SpeedFan - Diskuze, problémy a vše okolo

Testování výkonu a stability PC, výsledkové listiny bechmarků.

Moderátor: Don

Odpovědět
janbar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

GA-K8VT800

Příspěvek od janbar »

Zdarec,
mám GB desku a nedaří se mi dát větrák na CPU jinak než off/on.
Na PWM1,kde mám danou teplotu, mi fachá pouze Software Controlled,což dělá na 0% OFF a na jinou hodnotu ON.
Díkes moc za rady.
trubus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

speedfan seka kompla

Příspěvek od trubus »

Nevim cim to, ale se spustenym speedfanem (tusim 4.28, zkratka aktualni verze) se mi cca za 10min sekne komp, zajimalo by me cim to, jestli to muze bejt spatnym configem (i kdyz nic jako clocks sem needitoval, jenom autoregulaci otacek a seka i pri vypnutej regulaci...) a nebo jestli to vykrakala zakladni deska... nebo se to nema rado s nejakym specifickym softem? :) diky za kazdou pripominku ;)
oilik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oilik »

Nenapsal jsi vubec jakou mas konfiguraci :wink: Mozna by ti pak nekdo mohl lip poradit :wink:

No kazdopadne speedfan ma obcas problemy s nekterejma deskama. Napr na DFI SLI DR expertu (ten problem je tu nekde uz popsanej i vyresenej) to okamzite pri spusteni vyhodi modrou obrazvku a zresetuje comp natvrdo. Musi se to na tehle deskach poustet s parametrem nosmbscan. Treba je to obdobnej problem i u tebe .....
trubus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trubus »

oilik píše:Nenapsal jsi vubec jakou mas konfiguraci :wink: Mozna by ti pak nekdo mohl lip poradit :wink:
Mno deska MSI - 875p (ma core cell tak snad to nekilli ten...) Kazdopadne problem vypada jinak, bluescreen se nekona a uz vubec to neni hned po zapnuti, ale tak po 10ti minutach, coz dost dobre nechapu O:) Neni to nejakym nastavenim v biosu? :)
rena comp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

speedfan error

Příspěvek od rena comp »

Čus lidičky, potřeboval bych radu. Nainstaloval jsem speed fan 4.27 a jakmile ho zpustím, tak se pc restartuje. Nevím kde by mohla být chyba.

sestava :
athlon 64 3000+ venice sc. 939
gigabyte K8NS Ultra nforce3 Ultra
segate baracuda 160 gb sata
leadtek winfast 6600 gt tdh
2x 512 kingmax
zdroj fortron 350w thn
dvd lg 4160b
cd-rw asus 52x32x52
/3uk0
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nastavenie Speedfan 2.28

Příspěvek od /3uk0 »

Zdravim, stiahol som si speedfan, no nedaju sa mi menit otacky ventilatorov. na jednom mi dokonca ukazuje ze sa netoci(ale ide dost pomaly). neviete mi poradit co mam ako nastavit aby som mohol dat otacky na maximum?
Cpu: P4 prescott 3GHz, MB:ASRock P4V88, VGA:Ati Raden 9550 ,RAM:A-data 256+512, HDD: 80GB Seagate, Monitor: LCD Benq FP767-12, Mys: A4tech X718F, OS:XP+SP2
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Pokud to nejde ve speedfanu menit, tak deska to nejspise nebude podporovat.
Aby jely fany na maximu by melo vyresit zruseni automaticke regulace v biosu, pokud nejaka je nastavena.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Merdy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

SpeedFan pro AM2

Příspěvek od Merdy »

Zdravim lidi! Postavil jsem si pocal na AM2 a SpeedFan ani jiný diagnostický programy mi tam nefungujou, respektive ukazujou jen teplotu disku... Netuší někdo, kde je problém? Desku mám MSI K9N Platinum
Diky
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: SpeedFan pro AM2

Příspěvek od Neller »

Merdy píše:Zdravim lidi! Postavil jsem si pocal na AM2 a SpeedFan ani jiný diagnostický programy mi tam nefungujou, respektive ukazujou jen teplotu disku... Netuší někdo, kde je problém? Desku mám MSI K9N Platinum
Diky
Tipoval bych to na stari programu, úac posledni verze SpeedFanu je 4.28 a v te dobe kdy vysel zadna deska s AM2 nebyla, takze si myslim ze Speedfan proste neumi pracovat s tvou deskou (cipsetem). Podleme to vyresi nova verze programu.
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
cejnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cejnik »

kde se nastavuje ve speedfanu to aby mi po nabehnuti sytemu sam snizil otacky vetracku a nemusel sem ho porad spoustet?
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

staci nakopirovat zastupce spousteciho souboru speedfanu do slozky po spusteni ve startu a bude se ti to samo spoustet..a pak primo v programu zatrhnout automaticka rychlost vpravo nahore
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
Fleak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fleak »

chtel bych se zeptat jak tam funguje ta automaticka regulace ??

slo by aby treba pri prekroceni urcity teploty se zvedly otacky ventilatoru a pri poklesu zase snizily ????
AMD A64 3200+ Venice @ 2,7 GHz 1,575 V (TCaseMax 53°) + AC FREEZER 64 Pro | DFI nF4 ultra Infinity | PQI 4 x 512 MB RAM | Sapphire X1900 GT 256 MB no/OC | Seagate 7200.10 320 GB SATA II + Maxtor DiamondMax 10 250 GB PATA | Samsung SH-S182M | Fortron 400W - PNF | Logitech MX510 + Steelpad QcK | Sennheiser 212 PRO & Hercules XPS 2.100
HarY_cz
Začátečník
Začátečník

systool, speedfan - zásek systému

Příspěvek od HarY_cz »

zdravim
chtěl jsem si trochu zkrotit větráky ve speedfanu ale po spuštění programu se mi sekne comp a pomůže až tvrdej reset. stejný je to když jsem zkoušel v systool najít maximum pro overclock okamžitě po odkliknutí zásek a tvrdej reset.
nevíte někdo kde je zakopanej pes? sestava - v podpisu
cpu: AMD Athlon 7750 BE @ 3,0 GHz; mb: Gigabyte GA-MA790X-UD4, ram: 4 GB Transcend AXERAM 800MHz; gpu: ASUS EAH 4870 Dark Knight; psu: Fortron Raider 550W
poker10
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od poker10 »

a mas dako pretaktovany pc?? teplota je v poriadku?? ono to moze byt bud tym, alebo aj zlym softwarom. skus si stiahnut najnovsi bios a najnovsie ovladace na graficku a MB. potom uvidis co dalej.
HarY_cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HarY_cz »

taktovaný to právě nemám. proto jsem chtěl přes systool zjistit možnosti. jinak ovladače mám aktuální
cpu: AMD Athlon 7750 BE @ 3,0 GHz; mb: Gigabyte GA-MA790X-UD4, ram: 4 GB Transcend AXERAM 800MHz; gpu: ASUS EAH 4870 Dark Knight; psu: Fortron Raider 550W
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ahoj,

tehle problem jsem mel na desce DFI Expert, bylo to tim, ze jsem mel napojenej na CPU FAN drat z radiatoru vodniho chlazeni, pomohl mi az modovanej bios E704-2BT, takze zkontroluj na desce, co mas zapojeny do ceho...
HarY_cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HarY_cz »

ok. mrknu na to
HarY_cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HarY_cz »

tak zapojený to mám dobře. cpu je v cpu a v sysfan a nbfan mám připojený větráky na bočnici takže v tom by problém být neměl
snaga
Začátečník
Začátečník

speedfan 4.31 -core-

Příspěvek od snaga »

zdravim, pred nedavnem sem si nainstaloval novej speedfan
a ceho sem si nevsiml mezi ruznyma TEMP 1 2 a HDD pribyl novy ukazatel CORE
netusite nekdo co ten core meri ?
na80% sem si jisty ze Temp1 u me meri teplotu procesoru, jenze nekde sem se docetl ze core ukazuje skutecnou teplotu procesoru
:?
rad bych se zeptal na tyto tri veci:
A co presne ukazuje core za teploty

B pokud core ukazuje spravnou teplotu procesoru (mam sd3700 2.2ghz@ 2.8ghz vetrak primacooler) tak jestli je pri zateti -+63stupnu v pohode

C jestli je normalni ze po vypnuti nejaky hry se teplota (core)najednou srazi treba i o 5stupnu dolu :?

diky vsem za info
Obrázek
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jde o to, čemu se věnuje tento thread - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... =digitalni

Vysvětlení v tomto postu (a možná ještě dva dolů) - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 52#7034852
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „Benchmarky a diagnostické programy“