No, posledně když Yngwie udělal videa na RX1900 a GF7800GTX tak někdo tvrdil že na ATi to bylo nastavený na high detaily a na nVidii na nejnižší aby to jó vypadalo hnusně, ale ty videa jsem neviděl takže si to asi nějací nVIDIOTi vymysleli...no-X píše:Protože shimmering na screenshotech obvykle není vidět, jen za pohybu ano a na přípravu videa se skoro každý server vykašle. Zvlášť když jediný výsledek bude takový, že pak místní nVidiot prohlásí server za zaujatý, případně ještě bude tvrdit, že v obraze vlastně žádný rozdíl není
To je holt marketing, v reklamě na ADSL s Krausem se taky nedozvíš, že ta cena je bez DPH...no-X píše:Problém vidím spíš v tom, že dneska testuje grafické karty kdekdo a v naprosté většině recenzí nechávají nastavení driverů na default. nVidia zase argumentuje tím, že uživatelům jde hlavně o výkon a když chce někdo kvalitu, může si to přepnout. Samozřejmě už nedodá, že na úkor 25% propadu ve výkonu.
Míval jsem Radeon 9550, teď mám R9800Pro, a na žádné jsem nikdy neviděl tak hnusný přechod. Viděl jsem taky Call of Duty 2 na RX800GT s vypnutym AA/AF (bylo to po síti - pro maximální FPS) a ty přechody tam byly docela vidět, ale tohle je už fakt extrém... Jinak, s 6xAA a 16xAF je obraz opravdu dokonalý...no-X píše: Pokud mi nevěříš, vezmi jskoukoli ATinu (R9500 - X1900), pouze zapni AA/AF, zbytek nech na default a udělej si screenshot. Garantuju ti, že takovýhle hnusný bilineární schod mezi mipmapami tam mít nebudeš. Protože i když máš zaplý Catalyst AI na performance aniso, tak karta nepoužije horší filtraci, než brilineární.
Tak samozřejmě, každý má přece možnost to přepnoutno-X píše:Tohohle využívá i ***** ***** - když dělá screenshoty, nastaví vše na max. kvalitu, ale když se odkazuje na výkon, postuje zásadně grafy z recenzí, kde kartu testovali na default