SpeedFan - Diskuze, problémy a vše okolo
Moderátor: Don
- janbar
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
GA-K8VT800
Zdarec,
mám GB desku a nedaří se mi dát větrák na CPU jinak než off/on.
Na PWM1,kde mám danou teplotu, mi fachá pouze Software Controlled,což dělá na 0% OFF a na jinou hodnotu ON.
Díkes moc za rady.
mám GB desku a nedaří se mi dát větrák na CPU jinak než off/on.
Na PWM1,kde mám danou teplotu, mi fachá pouze Software Controlled,což dělá na 0% OFF a na jinou hodnotu ON.
Díkes moc za rady.
- trubus
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
speedfan seka kompla
Nevim cim to, ale se spustenym speedfanem (tusim 4.28, zkratka aktualni verze) se mi cca za 10min sekne komp, zajimalo by me cim to, jestli to muze bejt spatnym configem (i kdyz nic jako clocks sem needitoval, jenom autoregulaci otacek a seka i pri vypnutej regulaci...) a nebo jestli to vykrakala zakladni deska... nebo se to nema rado s nejakym specifickym softem?
diky za kazdou pripominku 
- oilik
- Začátečník

-
Nenapsal jsi vubec jakou mas konfiguraci
Mozna by ti pak nekdo mohl lip poradit
No kazdopadne speedfan ma obcas problemy s nekterejma deskama. Napr na DFI SLI DR expertu (ten problem je tu nekde uz popsanej i vyresenej) to okamzite pri spusteni vyhodi modrou obrazvku a zresetuje comp natvrdo. Musi se to na tehle deskach poustet s parametrem nosmbscan. Treba je to obdobnej problem i u tebe .....
No kazdopadne speedfan ma obcas problemy s nekterejma deskama. Napr na DFI SLI DR expertu (ten problem je tu nekde uz popsanej i vyresenej) to okamzite pri spusteni vyhodi modrou obrazvku a zresetuje comp natvrdo. Musi se to na tehle deskach poustet s parametrem nosmbscan. Treba je to obdobnej problem i u tebe .....
- trubus
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Mno deska MSI - 875p (ma core cell tak snad to nekilli ten...) Kazdopadne problem vypada jinak, bluescreen se nekona a uz vubec to neni hned po zapnuti, ale tak po 10ti minutach, coz dost dobre nechapu O:) Neni to nejakym nastavenim v biosu?oilik píše:Nenapsal jsi vubec jakou mas konfiguraciMozna by ti pak nekdo mohl lip poradit
![]()
- rena comp
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
speedfan error
Čus lidičky, potřeboval bych radu. Nainstaloval jsem speed fan 4.27 a jakmile ho zpustím, tak se pc restartuje. Nevím kde by mohla být chyba.
sestava :
athlon 64 3000+ venice sc. 939
gigabyte K8NS Ultra nforce3 Ultra
segate baracuda 160 gb sata
leadtek winfast 6600 gt tdh
2x 512 kingmax
zdroj fortron 350w thn
dvd lg 4160b
cd-rw asus 52x32x52
sestava :
athlon 64 3000+ venice sc. 939
gigabyte K8NS Ultra nforce3 Ultra
segate baracuda 160 gb sata
leadtek winfast 6600 gt tdh
2x 512 kingmax
zdroj fortron 350w thn
dvd lg 4160b
cd-rw asus 52x32x52
- /3uk0
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Nastavenie Speedfan 2.28
Zdravim, stiahol som si speedfan, no nedaju sa mi menit otacky ventilatorov. na jednom mi dokonca ukazuje ze sa netoci(ale ide dost pomaly). neviete mi poradit co mam ako nastavit aby som mohol dat otacky na maximum?
Cpu: P4 prescott 3GHz, MB:ASRock P4V88, VGA:Ati Raden 9550 ,RAM:A-data 256+512, HDD: 80GB Seagate, Monitor: LCD Benq FP767-12, Mys: A4tech X718F, OS:XP+SP2
- Butch
- Středně pokročilý

Pokud to nejde ve speedfanu menit, tak deska to nejspise nebude podporovat.
Aby jely fany na maximu by melo vyresit zruseni automaticke regulace v biosu, pokud nejaka je nastavena.
Aby jely fany na maximu by melo vyresit zruseni automaticke regulace v biosu, pokud nejaka je nastavena.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Merdy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
SpeedFan pro AM2
Zdravim lidi! Postavil jsem si pocal na AM2 a SpeedFan ani jiný diagnostický programy mi tam nefungujou, respektive ukazujou jen teplotu disku... Netuší někdo, kde je problém? Desku mám MSI K9N Platinum
Diky
Diky
- Neller
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: SpeedFan pro AM2
Tipoval bych to na stari programu, úac posledni verze SpeedFanu je 4.28 a v te dobe kdy vysel zadna deska s AM2 nebyla, takze si myslim ze Speedfan proste neumi pracovat s tvou deskou (cipsetem). Podleme to vyresi nova verze programu.Merdy píše:Zdravim lidi! Postavil jsem si pocal na AM2 a SpeedFan ani jiný diagnostický programy mi tam nefungujou, respektive ukazujou jen teplotu disku... Netuší někdo, kde je problém? Desku mám MSI K9N Platinum
Diky
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
- cejnik
- Začátečník

-
- Kynio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
staci nakopirovat zastupce spousteciho souboru speedfanu do slozky po spusteni ve startu a bude se ti to samo spoustet..a pak primo v programu zatrhnout automaticka rychlost vpravo nahore
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
- Fleak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
chtel bych se zeptat jak tam funguje ta automaticka regulace ??
slo by aby treba pri prekroceni urcity teploty se zvedly otacky ventilatoru a pri poklesu zase snizily ????
slo by aby treba pri prekroceni urcity teploty se zvedly otacky ventilatoru a pri poklesu zase snizily ????
AMD A64 3200+ Venice @ 2,7 GHz 1,575 V (TCaseMax 53°) + AC FREEZER 64 Pro | DFI nF4 ultra Infinity | PQI 4 x 512 MB RAM | Sapphire X1900 GT 256 MB no/OC | Seagate 7200.10 320 GB SATA II + Maxtor DiamondMax 10 250 GB PATA | Samsung SH-S182M | Fortron 400W - PNF | Logitech MX510 + Steelpad QcK | Sennheiser 212 PRO & Hercules XPS 2.100
- HarY_cz
- Začátečník

-
systool, speedfan - zásek systému
zdravim
chtěl jsem si trochu zkrotit větráky ve speedfanu ale po spuštění programu se mi sekne comp a pomůže až tvrdej reset. stejný je to když jsem zkoušel v systool najít maximum pro overclock okamžitě po odkliknutí zásek a tvrdej reset.
nevíte někdo kde je zakopanej pes? sestava - v podpisu
chtěl jsem si trochu zkrotit větráky ve speedfanu ale po spuštění programu se mi sekne comp a pomůže až tvrdej reset. stejný je to když jsem zkoušel v systool najít maximum pro overclock okamžitě po odkliknutí zásek a tvrdej reset.
nevíte někdo kde je zakopanej pes? sestava - v podpisu
cpu: AMD Athlon 7750 BE @ 3,0 GHz; mb: Gigabyte GA-MA790X-UD4, ram: 4 GB Transcend AXERAM 800MHz; gpu: ASUS EAH 4870 Dark Knight; psu: Fortron Raider 550W
- poker10
- Začátečník

-
- HarY_cz
- Začátečník

-
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- HarY_cz
- Začátečník

-
- HarY_cz
- Začátečník

-
- snaga
- Začátečník

speedfan 4.31 -core-
zdravim, pred nedavnem sem si nainstaloval novej speedfan
a ceho sem si nevsiml mezi ruznyma TEMP 1 2 a HDD pribyl novy ukazatel CORE
netusite nekdo co ten core meri ?
na80% sem si jisty ze Temp1 u me meri teplotu procesoru, jenze nekde sem se docetl ze core ukazuje skutecnou teplotu procesoru

rad bych se zeptal na tyto tri veci:
A co presne ukazuje core za teploty
B pokud core ukazuje spravnou teplotu procesoru (mam sd3700 2.2ghz@ 2.8ghz vetrak primacooler) tak jestli je pri zateti -+63stupnu v pohode
C jestli je normalni ze po vypnuti nejaky hry se teplota (core)najednou srazi treba i o 5stupnu dolu
diky vsem za info
a ceho sem si nevsiml mezi ruznyma TEMP 1 2 a HDD pribyl novy ukazatel CORE
netusite nekdo co ten core meri ?
na80% sem si jisty ze Temp1 u me meri teplotu procesoru, jenze nekde sem se docetl ze core ukazuje skutecnou teplotu procesoru
rad bych se zeptal na tyto tri veci:
A co presne ukazuje core za teploty
B pokud core ukazuje spravnou teplotu procesoru (mam sd3700 2.2ghz@ 2.8ghz vetrak primacooler) tak jestli je pri zateti -+63stupnu v pohode
C jestli je normalni ze po vypnuti nejaky hry se teplota (core)najednou srazi treba i o 5stupnu dolu
diky vsem za info

- Thellwin
- Administrátor

Jde o to, čemu se věnuje tento thread - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... =digitalni
Vysvětlení v tomto postu (a možná ještě dva dolů) - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 52#7034852
Vysvětlení v tomto postu (a možná ještě dva dolů) - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 52#7034852
Goldnoob team proud member!