Problem s instalaci

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

raidis
Nováček
Nováček

Problem s instalaci

Příspěvek od raidis »

Ahoj všichni, mám celkem velký problém s instalací OS. Moje sestava:

CPU: INTEL D 930
MB: ASUS P5WD2E-premium
DDR: 2x1024 667 GEIL 3-4-4-8
GK: Sapphire Atlantis X1900XT
Zdroj. Enermax liberty 500W
DVD: LG H10N GSA
CASE: TT ARMOR
HDD: WD digital 2500KS SATA

problem je takový, že jsem si tento počítač postavil, po spuštění proběhly všechny post testy, nic nenahlasilo chybu, v BIOSU jsem nastavil bootovaní z CD s tim, ze naistaluju OS windows XP. Boot najede v pohode, po zmacknuti libovolne klavesy najede klasicky znama obrazovka kde se nacitaji instalacni soubory, ale pote kdy by se mela zobrazit nabidka zda-li chci os instalovat nebo opravit.. misto ni se objevila neprijemna modra obrazovka, kde bylo napsano, ze instalace musela byt ukoncena, protoze by mohlo dojit k poskození hgardware, vsechny veci co tam byl napsane jsem provedl, ale porad to nejde. Jsou nejake cisla, a napsano pci.sys

Bios mi detekuje CPU+ram.. tam by problem byt nemel, dokonce i PC speaker hlasi ze je vsechno v naprostem poradku. Jedine co me napadlo bylo flash biosu nebo pouzit obraz nejakeho jineho disku. nebo nevim. Potrebuju si udelat par veci ale bohuzel ten proklaty pc nejede. prosim tedy o pomoc. Flash je moje posledni moznost, snas uplne vsechno jsem zkousel. Vymenil jsem disk za PATA a problem byl stejny.

Diky vsem co by mi pomohli!

//pro moderatory: prosim pokud to jde nechte toto tema zde, protoze je tady hodne uzivatelu kteri maji podobnou sestavu jako ja. Kdyby to neslo tak se nic nedeje a tema muzete lock nebo presunout. Diky

//edit mhl, přesun z intelu
imperator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od imperator »

jednoznacne to vyzera na ramky !!!!

mne robilo toto iste nakoniec som vymenil jeden modul (bohuzial mi dali 3x vadny na 4 to islo) proste boli vadne ramky .... skus pouzit iba jeden modul alebo skus nejake ine....malo by to ist
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Ak môžeš tak skús odniekial zohnať memtest, tiež skús iné inštalačné cd od windowsu.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

Josko píše:Ak môžeš tak skús odniekial zohnať memtest
On, ale nemá nahraný systém :roll:

edit// Jedině, jestli není memtest pro DOS, ale to asi není
?
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Gorr GrimWolf píše:
Josko píše:Ak môžeš tak skús odniekial zohnať memtest
On, ale nemá nahraný systém :roll:

Memtest sa bootoje z diskety alebo z CD.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Josko píše:
Gorr GrimWolf píše:On, ale nemá nahraný systém :roll:

Memtest sa bootoje z diskety alebo z CD.
Stejně bude rychlejší vyndat jednu pamět :) Než to schánět někde na disketách...
?
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

To hej, lepšie jednu vybrať. Len či je to ramkou.
Obrázek
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

mě tento problem nastal podobný u Asusu a byl způsoben instalací XP+SP1 musel sem použít XP+SP2 jinak prostě nešel nainstalovat RAID
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
raidis
Nováček
Nováček

instalace

Příspěvek od raidis »

Diky vsem za rady, dnes jsem si nahral obraz disku s windows xp sp1 professionnal a vubec to nenajelo! opet stejna modra obrazovka.

samozrejme jsem zkusil jednu ramku vyndat, nechal jsem jen jeden modul v bance a zase opet to same. Jsem uz zoufaly, kua tolik penez to stalo a je to na nic. moznost nemam od nekoho sehnat DDR2 modul na pujceni, ddr 400 mi na tom nepujdou, dnes jsem take updatoal bios a uplne stejna hlaska!memtest zkusim vyzkouset, ramky me staly 7.015,-vc DPH, rikalo to ale hodne lidi ze to dela bordel, mel jsem radeji koupit OCZ !!

pokud by Vas jeste neco napadlo budu prestastny. diky vsem :)
imperator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od imperator »

tak a teraz skus nechat ten druhy modul.....
skus si pozhanat winxp s SP2 uz integrovanym v instalacii
nevidim dovod preco by ti 400ddr nesli ved pentium ma 200mhz tak sa nastavi delicka 1:1 podla mna by to malo ist aj s ddr400 skus to....
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

BLBOST! tohle delala i moje P5W DH pri prvni instalaci, mas blbe nadefinovanej harddisk! ! ! Poradne se koukni ze ho tam mas spravne v BIOSU nastavenej a ma spravne priority ... ukazuje se ti v POSTu?

Me to delalalo uplne to samy, pak jsem poradne nastavil disky a jede to ... mam RAID0.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

imperator píše:...nevidim dovod preco by ti 400ddr nesli ved pentium ma 200mhz tak sa nastavi delicka 1:1 podla mna by to malo ist aj s ddr400 skus to....
Prosim ta, ked si este nepostrehol rozdiel medzi DDR a DDR2, radsej uz podobne rady nedavaj, pre vlastne dobro. :wink:
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
raidis
Nováček
Nováček

Příspěvek od raidis »

OBR píše:BLBOST! tohle delala i moje P5W DH pri prvni instalaci, mas blbe nadefinovanej harddisk! ! ! Poradne se koukni ze ho tam mas spravne v BIOSU nastavenej a ma spravne priority ... ukazuje se ti v POSTu?

Me to delalalo uplne to samy, pak jsem poradne nastavil disky a jede to ... mam RAID0.
ja mam disk jen jeden, v biosu jsem najel do ide configuration a mam tam nastaveno enchanced mode a hned podtim mod S-ATA, tam jsem vyzkousel uplne vsechny moznosti, pri postech mi to disk boostoje uplne vsechno by melo byt ok. V biosu jsem to mel nastavene na first master, potom third master ale porad stejna chyba. Muzu se te zeptat jak to mas nastavene ty?
diky :(
imperator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od imperator »

Wuuduu píše:
imperator píše:...nevidim dovod preco by ti 400ddr nesli ved pentium ma 200mhz tak sa nastavi delicka 1:1 podla mna by to malo ist aj s ddr400 skus to....
Prosim ta, ked si este nepostrehol rozdiel medzi DDR a DDR2, radsej uz podobne rady nedavaj, pre vlastne dobro. :wink:
tak ddr nemoze dat len v dvoch pripadoch a to ze bdu nema na to sloty a ze ich nemoze miesat s ddr2 inak dovod nevidim.... ja si ku svojmu celeronu mozem dat ddr400 a aj tak by mi isli na 400mhz lebo mi to tak nastavuje doska (je tam nastaveny myslim pomer 2:3 alebo tak nejak) , ak by tam mal p4 na 200mhz tak by sa dal pomer 1:1 a malo by to fachat....
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

imperator píše: tak ddr nemoze dat len v dvoch pripadoch a to ze bdu nema na to sloty a....

A to je právě jeho případ. Jeho deska - ASUS P5WD2E-premium - podporuje pouze DDR2 (240 pinů) moduly, takže tam DDR 400(184 pinů) opravdu nepůjdou.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
raidis
Nováček
Nováček

ddr

Příspěvek od raidis »

mas pravdu, zkousel jsem take prohazet pametove moduly jak jste mi radilli, ale bohuzel to neslo take. nevim kde sezenu nekoho s ramkam ktere mi tam budou pasovat :evil:

pockam jeste co rekne ten obr ohledne nastaveni tech disku, jo a kde mam sehnat OS windows xp prof s zabudovanym SP2? plz :?
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Napiš nám číslo chyby z BSOD. Případně vlez do setupu a zvyš např. časování pamětí.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

disk nastav jako "normal IDE" v BIOsu, nebo zkus vsechny ty volby krome RAID ... já ale mam WiXP s SP2 uz v zakladu ...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ddr

Příspěvek od Wuuduu »

raidis píše:...jo a kde mam sehnat OS windows xp prof s zabudovanym SP2?...
Kde? Su len a len dve moznosti:
1. v obchode
2. si zo svoje originalnej verzie XP spravis v programe na to urcenom verziu s SP2 (lenze vzhladom na moj vek si ani za tohopana na nazov toho programu neviem spomenut)
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ddr

Wuuduu píše:
raidis píše:...jo a kde mam sehnat OS windows xp prof s zabudovanym SP2?...
Kde? Su len a len dve moznosti:
1. v obchode
2. si zo svoje originalnej verzie XP spravis v programe na to urcenom verziu s SP2 (lenze vzhladom na moj vek si ani za tohopana na nazov toho programu neviem spomenut)
nLite?
?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“