DF Filtry

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

DF Filtry

Příspěvek od no-X »

Nejsem v téhle oblasti moc zběhlý, tak bych se chtěl zeptat na zkušenosti s jednotlivými výrobci. Kdyžtak sem pro začátek napíšu pár běžnějších značek; doplnění nebo úpravy vítám...

B+W (Schneider-Kreuznach) - vysoká cena a kvalita [homepage] | [homepage DE]
Cokin - známé přechodové filtry a další, především do adaptérů [homepage]
Hama - nižší ceny, bohužel i kvalita, četl jsem pár stížností na kvalitu PL (časem prý degradují) [homepage]
Hasselblad - [homepage]
Heliopan - kvalitní filtry vyráběné v Německu [homepage]
Hoya - velmi dobrá kvalita, různě drahé verze s různými stupni povrchových úprav [homepage] | [přehled]
Kenko - zombux má od nich polarizák a prý funguje :roll: [homepage]
Marumi - nižší ceny, slušná kvalita (za cenu mnohdy nižší než u Hamy nabízí lepší kvalitu) [homepage]
OEC - levný výrobce (???)
Promaster - kvalitní výrobce, údajně je možné, že používá stejné materiály jako Tiffen [homepage]
Rowi - údajně levnější značka nižší kvality
Singh-Ray - jeden z nejdražších výrobců, speciální filtry pro úpravu barev (různé specifické PL, intensifiers atp.) [homepage]
Sunpak - levnější výrobce, řada stížností na kvalitu jejich PL filtrů [homepage]
Tiffen - vysoká cena a kvalita, mnoho filtrů na specifické efekty [homepage]
URPRO - filtry pro focení pod vodou [homepage]

Pokud by někdo mohl doporučit další značky, pokud možno nízká cena, vysoká kvalita, podělte se :wink:
Naposledy upravil(a) no-X dne čtv 15. čer 2006, 18:29, celkem upraveno 8 x.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Ja bych doporucil Hoya je tam asi nejlepsi pomer kvalita/cena, tedy jsou kvalitni a presto docela levne. Dale je take hodne kvalitni znacka B+W, ale tam uz je i ta cena vyssi. Cokin no k tomu neni nic moc, co dodavat, vlastne to ani neni konkurence, protoze ma svuj vlastni system, je to kvalitni zbozi jak je na tom cenove moc nevim.

Hama, tak to pisu na zvlastni radek, opravdu silne pred Hamou varuju!! Co jsem slysel, tak zacnou normalne hnit ci co a opticka kvalita je taky spatna, tedy skoro lepsi fotit bez nich.

Ostatni znam jen jako, ze delaji filtry :)
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Mě s trochou štěstí tak za 14 dní dorazí nějaký Tiffeny, OEC a možná i přechodová Hoya, tak bych kdyžtak ještě nějaký info doplnil, ale asi stejně víc, než kvalitu antireflexní úpravy (případně křivý závit :roll: ), stejně nezvládnu posoudit.

S Hamou jsem včas zabrzdil, koupil jsem si UV (spíš na ochranu objektivu, mám ruce volšový) a naštěstí jsem včas zarazil a PL už od Hamy nevzal.

Cokin už myslím nabízí i klasický screw-in filtry, ale na žádné reakce jsem zatím nenarazil.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

mám tu 72mm polarizák od jmenované Marumi... Made in Japan :lol: přes dva roky jede ok, kvalita zpracování dle mýho dobrá (proč bych kupoval shit :D ), ale jinej sem v ruce neměl... co víc chceš vědět? detailní foto můžu doplnit...:)

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

no-X píše:Mě s trochou štěstí tak za 14 dní dorazí nějaký Tiffeny, OEC a možná i přechodová Hoya, tak bych kdyžtak ještě nějaký info doplnil, ale asi stejně víc, než kvalitu antireflexní úpravy (případně křivý závit :roll: ), stejně nezvládnu posoudit.

S Hamou jsem včas zabrzdil, koupil jsem si UV (spíš na ochranu objektivu, mám ruce volšový) a naštěstí jsem včas zarazil a PL už od Hamy nevzal.

Cokin už myslím nabízí i klasický screw-in filtry, ale na žádné reakce jsem zatím nenarazil.
No ja nevim no, ale ta Hama se negativne projevi v jakemkoliv provedeni, obecne kazdy filtr ti zhorsuje kresbu a ta Hama fakt vice a navic imho trpi chromatickou aberaci, tedy je to hezke ze chranis sklo ale degradujes si kvality objektivu.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nic si nenalhávám, v mým případě je kvalitativní limit stále na straně uživatele :-) Ale až (jestli) budu dělat takový fotky, na kterých bude vidět rozdíl, pak koupím lepší.

/edit: jak může vzniknout chromatická aberace na filtru (mluvím o fitrech, ne čočkách)? Tomu nějak nerozumím?
Naposledy upravil(a) no-X dne sob 3. čer 2006, 23:02, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mám polarizák Kenko, nějak jsem ho nesrovnával ale cenově vyšel v pohodě a funguje :oops:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já mám k foťáku Cokiňáckej systém a nemůžu si stěžovat. :) Akorát budu muset asi časem doplnit sbírku o filtry na ČB fotografii... :) A klasickej kulatej šroubovací Cokin mám jako 43 mm polarizák ke kameře.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

mam od hamy stativ mno a... funguje no, ale kvalita zpracování nic moc. teda spíš nic než moc, ale za ty prachy se to jako stativ dá pojmenovat...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Stativ od Hamy mám taky (star62), zázrak to sice není, ale za ty peníze imho nicmoc lepšího člověk nesežene. Chybějící stabilitu ale hodlám vyřešit drátovou spouští; zatím jsem při focení ze stativu používal 2s timer :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

mno já fotim i v poli a v trávě atp a tak je mi tam stabilní stativ stejně k ničemu... na pevný zemi to stojí ok.
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

No ja jsem ty Hama stativy sem tahat nechtel, ale kdyz uz. Je to opravdu katastrofa :) Nebudu se nejak rozepisovat, proste stabilita hrozna, provedeni hlavy jeste horsi, ale vrcholem je, ze to ani neunese DSLR, znam cloveka, ktery uz takhle zlomil 2x Hamu, proste je to krehky material, hruza des.

EDIT: No-X nepamatuji
Naposledy upravil(a) Skodik dne ned 4. čer 2006, 14:29, celkem upraveno 1 x.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

crashPC: To on stojí, ale když zmáčknu spoušť, tak zapruží :-)

(doplněn první post)

/edit: Skodik: nepamatuješ si typ?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

že by se stativ vysloveně zlomil? mno newim newim....
to no-X - tak to mě relativně stojí (na dobrym podkladě) a s timhle sem zas takovej problém nezpozoroval ale křehkej je no...
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

crashPC píše:že by se stativ vysloveně zlomil? mno newim newim....
to no-X - tak to mě relativně stojí (na dobrym podkladě) a s timhle sem zas takovej problém nezpozoroval ale křehkej je no...
zlomit - pod tim si predstavim ze ho nekdo lame nasilim... ale kdyz praskl, tak hold nezvladl to co mel ;) Ale jako on nepraskl tak ze by fotak spadl na zem, to praskne a ale par minut po hromade to jeste drzi :) Nedej boze, kdyby takovej kram jeste rozbil fotak.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tak tak, ta Hama je běs, za ty prachy to vypadá dobře ale ruce pryč od toho, je to jak tvaroh, dobrý fakt jen pro tělo se základním objektivem, cokoliv těžšího bych se na to bál dát. absolutně to nedrží pevnost. jdu do bazarovýho Velbona MAXi 343 za 900 Kč, nesrovnatelně lepší volba.

ale tady řešíme filtry a ne stativy - takže tady to taková katastrofa není.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

BTW, nevi nekdo, kde se daji sehnat filtry Rodenstock??
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

To zrovna není skromný požadavek, těch je i na ebayi jako šafránu :|
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Zajímavý info, ale řadit Tiffen do nižší cenové kategorie a ještě na stejnou úroveň jako Hama? Emh... :lol:
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“