Výběr zdroje - Thermaltake vs. Hiper

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Mikes
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikes »

Delarge píše:
Mikes píše:...
Teď se na něho dívám a je docela pěkný a parametry má rovněž slušné. Výhoda jistě spočívá v oddělitelných kabelech; využíváš toho?

Edit: Myslíš že by v mém případě stačil 400W nebo 500W varianta?
Tak samozřejmě, že toho využívám, všechny je zapojené nemám :) Nemyslím si, že je to nějaká nutnost, ale lepší to asi je.

A 400W verze si myslím stačí na veškeré non SLI (non CF) sestavy...
Nějak vážně uvažuju o tom Enermax Liberty :) Akorát si nejsem jist, zda 400W varianta bude stačit. Dvojjádrový procesor ještě s vskutku náročnou grafickou dělají téměř 350W (podle kalkulátoru), a to ještě bez pamětí, přídavných žařízení apod. 500W se mi však zda zase docela drahá, ale pokud se opravdu jedná o skvělý výkon, těch pár stovek si samo připlatím.

2Delarge: Máš ještě nějaké další zkušenosti se zdrojem? Jaká je jeho hlučnost, dostal jsi se zdrojem ještě nějaké příslušenství,...? Díky...
Základní deska: Asus P5WD2 (i955x, socket 775) | CPU: Intel Pentium D930 (Presler, 3.0 GHz, 4 MB cache, BOXovaný chladič) | RAM: Geil 1 GB Kit (2x512 MB, 800 MHz, DDR2) | Grafika: HIS RX1800GTO IceQ3 T (256 MB/256-bit, 1020/500 MHz, PCI-Ex16, 2xDVI, VIVO) | HDD: Maxtor MaxLine 3 (SATA2, 300GB, 7200 ot./min., 16 MB cache) | Case: Aspire X-Plorer-AL (+ 420W zdroj) | Mechaniky: LG GSA-H20L (DVD±R/RW, DualLayer, LightScribe, černá); Apacer 15-in-1 Card Reader | LCD: LG L1940PQ (19", 8ms, DVI) | Příslušenství: myš Logitech MX518; klávesnice Logitech Media Keyboard Elite
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Těm kalkulátorům nesmíš zase tolik věřit...A řekl bych, že spíš počítají, kolika wattový by měl být zdroj, který na danou sestavu potřebuješ, ne kolik si ty komponenty reálně vezmou. Ty ostatní komponenty nežerou prakticky vůbec v porovnání s CPU a VGA.

Jak vidíš v podpisu, mám dá se říct to samé, co si chystáš pořídit ty (D9xx by měly žrát ještě míň) a žádný problém se zdrojem jsem nezaznamenal. V klidu se točí na 900ot., v zátěži tak kolem 1200ot. (jelikož mam zatím jen stock chlazení, tak ti nemůžu říct, jak je na tom s hlučností, páč ho opravdu neslyším). Z příslušenství nestojí za zmínku snad nic, je tam všechno, co potřebuješ + nálepky a nějaká šnůra na klíče :roll: Za 2 tisíce jsem docela spokojený...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“