Mám možnost zjistit, že mi někdo omezuje net?
Moderátor: Don
- olda02
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mám možnost zjistit, že mi někdo omezuje net?
Mám tento problém: v domě máme připojení typu adsl 4096/512, k netu se připojuji přes sousedovo pc,takže mám neveřejnou ip adresu.Někdy se mi stává, že download/upload činí jen pár KB/s (třeba jen 2KB/s)...Mám podezření, že soused mě nějak omezuje, ale to nevím jistě. Můžu to nějak ze svého pc zjistit?? Určitě vím, že v této době nedocházelo k nějakému abnormálnímu datovému toku, který by toto zapřičinil.děkuji
- kotas
- Středně pokročilý

Taky mam neco podobneho a taky bych to rad zjistil, takze se pridavam..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- olda02
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Bajgy
- Středně pokročilý

- olda02
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- olda02
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- olda02
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lamicz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No to nezjistis, nemyslim, ze by mel na routeru napevno nastavenou nejakou QoS, to bys mel ty 2kB furt, leda ze je to tam nastaveny casove. Mam z toho dojem, ze obycejne surfujete spolu nebo neco zrovna taha. Jestli je to ale pravidelne, tak bych se priklanel, ze ma casovou QoSku.
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
- Fifi
- Středně pokročilý

- olda02
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud surfujeme po netu oba, tak by to nemělo vadit. Linka je dost široká. Stahovat taky nemůže. Díval jsem se na náš účet u poskytovatele, a tam žádný velký downloading nebyl. Kdyby stahoval přes P2P sítě, tak by se to tam poznalo ne? Třeba teď, když má soused vypnutýho kompa, tak ke mně jde 60kb/s, ale jak ho zapne, tak to bude bída. Může QoS nastavovat v reálu, tzn. jak se mu to "hodí"? Je nutný restart mého pc, aby se toto omezení projevilo?
- Fifi
- Středně pokročilý

To je potom trošku jiná situace. Pak opravdu využívá nastavení distribuce připojení k internetu. Třeba QoS, není nutné aby se vaše pc restartovalo, není ani nutný restart příslušného síťového prvku, nebo pc u souseda. Nicméně pokud je reálná rychlost vyšeho připojení 60 KBps, potom by to odpovídalo spíš 512 Kbps lince než 4096 Kbps. Což je na zváženou, podle toho jakou máte s panem sousedem dohodu.
//díky za upozornění

//díky za upozornění
- olda02
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Platí se 4mb/s linka. Dohoda, to nevím, když mi říká, že jemu to šlape v pohodě a že chyba "musí" být u mě...Spíš to vypadá na limit dat. Opravdu nemám žádnou možnost to nějak zjistit? Pomocí nějakého softwaru, co analyzuje sítě, přímo nebo nějak nepřímo...Zkoušel jsem se dívat do prohlížeče událostí, ale skoro nic jsem tam nevyčetl. Někdy se tam objeví chyba TCP/IP: "Došlo k překročení limitu možného počtu souběžných připojení protokolem TCP".
- Bajgy
- Středně pokročilý

tak jeste jednou...
ne, nemas moznost zjistit jestli je ta linka omezovana.
to hlaseni: "Došlo k překročení limitu možného počtu souběžných připojení protokolem TCP" je pravdepodobne zpusobeno nejakym tvym P2P softwarem, casto jsou to pekne prasacke softwary a podle ze vyuziva tolik soubeznych TCP spoju se ani nedivim, ze ti to moc nefunguje
vice zde:
http://infojet.cz/view.php?cisloclanku=2005012701
ne, nemas moznost zjistit jestli je ta linka omezovana.
to hlaseni: "Došlo k překročení limitu možného počtu souběžných připojení protokolem TCP" je pravdepodobne zpusobeno nejakym tvym P2P softwarem, casto jsou to pekne prasacke softwary a podle ze vyuziva tolik soubeznych TCP spoju se ani nedivim, ze ti to moc nefunguje
vice zde:
http://infojet.cz/view.php?cisloclanku=2005012701
Toshiba Tecra A6
- olda02
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: