Mám možnost zjistit, že mi někdo omezuje net?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Mám možnost zjistit, že mi někdo omezuje net?

Příspěvek od olda02 »

Mám tento problém: v domě máme připojení typu adsl 4096/512, k netu se připojuji přes sousedovo pc,takže mám neveřejnou ip adresu.Někdy se mi stává, že download/upload činí jen pár KB/s (třeba jen 2KB/s)...Mám podezření, že soused mě nějak omezuje, ale to nevím jistě. Můžu to nějak ze svého pc zjistit?? Určitě vím, že v této době nedocházelo k nějakému abnormálnímu datovému toku, který by toto zapřičinil.děkuji
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Taky mam neco podobneho a taky bych to rad zjistil, takze se pridavam..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olda02 »

štve mě to, protože mi nejde pořádně net a nevím, jestli to je způsobenou nějakou chybou nebo úmyslem...
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

zalezi jakym zpusobem by ti to ten dotycny omezoval, sanci zjistit jestli je problem v lince nebo v tom zda te ale orezava moc nemas. Myslim, ze to je dotaz spise na tveho "poskytovatele" nez na nas.
Toshiba Tecra A6
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olda02 »

u ISP asi problém nebude, protože dotyčnému jdu net ok... někdo mi radil, ať se zkusím dostat do modemu...jenže to je taky složitý.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

nechápu jakému dotyčnému? je to celý zamotaný, před Tebou je jen ISP nebo se napojuješ přes někoho dalšího, zkus nám tu konfiguraci nastínit lépe
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olda02 »

myslel jsem sousedovi...viz výš
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

ok, takže opakuji, jak je soused připojen?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olda02 »

Připojuji se přes souseda, který je k ISP připojenen přes adsl. Já jsem na LANu, tedy mám neveřejnou ip.
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

No to nezjistis, nemyslim, ze by mel na routeru napevno nastavenou nejakou QoS, to bys mel ty 2kB furt, leda ze je to tam nastaveny casove. Mam z toho dojem, ze obycejne surfujete spolu nebo neco zrovna taha. Jestli je to ale pravidelne, tak bych se priklanel, ze ma casovou QoSku.
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

A nebo prostě využívá P2P sítě, stahuje, či si doma zřídil server. Podle mého skromného názoru, je tohle spiš problém domluvy než IT/HW.
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olda02 »

Pokud surfujeme po netu oba, tak by to nemělo vadit. Linka je dost široká. Stahovat taky nemůže. Díval jsem se na náš účet u poskytovatele, a tam žádný velký downloading nebyl. Kdyby stahoval přes P2P sítě, tak by se to tam poznalo ne? Třeba teď, když má soused vypnutýho kompa, tak ke mně jde 60kb/s, ale jak ho zapne, tak to bude bída. Může QoS nastavovat v reálu, tzn. jak se mu to "hodí"? Je nutný restart mého pc, aby se toto omezení projevilo?
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

To je potom trošku jiná situace. Pak opravdu využívá nastavení distribuce připojení k internetu. Třeba QoS, není nutné aby se vaše pc restartovalo, není ani nutný restart příslušného síťového prvku, nebo pc u souseda. Nicméně pokud je reálná rychlost vyšeho připojení 60 KBps, potom by to odpovídalo spíš 512 Kbps lince než 4096 Kbps. Což je na zváženou, podle toho jakou máte s panem sousedem dohodu.

//díky za upozornění :oops: :oops:
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olda02 »

Platí se 4mb/s linka. Dohoda, to nevím, když mi říká, že jemu to šlape v pohodě a že chyba "musí" být u mě...Spíš to vypadá na limit dat. Opravdu nemám žádnou možnost to nějak zjistit? Pomocí nějakého softwaru, co analyzuje sítě, přímo nebo nějak nepřímo...Zkoušel jsem se dívat do prohlížeče událostí, ale skoro nic jsem tam nevyčetl. Někdy se tam objeví chyba TCP/IP: "Došlo k překročení limitu možného počtu souběžných připojení protokolem TCP".
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

tak jeste jednou...
ne, nemas moznost zjistit jestli je ta linka omezovana.

to hlaseni: "Došlo k překročení limitu možného počtu souběžných připojení protokolem TCP" je pravdepodobne zpusobeno nejakym tvym P2P softwarem, casto jsou to pekne prasacke softwary a podle ze vyuziva tolik soubeznych TCP spoju se ani nedivim, ze ti to moc nefunguje :)

vice zde:
http://infojet.cz/view.php?cisloclanku=2005012701
Toshiba Tecra A6
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olda02 »

Tak OK. Někdy stahuju přes Azurea, tak to bude asi tím. No ale pokud žadnou P2P síť nepoužívám, tak to nemůže mít vliv na moji rychlost připojení ne? Aby to zapřičinilo ty moje trable. Nebo se pletu?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“