jak to vylepsit???

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

dr.Acula
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dr.Acula »

no tak kdyz by jsem mel teda koupit novy RAM tak mi pls poradte jaky aby to sedelo k mi sestave vubec netusim.... :sad:
Potkali se dva čerti, smutný a veselý. Ten veselý se ptá:
"Co ti je, že si takový smutný?"
"Ale, pracovní problémy. Dělám na příjmu a v posledním čase nám dělají starosti programátoři..."
"Jaké starosti?"
"Například včera: Jeden nám tam zlikvidoval polovičku oddělení motorovou pilou, než se nám podařilo vysvětlit mu, že to není další level DOOMu."
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

tvoja zostava nieje ziadny zazrak takze myslim ze Corsair za 10 K nevyuzijes ved si pozri na CC alebo v inom shope ake maju skladom a co by ta mohlo zaujimat je tak akurat casovanie
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
dr.Acula
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dr.Acula »

to je vsechno hezky ale myslim ze kdyby jsi to napasl Rusky tak tomu porozumim vic... :oops: jsem noob na HW tak prosim budte tak hodni a hodte sem rovnou linky pac to bude asi jediny cemu porozumim... :-D
THNX
"Ale, pracovní problémy. Dělám na příjmu a v posledním čase nám dělají starosti programátoři..."
"Jaké starosti?"
"Například včera: Jeden nám tam zlikvidoval polovičku oddělení motorovou pilou, než se nám podařilo vysvětlit mu, že to není další level DOOMu."
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

tak ide aj o to kolko by si chcel investovat a ci chces 2GB alebo 1GB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36315
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36554
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34249

vravim ide dost o cenu a o velkost
dr.Acula
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dr.Acula »

+- 4-5K a kdyz tak uz dualy ne?
"Jaké starosti?"
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

a mas dosku ktora podporuje dualchannel? a este 1GB ci 2?
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36797
tak tu mas 2GB GEIL v Dual za nieco cez 5K z danou
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

busy píše:tak ten profik ktoremu tu staci 512 MB ram hra asi DOSove hry. Ved ja obcas ani windows nezmestim do 400MB a ked spustim BF 2 ktory ma asi 700-900 podla velkosti mapy a poctu hracov tak to mi bude swapovat nielen z disku ale asi aj z mojich ponoziek. zobudte sa niektory zo sna. Aha a len tak pre zaujimavost FPS sa ti moc nezmeni ale vies co je to LAG? ja mam v BF2 stabilne +-60-90 FPS (1280*1024, medium detail) a kvoli ram MAM LAGY. ale to by pan musel vediet co to je
Ty lagy mas hlavne kuli te paradni VGA :-)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

hram BF2 v tyme (www.xyborgs.com) a maju tam PC trochu inych kategorii napr. VGA x1900xtx, 7900GT, 7800GTX sli a podobne a viem ze vsetci museli prejst na 2GB a myslim ze grafika ich nebrzdila. Myslim ze ty s tvojou 6800- kou nemozes povedat ze grafika ma nebrzdi takze neviem co tu riesis
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

busy píše:hram BF2 v tyme (www.xyborgs.com) a maju tam PC trochu inych kategorii napr. VGA x1900xtx, 7900GT, 7800GTX sli a podobne a viem ze vsetci museli prejst na 2GB a myslim ze grafika ich nebrzdila. Myslim ze ty s tvojou 6800- kou nemozes povedat ze grafika ma nebrzdi takze neviem co tu riesis
Netvrdim ze me nebrzdi, to ano, ale nejsou penize, tak asi tak.. Ve 3DMARK 2005 mam zatim po mem zasahu 4860 bodu a to jsem jeste neskoncil (@16pp 6vp, 325/700@440/850 zatim, modifikace BIOSu atd..) 8)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

vidim ze som tu rozputal peklo :-D tak sa k tomu len tak vyjadrim ze ja mam ubohu 6600GT a to ze som upgradol na 2GB ram tak pomohlo tak ze mi spadla sanka pretoze mne ked nabehne win samotny tak mam 512MB prec a to sa potom BF2 uz nedalo hrat teraz mi disk ani necukne vobec ani neviem ze ho mam v pc cize pre kazdeho kto tvrdi ze 512MB staci na medium a 1GB na neviem ake detaily je lama pretoze je to nezmysel kazdy kto sa do toho rozumie tak vie o com hovorim
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

matooo píše:vidim ze som tu rozputal peklo :-D tak sa k tomu len tak vyjadrim ze ja mam ubohu 6600GT a to ze som upgradol na 2GB ram tak pomohlo tak ze mi spadla sanka pretoze mne ked nabehne win samotny tak mam 512MB prec a to sa potom BF2 uz nedalo hrat teraz mi disk ani necukne vobec ani neviem ze ho mam v pc cize pre kazdeho kto tvrdi ze 512MB staci na medium a 1GB na neviem ake detaily je lama pretoze je to nezmysel kazdy kto sa do toho rozumie tak vie o com hovorim
Ja mam giga RAM (2-3-2-6-1t) a zatim zadny problem, Quake4 na full, HL2 taky, FEAR kuli 128MB DDR jsem musel polemizovat, NfS: Most Wanted pohoda a az dohraji Half-Life 2 po treti tak pak to bude Half-Life 2: Epizode ONE!
KONEC OT! STACI! NEVYJADRUJI SE K TEMATU, UZ MLCIM (NEPISU)!
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

kto neskusil dve giga nepochopi :D. ale co uz. ja netvrdim ze kazdy musi mat PC za 100 000. ale pochopte ze mozno sa da usetrit na procaku, na grafike (aj ked tu by som nesetril pokial chcete hrat hry) ale v dnesnej dobe je pre hranie dostacujuce sice giga ale optimum je uz 2GB.
btw. ta moja super grafika dala 4800bodov v 3dmark05 v defaul. po flashnuti biosu na 16x1x6 a miernym taktom skoro 5500bodov
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

busy píše:kto neskusil dve giga nepochopi :D. ale co uz. ja netvrdim ze kazdy musi mat PC za 100 000. ale pochopte ze mozno sa da usetrit na procaku, na grafike (aj ked tu by som nesetril pokial chcete hrat hry) ale v dnesnej dobe je pre hranie dostacujuce sice giga ale optimum je uz 2GB.
btw. ta moja super grafika dala 4800bodov v 3dmark05 v defaul. po flashnuti biosu na 16x1x6 a miernym taktom skoro 5500bodov
OT: To jo, ale taky mas jiny zbytek HW a navic dual chanell a jeste 256MB DDR3 ja 128MB DDR, ja ji mam ted vykonou jako verze GS, ktera je v defaultu podobne jako ta tva..
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ok. ved ja som sa tu nechcel chvalit reagoval som na tvoj predchadzajuci clanok. myslim ze sa nemam cim chvalit. ukazal som tento thread mojim spoluhracom BF2 a vsetci do jedneho mi potvrdili ze je to znatelne.
hned vysvetlim. z 1GB si prve 2min po zacati novej mapy ani nezahrate kvoli tomu ze vam ju stale nacitava. Ides sice na 70FPS ale co s toho ked ti to pripada ako 5FPS. To ze mapu nacitava asi o polovicu dlhsie berem ako normalnu vec. a to nehovorim o tom ze ako ma niekto win ktory mu zabera 600MB pamati tak si nezahra vobec kedze BF2 samotne zabera okolo 700MB ako som uz pisal. Viem ze su hraci ktory hraju BF2 aj s 512MB ram ale ty nevedia vobec co je plynula hra a samy mi to potvrdili a to hraju na low detail
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“