HIS Excalibur Radeon X700SE, 128MB DDR
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Paulus
- Nováček

HIS Excalibur Radeon X700SE, 128MB DDR
Kdo mi poradí plíís? Po spuštění hry Call of Duty2 kde si nastavím 800x600 a vše v pohodě, chvilku hraju a z ničeho nic se restartuje comp. Poté s menším rozlišením to šlape stále. Mám Pentium 4 2,66 ghz, 2x 512 mb ddr, asus p5gd1 pro.
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Paulus
- Nováček

- J X P
- Středně pokročilý

mas nestabilni PC. zkontroluj teploty GPU, CPU ... pripadne sniz OC, muze ti to dela tprilisny OC na FSB ... budes muse tklasicky upresnit neco o tve konfiguraci a situaci. Vlastni hra by ovsem rozhodne nemela restartovat PC. To spis nejaky ochrany prvek nastaveny v biosu (ochrana proti prehrati apod.)
o reinstalaci ovladacu pro desku, pripadne grafiku (i kdyz mas posledni) a i napr. zvukovou kartu (pokud mas SB, ktere jsou na ovladace docela narocne)ani nemluvim, to je to prvni co musis zkusit vzdy.
o reinstalaci ovladacu pro desku, pripadne grafiku (i kdyz mas posledni) a i napr. zvukovou kartu (pokud mas SB, ktere jsou na ovladace docela narocne)ani nemluvim, to je to prvni co musis zkusit vzdy.
Naposledy upravil(a) J X P dne ned 16. črc 2006, 17:10, celkem upraveno 3 x.
---
- Paulus
- Nováček

- J X P
- Středně pokročilý

kazda hra ma jine naroky na vytizeni ... CoD2 je v DX9 docela narocna, v DX7 si netroufam tvrdit. teplotni stabilitu nejlepe otestujes prave v tech nejnarocnejsich aplikacich typu Oblivion, Fear apod.Paulus píše:Cvílema to běželo v pohodě i na větší rozlišení a pak se to začalo srát.
měl jsem kartu vytaženou, ale to by nemělo mít vliv, snad né. Jinak všechno běhá ok. Tak co to?,
---
- Paulus
- Nováček

- Paulus
- Nováček

- EfineSS
- Středně pokročilý

-
2 Paulus: Pro priste by nezaskodilo pouzit edit, ze?
A ty mas na LCD u tveho case zobrazenou i teplotu graficke karty? To asi ne, ze? Nejsem si na 100% jisty, ale X700SE teplotni cidlo nema, a i kdyby mela, na case se ti urcite neukaze.. Takze mrkni, jak je na tom tva karta s chlazenim.
A ty mas na LCD u tveho case zobrazenou i teplotu graficke karty? To asi ne, ze? Nejsem si na 100% jisty, ale X700SE teplotni cidlo nema, a i kdyby mela, na case se ti urcite neukaze.. Takze mrkni, jak je na tom tva karta s chlazenim.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jéminkote dělá to i jednička a dvojka je ještě horší... je to možná lepší test skutečné stability než cokoliv jiného... prime ti projede ok, ale když ti padá cod cod2 tak dolaďuješ =)Paulus píše:No to snad né. Přece se jen tak neresetne celej comp.
zkus pro začátek jen ten zvuk a nastav si tam directx7 (v cod2) a když ti to už nespadne... když jo, tak budeme vědět že to není jen cod2
/edit/ BTW myslím to tak, že to vůbec nemusí být grafikou... nevidím nikde tvou sestavu a jestli máš přetaktováno a jak a co... CODy padaj třeba i kvůli RAMce nebo nedostatečnému napětí CPU atd
- Paulus
- Nováček

Mám v case teplotní čidla a jedno je u grafiky ta ukazuje do 36 stupňů.EfineSS píše:2 Paulus: Pro priste by nezaskodilo pouzit edit, ze?
- Paulus
- Nováček

Jo a jakej edit máš na mysli?,EfineSS píše:2 Paulus: Pro priste by nezaskodilo pouzit edit, ze?
- Paulus
- Nováček

Sestava je : Intel P4 Prescott 506 (2,66Ghz)/2x 512 DDR PC400 KINGMAX/SEAGATE 120GB, bar. 7200ot/Asus P5GD1 PRO, s775/eurocase EC ML 5412-P4, 350W, blacksilver 2x USB.
pozn. Ta deska má funkci AI Overlocking, jenž taktuje procesor dle potřeby a náročnosti aplikací. Může to být tím, že tuhle funkci mám na auto, ale otáčky fan na cpu jsem snížil na 80%?Musel jsem to stáhnout protože n auto mi točil 4300rpm a to se fakt nedalo poslouchat.
pozn. Ta deska má funkci AI Overlocking, jenž taktuje procesor dle potřeby a náročnosti aplikací. Může to být tím, že tuhle funkci mám na auto, ale otáčky fan na cpu jsem snížil na 80%?Musel jsem to stáhnout protože n auto mi točil 4300rpm a to se fakt nedalo poslouchat.
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nevím přesně jak tento AI OC funguje, ale já bych to asi vypnul...Paulus píše:Sestava je : Intel P4 Prescott 506 (2,66Ghz)/2x 512 DDR PC400 KINGMAX/SEAGATE 120GB, bar. 7200ot/Asus P5GD1 PRO, s775/eurocase EC ML 5412-P4, 350W, blacksilver 2x USB.
edit je edit ... každý svůj příspěvěk můžeš dopnit editovat.... viz vedle tlačítka cituj je ... co? =)
Zkoušel jsi už změnit to nastavení v cod2???? jak jsem psal...
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Paulus
- Nováček

Zkoušel jsem to, dal jsem přímo ve hře optimalizovat a jen lehce upravil rozlišení o něco více, nastavil direct7 a chodí to. Mě jen zaráží ten RESET.?fanik píše:Nevím přesně jak tento AI OC funguje, ale já bych to asi vypnul...Paulus píše:Sestava je : Intel P4 Prescott 506 (2,66Ghz)/2x 512 DDR PC400 KINGMAX/SEAGATE 120GB, bar. 7200ot/Asus P5GD1 PRO, s775/eurocase EC ML 5412-P4, 350W, blacksilver 2x USB.
edit je edit ... každý svůj příspěvěk můžeš dopnit editovat.... viz vedle tlačítka cituj je ... co? =)
Zkoušel jsi už změnit to nastavení v cod2???? jak jsem psal...
- Paulus
- Nováček

Tahle karta nemá žebrování.Čidlo je umístěné těsně u větráčku. JÁ VÍM , ŽE TAM JE TEPLOTA JINÁ NEŽ PŘÍMO NA KARTĚ. Tak co s tím?jcdenton12 píše:no neviem ale x700se ma take iste jadro ako x700 iba ma 4pip bloknute
keby si to flashol mozno odomknes dalsie 4 pip aj teplotne cidlo
len tak medzi recou ak mas to cidslo dakde v rebrovani tak ver ze pri zatazi GPU ma urco viac ako 36°C
ja som mal cez 75°C a po pridani fanu pred VGA cez 55°C
- no-X
- Středně pokročilý

Paulus: Nevkládej více postů za sebou, používej edit předchozího postu:
/ 
Vkládání více postů za sebou má smysl jen tehdy, je-li mezi nimi větší časová prodleva a má to být patrné. Nemá cenu odesílat 3 posty za sebou během 5-10 minut, snižuje to přehlednost a navíc tím porušuješ pravidla.
Vkládání více postů za sebou má smysl jen tehdy, je-li mezi nimi větší časová prodleva a má to být patrné. Nemá cenu odesílat 3 posty za sebou během 5-10 minut, snižuje to přehlednost a navíc tím porušuješ pravidla.
Nejlepší moderátor ve výslužbě