HIS Excalibur Radeon X700SE, 128MB DDR

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Paulus
Nováček
Nováček

HIS Excalibur Radeon X700SE, 128MB DDR

Příspěvek od Paulus »

Kdo mi poradí plíís? Po spuštění hry Call of Duty2 kde si nastavím 800x600 a vše v pohodě, chvilku hraju a z ničeho nic se restartuje comp. Poté s menším rozlišením to šlape stále. Mám Pentium 4 2,66 ghz, 2x 512 mb ddr, asus p5gd1 pro.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

můžeš mít něco špatně nastavené přímo ve hře... zkus snižit třeba kvalitu zvuku, snižit detaily obrazu
Paulus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paulus »

No to snad né. Přece se jen tak neresetne celej comp.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

mas nestabilni PC. zkontroluj teploty GPU, CPU ... pripadne sniz OC, muze ti to dela tprilisny OC na FSB ... budes muse tklasicky upresnit neco o tve konfiguraci a situaci. Vlastni hra by ovsem rozhodne nemela restartovat PC. To spis nejaky ochrany prvek nastaveny v biosu (ochrana proti prehrati apod.)

o reinstalaci ovladacu pro desku, pripadne grafiku (i kdyz mas posledni) a i napr. zvukovou kartu (pokud mas SB, ktere jsou na ovladace docela narocne)ani nemluvim, to je to prvni co musis zkusit vzdy.
Naposledy upravil(a) J X P dne ned 16. črc 2006, 17:10, celkem upraveno 3 x.
---
Paulus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paulus »

Cvílema to běželo v pohodě i na větší rozlišení a pak se to začalo srát.
měl jsem kartu vytaženou, ale to by nemělo mít vliv, snad né. Jinak všechno běhá ok. Tak co to?,
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Paulus píše:Cvílema to běželo v pohodě i na větší rozlišení a pak se to začalo srát.
měl jsem kartu vytaženou, ale to by nemělo mít vliv, snad né. Jinak všechno běhá ok. Tak co to?,
kazda hra ma jine naroky na vytizeni ... CoD2 je v DX9 docela narocna, v DX7 si netroufam tvrdit. teplotni stabilitu nejlepe otestujes prave v tech nejnarocnejsich aplikacich typu Oblivion, Fear apod.
---
Paulus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paulus »

Teploty jsou ok.Mám na case lcd kde je monitoruju.
Paulus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paulus »

OK zkusím ty ovladače adám vědět. Jinak díky
Paulus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paulus »

Tak bohužel ovladačema to není.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 Paulus: Pro priste by nezaskodilo pouzit edit, ze?

A ty mas na LCD u tveho case zobrazenou i teplotu graficke karty? To asi ne, ze? Nejsem si na 100% jisty, ale X700SE teplotni cidlo nema, a i kdyby mela, na case se ti urcite neukaze.. Takze mrkni, jak je na tom tva karta s chlazenim.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Paulus píše:No to snad né. Přece se jen tak neresetne celej comp.
jéminkote dělá to i jednička a dvojka je ještě horší... je to možná lepší test skutečné stability než cokoliv jiného... prime ti projede ok, ale když ti padá cod cod2 tak dolaďuješ =)

zkus pro začátek jen ten zvuk a nastav si tam directx7 (v cod2) a když ti to už nespadne... když jo, tak budeme vědět že to není jen cod2

/edit/ BTW myslím to tak, že to vůbec nemusí být grafikou... nevidím nikde tvou sestavu a jestli máš přetaktováno a jak a co... CODy padaj třeba i kvůli RAMce nebo nedostatečnému napětí CPU atd
Paulus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paulus »

EfineSS píše:2 Paulus: Pro priste by nezaskodilo pouzit edit, ze?

A ty mas na LCD u tveho case zobrazenou i teplotu graficke karty? To asi ne, ze? Nejsem si na 100% jisty, ale X700SE teplotni cidlo nema, a i kdyby mela, na case se ti urcite neukaze.. Takze mrkni, jak je na tom tva karta s chlazenim.
Mám v case teplotní čidla a jedno je u grafiky ta ukazuje do 36 stupňů.
Paulus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paulus »

EfineSS píše:2 Paulus: Pro priste by nezaskodilo pouzit edit, ze?

Jo a jakej edit máš na mysli?,
Paulus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paulus »

Sestava je : Intel P4 Prescott 506 (2,66Ghz)/2x 512 DDR PC400 KINGMAX/SEAGATE 120GB, bar. 7200ot/Asus P5GD1 PRO, s775/eurocase EC ML 5412-P4, 350W, blacksilver 2x USB.

pozn. Ta deska má funkci AI Overlocking, jenž taktuje procesor dle potřeby a náročnosti aplikací. Může to být tím, že tuhle funkci mám na auto, ale otáčky fan na cpu jsem snížil na 80%?Musel jsem to stáhnout protože n auto mi točil 4300rpm a to se fakt nedalo poslouchat. :)
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Paulus píše:Sestava je : Intel P4 Prescott 506 (2,66Ghz)/2x 512 DDR PC400 KINGMAX/SEAGATE 120GB, bar. 7200ot/Asus P5GD1 PRO, s775/eurocase EC ML 5412-P4, 350W, blacksilver 2x USB.

pozn. Ta deska má funkci AI Overlocking, jenž taktuje procesor dle potřeby a náročnosti aplikací. Může to být tím, že tuhle funkci mám na auto, ale otáčky fan na cpu jsem snížil na 80%?Musel jsem to stáhnout protože n auto mi točil 4300rpm a to se fakt nedalo poslouchat. :)
Nevím přesně jak tento AI OC funguje, ale já bych to asi vypnul...
edit je edit ... každý svůj příspěvěk můžeš dopnit editovat.... viz vedle tlačítka cituj je ... co? =)

Zkoušel jsi už změnit to nastavení v cod2???? jak jsem psal...
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

no neviem ale x700se ma take iste jadro ako x700 iba ma 4pip bloknute
keby si to flashol mozno odomknes dalsie 4 pip aj teplotne cidlo
len tak medzi recou ak mas to cidslo dakde v rebrovani tak ver ze pri zatazi GPU ma urco viac ako 36°C
ja som mal cez 75°C a po pridani fanu pred VGA cez 55°C
...
Paulus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paulus »

fanik píše:
Paulus píše:Sestava je : Intel P4 Prescott 506 (2,66Ghz)/2x 512 DDR PC400 KINGMAX/SEAGATE 120GB, bar. 7200ot/Asus P5GD1 PRO, s775/eurocase EC ML 5412-P4, 350W, blacksilver 2x USB.

Nevím přesně jak tento AI OC funguje, ale já bych to asi vypnul...
edit je edit ... každý svůj příspěvěk můžeš dopnit editovat.... viz vedle tlačítka cituj je ... co? =)

Zkoušel jsi už změnit to nastavení v cod2???? jak jsem psal...
Zkoušel jsem to, dal jsem přímo ve hře optimalizovat a jen lehce upravil rozlišení o něco více, nastavil direct7 a chodí to. Mě jen zaráží ten RESET.?
Paulus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paulus »

jcdenton12 píše:no neviem ale x700se ma take iste jadro ako x700 iba ma 4pip bloknute
keby si to flashol mozno odomknes dalsie 4 pip aj teplotne cidlo
len tak medzi recou ak mas to cidslo dakde v rebrovani tak ver ze pri zatazi GPU ma urco viac ako 36°C
ja som mal cez 75°C a po pridani fanu pred VGA cez 55°C
Tahle karta nemá žebrování.Čidlo je umístěné těsně u větráčku. JÁ VÍM , ŽE TAM JE TEPLOTA JINÁ NEŽ PŘÍMO NA KARTĚ. Tak co s tím?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Paulus: Nevkládej více postů za sebou, používej edit předchozího postu:

Obrázek / Obrázek

Vkládání více postů za sebou má smysl jen tehdy, je-li mezi nimi větší časová prodleva a má to být patrné. Nemá cenu odesílat 3 posty za sebou během 5-10 minut, snižuje to přehlednost a navíc tím porušuješ pravidla.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“