsem psal o par postu nahore a pokud nepomuze nic z toho tak pak muzem resit dal....
blaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaster »

OK
blaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaster »

Highlander píše:to blaster:
zkus vsechno co jsem psal o par postu nahore a pokud nepomuze nic z toho tak pak muzem resit dal....
Tak to tady mame.

Nastavim FSB na 270*9 a ram na 200Mhz.
HT 400
RAm 2.7V
CPU 1.49

Problem: ani mi nebehnou windows a RESET. a nebo varianta cislo2. nabehne modre takove prijemen okno s chybovou hlaskou blablabla...

Co muzu udelat dal? :?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

to blaster:
tim HT 400 myslis co??? jako ze mas HT nastaveny na hodnotu 4X??? pokud ano tak je to moc musis nastavit na 3X ....

asi nic jinyho si tim myslet nemohl protoze kdyby jsi mel HT 400 mhz tak by to znamenalo ze by jsi musel mit nastaveno:
nasobic HT 4x a 100 FSB coz je blbost.... = 400 mhz HT
nasobic HT 2x a 200 FSB = 400 mhz HT
nasobic HT 1.5x a 270 FSB = 405 mhz HT
......jiny hodnosty nepripadaji v uvahu....

Ale predpokladam ze mas nastaveno HT 4x tudis (4x270mhz=1080mhz),coz by nemuselo byt moc ale muze to delat problemy,takze bych doporucil prepnout na 3x

ale jak vidim tak je asi zbytecny na tohle forum psát protoze tady je spousta totalni ignorantu...

CIST TOTO NEUMIS?
Highlander píše: Vseobecná rada s taktovanim u A64:

zkouset prehazovat ramky ve slotech(zkusit pouzit jenom jeden modul),HT 3x,S-ATA v 3.4(neboli v jinym radici) , dat delicku ramek tak aby nebezeli nad 400 mhz pokud más 400 mhz ramky,zkusit dát nejhorsi casovani (treba 3.5.5.10 s 2T) vypnout bank interleave(pokud tam je),vypnout CNQ,dát do pameti aspon 2.8V(neboj nemuze se nic stat),do procáku aspon 1.55V,pokud to jde zkusit zvysit napeti do chipsetu,Podivat se jestli je zapojenej 4 PIN konektor na pridavny napajeni,Zkouset ruzny biosy(treba tam dát starsi bios,kterej muze bejt stabilni a ten novej muze mit nejakou chybu),Podivat se jestli stiha zdroj(tj ze musi mit kolem 12V,5V,3.3V na vystupu, PRI ZATIZENI),Podivat se jestli se neprehreriva chipset..

Tedka jak zjistis ze nefunguje Radic disku:
Pokud PC jede treba stabilne napr: na 1950 mhz(prime stable) a zvysis treba na 1960 mhz a zacne se to "sekat", tak je na vine radic disku....
Pokud by byl nestabilni celej system PC (deska,ramky,procak),tak nebude stabilni v prime 95...(hodi error)

doufam ze jsem to trosku popsal,jelikoz jsem tedka vstaval tak doufam ze jsem na neco nezapomel...(vsechno napsat nemuzu ale takovy maly zhrnuti rad snad jo....)
je tam jasne napsany ze mas nastavit HT na 3x
blaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaster »

Stabilne pri :
Procesor A64 3000+ winchester (hodne topi)

HT 800Mhz
260*9 == 2339.5 MHz
Memory voltage: AUTO

CPU : + 3.3 % (1.46 - 1.47)

Dynamic oveclocking DISABLE
QnQ-- Vypnuto
PCI-E-- LOCK

Ram --333Mhz (timining Enable)
casovani AUTO ( 2.5 ,3,3,6,10,16) == (CPU-Z)

NESTABILNE PRI :

HT 200Mhz
270*9
Memory volatge 2.8V

CPU + 6.6% 1.55V

Dynamic overclocking DISABLE
QnQ-- Vypnuto
PCI-E --LOCK

RAM --200 MHz (timining disable)
Casovani AUTO ( 2.5,3,3,6,10,16)

Vysledek : Naskakovaly XP a hodily chybu DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Pak tam je v BIOSU jeste jedna kolonka a to

DYNAMIC OVERCLOCKING
--Private 1%
Sergeant 3%
Coptain 5%
Colone 7%

Podle meho nazoru to nic neznamena,protoze vse bezi na svych hodnotach,tak jak ma.
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

Tak už jsem odhalil problém:-),nemám disketovku,tak jsem jí v BIOSU vypnul,ovšem pak jsem zjistil,že při vypnuté disketovce musím mít S-ATA zapojeno buď do 3 či 4,v prvních dvouch nefunguje,napadlo mě jestli problém nemůže být také ve vypnuté disket.,zkusil jsem teda v biosu povolit disketovku a zakázat jí až v správci zařízení,a najednou vše o.k.,bez problémů na 2,25GHz...teplota se drží kolem 35st.C,HT mám na 4 =1000,paměť na 333=204...mohl bych jít v pohodě výš ale nechci už to dráždit.....s tou disketovkou je to divný ale je to realita,zkoušel jsem jí znovu vypnout a zásek.....
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

Kdyz uz se to jmenuje problem pri pretaktovani tak bych se vas na neco zeptal.. nevite proc se mi stal z meho semprona 2500+ po pretaktovani athlon MP 2100+ ??cpu-z i bios to pise...
Matezzz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Matezzz »

Zdravim. Mám problém a nikde sem tu na něj nenašel řešení a nechtělo se mi zakládat novej topic tak využiju tenhle :)
Koupil sem si Semproma 2400+. Desku mám VIA KT333Ultra.
Když tam dám procesor tak mi deska háže FSB pouze 133 a v XP to má výkon 1,33GHz a jede to jako 1500+.
Když zvyšuju v BIOSu FSB na 166 nebo na 200, počítač už nenaběhne a musim resetovat smoc. Nepomáhá ani když nechám FSB na 133 a zvednu multiplikátor. Zvedal sem i napětí na 1,675 ale to je taky k ničemu
Dřív sem měl Palomino 2000+ a běhalo na 1,67GHz v pohodě, tak teď nevím proč mi nejde změnit FSB a ani multiplikátor.
Pomůže mi někdo? Dík :-D
ppppp
Nováček
Nováček

Příspěvek od ppppp »

vY MATE PROBLEM S PŘETAKTOVÁNIM ALE ME TO DELÁ TO SAMÍ JAKO VÁM A TO NIC NETAKTUJU. proste se to rafne a hotovo. mam-AMD Athlon 64 3700+ ,1024MB DualDDR400 (2x512MB),WD 160,0 GB, 7200rpm, 8MB, SATA/300, WD1600JS,ASUS A8V-VM/SATA2/VGA256/PCIe, sk.939/2K, K8M890 ale grafiku jsem v biosu zakázal,ATI Sapphire Radeon X550 Advantage, 256MB, PCIe, DVI, Tvout a seká ale tak že musim dát tvrdej reset to i u her který šli i na mnohem slebších PC. nevim jesli záleží jakej slot použiju na disk ale neco jsem tady čet a 3. par už jsem jich postavil ale s timdle jsem se nesetkal. jak poznám co je v pr... jo a telota je 37-40 CPU. je tam slabej zdroj ale tim jsi nejsem jist ze by tomohlo bejt prosí poradí mi nekdo. dekuju dekuji.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

ppppp: Pockej chvili, ma kristalova koule se pomalu odjasnuje..

Ale neeee!!! Jediny co mi rekla bylo "vhod dalsi minci a reknu ti, jaky ma zdroj" :sad:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Federmann
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

anti.77 píše:Tak jsem zvedl napětí u pamětí a zabralo to,přepnul jsem 250,tj asi o 25%,snížil jsem paměť na 333,časování na 3 4 4 10,HT na 3...ovšem výsledek je podivnej v sandře07 běží procesor stejně rychle(test 6542 a 5523) a paměť je postatně pomalejší...v info mi to ukazuje místo 2x1000 2x603????jdu to ještě zkoušek ale i výsledek v 3Dmark06 je stejnej 2850,přitom utilitou v biosu automatické přetaktování o 10% zvene v sandře testu na 7155 a 6041?.Fakt jsem, z toho jelen.A to jsem myslel,že pc mám vcelku v malíčku:-(.....
Chyba v napájení pamětí bývá jako první a každý ji hledá jako poslední. Zakladní nastavení po restartu BIOSU je to nejnižší, ale pak je nutno opravit na napětí doporučené výrobcem pamětí, což každý i znalý opomene.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“