Problem s instalaci
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- raidis
- Nováček

Problem s instalaci
Ahoj všichni, mám celkem velký problém s instalací OS. Moje sestava:
CPU: INTEL D 930
MB: ASUS P5WD2E-premium
DDR: 2x1024 667 GEIL 3-4-4-8
GK: Sapphire Atlantis X1900XT
Zdroj. Enermax liberty 500W
DVD: LG H10N GSA
CASE: TT ARMOR
HDD: WD digital 2500KS SATA
problem je takový, že jsem si tento počítač postavil, po spuštění proběhly všechny post testy, nic nenahlasilo chybu, v BIOSU jsem nastavil bootovaní z CD s tim, ze naistaluju OS windows XP. Boot najede v pohode, po zmacknuti libovolne klavesy najede klasicky znama obrazovka kde se nacitaji instalacni soubory, ale pote kdy by se mela zobrazit nabidka zda-li chci os instalovat nebo opravit.. misto ni se objevila neprijemna modra obrazovka, kde bylo napsano, ze instalace musela byt ukoncena, protoze by mohlo dojit k poskození hgardware, vsechny veci co tam byl napsane jsem provedl, ale porad to nejde. Jsou nejake cisla, a napsano pci.sys
Bios mi detekuje CPU+ram.. tam by problem byt nemel, dokonce i PC speaker hlasi ze je vsechno v naprostem poradku. Jedine co me napadlo bylo flash biosu nebo pouzit obraz nejakeho jineho disku. nebo nevim. Potrebuju si udelat par veci ale bohuzel ten proklaty pc nejede. prosim tedy o pomoc. Flash je moje posledni moznost, snas uplne vsechno jsem zkousel. Vymenil jsem disk za PATA a problem byl stejny.
Diky vsem co by mi pomohli!
//pro moderatory: prosim pokud to jde nechte toto tema zde, protoze je tady hodne uzivatelu kteri maji podobnou sestavu jako ja. Kdyby to neslo tak se nic nedeje a tema muzete lock nebo presunout. Diky
//edit mhl, přesun z intelu
CPU: INTEL D 930
MB: ASUS P5WD2E-premium
DDR: 2x1024 667 GEIL 3-4-4-8
GK: Sapphire Atlantis X1900XT
Zdroj. Enermax liberty 500W
DVD: LG H10N GSA
CASE: TT ARMOR
HDD: WD digital 2500KS SATA
problem je takový, že jsem si tento počítač postavil, po spuštění proběhly všechny post testy, nic nenahlasilo chybu, v BIOSU jsem nastavil bootovaní z CD s tim, ze naistaluju OS windows XP. Boot najede v pohode, po zmacknuti libovolne klavesy najede klasicky znama obrazovka kde se nacitaji instalacni soubory, ale pote kdy by se mela zobrazit nabidka zda-li chci os instalovat nebo opravit.. misto ni se objevila neprijemna modra obrazovka, kde bylo napsano, ze instalace musela byt ukoncena, protoze by mohlo dojit k poskození hgardware, vsechny veci co tam byl napsane jsem provedl, ale porad to nejde. Jsou nejake cisla, a napsano pci.sys
Bios mi detekuje CPU+ram.. tam by problem byt nemel, dokonce i PC speaker hlasi ze je vsechno v naprostem poradku. Jedine co me napadlo bylo flash biosu nebo pouzit obraz nejakeho jineho disku. nebo nevim. Potrebuju si udelat par veci ale bohuzel ten proklaty pc nejede. prosim tedy o pomoc. Flash je moje posledni moznost, snas uplne vsechno jsem zkousel. Vymenil jsem disk za PATA a problem byl stejny.
Diky vsem co by mi pomohli!
//pro moderatory: prosim pokud to jde nechte toto tema zde, protoze je tady hodne uzivatelu kteri maji podobnou sestavu jako ja. Kdyby to neslo tak se nic nedeje a tema muzete lock nebo presunout. Diky
//edit mhl, přesun z intelu
- imperator
- Začátečník

- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ak môžeš tak skús odniekial zohnať memtest, tiež skús iné inštalačné cd od windowsu.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Memtest sa bootoje z diskety alebo z CD.Gorr GrimWolf píše:On, ale nemá nahraný systémJosko píše:Ak môžeš tak skús odniekial zohnať memtest
edit// Jedině, jestli není memtest pro DOS, ale to asi není

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To hej, lepšie jednu vybrať. Len či je to ramkou.

- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- raidis
- Nováček

instalace
Diky vsem za rady, dnes jsem si nahral obraz disku s windows xp sp1 professionnal a vubec to nenajelo! opet stejna modra obrazovka.
samozrejme jsem zkusil jednu ramku vyndat, nechal jsem jen jeden modul v bance a zase opet to same. Jsem uz zoufaly, kua tolik penez to stalo a je to na nic. moznost nemam od nekoho sehnat DDR2 modul na pujceni, ddr 400 mi na tom nepujdou, dnes jsem take updatoal bios a uplne stejna hlaska!memtest zkusim vyzkouset, ramky me staly 7.015,-vc DPH, rikalo to ale hodne lidi ze to dela bordel, mel jsem radeji koupit OCZ !!
pokud by Vas jeste neco napadlo budu prestastny. diky vsem
samozrejme jsem zkusil jednu ramku vyndat, nechal jsem jen jeden modul v bance a zase opet to same. Jsem uz zoufaly, kua tolik penez to stalo a je to na nic. moznost nemam od nekoho sehnat DDR2 modul na pujceni, ddr 400 mi na tom nepujdou, dnes jsem take updatoal bios a uplne stejna hlaska!memtest zkusim vyzkouset, ramky me staly 7.015,-vc DPH, rikalo to ale hodne lidi ze to dela bordel, mel jsem radeji koupit OCZ !!
pokud by Vas jeste neco napadlo budu prestastny. diky vsem
- imperator
- Začátečník

- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Prosim ta, ked si este nepostrehol rozdiel medzi DDR a DDR2, radsej uz podobne rady nedavaj, pre vlastne dobro.imperator píše:...nevidim dovod preco by ti 400ddr nesli ved pentium ma 200mhz tak sa nastavi delicka 1:1 podla mna by to malo ist aj s ddr400 skus to....
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
- raidis
- Nováček

ja mam disk jen jeden, v biosu jsem najel do ide configuration a mam tam nastaveno enchanced mode a hned podtim mod S-ATA, tam jsem vyzkousel uplne vsechny moznosti, pri postech mi to disk boostoje uplne vsechno by melo byt ok. V biosu jsem to mel nastavene na first master, potom third master ale porad stejna chyba. Muzu se te zeptat jak to mas nastavene ty?OBR píše:BLBOST! tohle delala i moje P5W DH pri prvni instalaci, mas blbe nadefinovanej harddisk! ! ! Poradne se koukni ze ho tam mas spravne v BIOSU nastavenej a ma spravne priority ... ukazuje se ti v POSTu?
Me to delalalo uplne to samy, pak jsem poradne nastavil disky a jede to ... mam RAID0.
diky
- imperator
- Začátečník

tak ddr nemoze dat len v dvoch pripadoch a to ze bdu nema na to sloty a ze ich nemoze miesat s ddr2 inak dovod nevidim.... ja si ku svojmu celeronu mozem dat ddr400 a aj tak by mi isli na 400mhz lebo mi to tak nastavuje doska (je tam nastaveny myslim pomer 2:3 alebo tak nejak) , ak by tam mal p4 na 200mhz tak by sa dal pomer 1:1 a malo by to fachat....Wuuduu píše:Prosim ta, ked si este nepostrehol rozdiel medzi DDR a DDR2, radsej uz podobne rady nedavaj, pre vlastne dobro.imperator píše:...nevidim dovod preco by ti 400ddr nesli ved pentium ma 200mhz tak sa nastavi delicka 1:1 podla mna by to malo ist aj s ddr400 skus to....
- Max Casper
- Začátečník

imperator píše: tak ddr nemoze dat len v dvoch pripadoch a to ze bdu nema na to sloty a....
A to je právě jeho případ. Jeho deska - ASUS P5WD2E-premium - podporuje pouze DDR2 (240 pinů) moduly, takže tam DDR 400(184 pinů) opravdu nepůjdou.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- raidis
- Nováček

ddr
mas pravdu, zkousel jsem take prohazet pametove moduly jak jste mi radilli, ale bohuzel to neslo take. nevim kde sezenu nekoho s ramkam ktere mi tam budou pasovat
pockam jeste co rekne ten obr ohledne nastaveni tech disku, jo a kde mam sehnat OS windows xp prof s zabudovanym SP2? plz
pockam jeste co rekne ten obr ohledne nastaveni tech disku, jo a kde mam sehnat OS windows xp prof s zabudovanym SP2? plz
- Max Casper
- Začátečník

Napiš nám číslo chyby z BSOD. Případně vlez do setupu a zvyš např. časování pamětí.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Re: ddr
Kde? Su len a len dve moznosti:raidis píše:...jo a kde mam sehnat OS windows xp prof s zabudovanym SP2?...
1. v obchode
2. si zo svoje originalnej verzie XP spravis v programe na to urcenom verziu s SP2 (lenze vzhladom na moj vek si ani za tohopana na nazov toho programu neviem spomenut)
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: ddr
nLite?Wuuduu píše:Kde? Su len a len dve moznosti:raidis píše:...jo a kde mam sehnat OS windows xp prof s zabudovanym SP2?...
1. v obchode
2. si zo svoje originalnej verzie XP spravis v programe na to urcenom verziu s SP2 (lenze vzhladom na moj vek si ani za tohopana na nazov toho programu neviem spomenut)
?