Slevy a vyhodne koupe v oblasti AMD procesoru

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

fanik píše:
OBR píše:Vtipne je jenom to, jak donedavna vsichni rikali: Dual core nepotrebujeme, je nam na nic, ve hrach to neni poznat a podobnz kecy (tyto kecy se daji prelozit jako=nemam na to prachy tak je to na prd) a ted kdyz je levno, tak vsichni co kecali kupujou dual-core .... velmi vesela situace.
no a co =) ...jednak osobně jsem to nikdy netvrdil, druhak nevidím nic špatného na tom koupit si tentýž procesor za 6000 a ne za 18000, jen proto abych ho měl v době, kdy stejně nebyl pořádně využitelný.

Teď je za čupr cenu a konečně se dá i naplno využít =) ...jen mě holt nestál 18000, ale pouze 6000. Jsem snad kvůli tomu magor já?
OBR má naprostou pravdu. On je totiž rozdíl říkat "nemá to cenu, dvě jádra nic nevyyužije" anebo přiznat "nemám (finančně) na to" ;-) Ono to totiž VŽDY mělo cenu, jen si to každý nemohl dovolit ;-)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

neberte to nikdo osobne, dve jadra byly vzdycky super vec, viz muj pul roku stary clanek na PCT "4400+ aneb FX-60 za polovic" http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=28 ... kde jsem jasne dokazal ze vyuzitelnost dual-core je vsude, ale tenkrat nikdo neposlouchal bylo to drahy .... az dnes ...
Naposledy upravil(a) OBR dne čtv 27. črc 2006, 18:20, celkem upraveno 1 x.
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

i tak 15k za cpu je vcelku dost, lepsi kupovat na to co je a jednou za nakej cas to povymenit... nez koupit 1 neco za 15k a pak se na to 5 let koukat ;]

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

OBR píše:neberte to nikdo osobne, dve jadra byly vzdycky super vec, viz muj pul roku stary clanek na PCT "4400+ aneb FX-60 za polovic" http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=28 ... kde jsem jasne dokazal ze vyuzitelnost dual-core je vsude, ale tenkrat nikdo neposlouchal bylo to drahy .... az dnes ...

ale jo... jenže věsměs rozdíly naprosto minimální a naprosto neospravedlňující více než dvojnásobnou cenu... prostě tenkrát nevýhodná koupě a dnes prostě výhodná.

Nejde přece jen o to jestli na to máš (pokud nejsi vyloženě snob), ale o to jestli to za to vůbec stojí a dle mého názoru to za to prostě nestálo. Dnes je situace zcela jiná...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

jeden test vůbec nic nedokazuje, navíc zahraniční recenze :oops: ... no radši nic :)

Až bude 6300 v krámě, či spíše hned jak ji dostanu pod ruku test přinesu ... ale upřímě X2 3800+ bude podle mě celkově o chloupek lepší ..., ale uvidíme je to odhad na základě zkušeností a i pokud vezmu do úvahy neomylné a průkazné zahraniční recenze :wink: :lol:

právě mám v merku Conroe 6600, ale to je cenově trochu jinde a taky to není buhvíjaká sláva a nárust výkonu ... rozhodně 50% proti konkurenčnímu 4600+ to není :) ono je totiž něco jiného teoretický test a něco jiného praxe ... teoretický test ukáže klidně těch 50%, ale všechny praktické 10% maximální výkyvy 25-30% :) ... a někdy je taky navíc conroe horší ;)

prostě radím nepodléhat reklamním vlivům a flamerům :wink: AMD X2 i pro sAM2 je více než slušný CPU a Conroe zase taková bomba, že by AMD mohlo CPU rovnou vyhodit, není ...
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Digitaldoom píše:...
jo to je presne to co rikam, realnej narust v prumeru kolem 13%... az na to ze ty ses jeste pesimistictejsi a neveris zahranicnim testum :) ... ja teda treba anandtechu verim asi nejvic 8) (pak jeste tomshw a xbit)... rozhodne vic nez pctuningu, svethardware nebo zive :roll:

/ nejlepsi je stejne cist inquirer :twisted:
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Digitaldoom píše:jeden test vůbec nic nedokazuje, navíc zahraniční recenze :oops: ... no radši nic :)

Až bude 6300 v krámě, či spíše hned jak ji dostanu pod ruku test přinesu ... ale upřímě X2 3800+ bude podle mě celkově o chloupek lepší ..., ale uvidíme je to odhad na základě zkušeností a i pokud vezmu do úvahy neomylné a průkazné zahraniční recenze :wink: :lol:

právě mám v merku Conroe 6600, ale to je cenově trochu jinde a taky to není buhvíjaká sláva a nárust výkonu ... rozhodně 50% proti konkurenčnímu 4600+ to není :) ono je totiž něco jiného teoretický test a něco jiného praxe ... teoretický test ukáže klidně těch 50%, ale všechny praktické 10% maximální výkyvy 25-30% :) ... a někdy je taky navíc conroe horší ;)

prostě radím nepodléhat reklamním vlivům a flamerům :wink: AMD X2 i pro sAM2 je více než slušný CPU a Conroe zase taková bomba, že by AMD mohlo CPU rovnou vyhodit, není ...
To co rikas jsou totalni nesmysly ...

Za prve testu je na internetu nekolik desitek a to je dle tebe : jeden test nic neznamena? X2 3800+ nema na E6300 sanci, E6300 zhruba odpovida vykonum 4400+ az 4600+ ... Ty blaboly o teoretickych-praktickych testech, co to je? Herni testy, testy komprimace videa a souboru ... testy renderingu ... testy vypoctu ... to jsou teorie ... tak to me zajima co je dle tebe praktickej test...
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

OBR píše:tak to me zajima co je dle tebe praktickej test...
to v čem vyhraje jeho favorit...

k tématu: když sem viděl jak moc to kleslo... :? asi bude mít otec novej kompl... :roll:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

OBR píše:
To co rikas jsou totalni nesmysly ...

Za prve testu je na internetu nekolik desitek a to je dle tebe : jeden test nic neznamena? X2 3800+ nema na E6300 sanci, E6300 zhruba odpovida vykonum 4400+ az 4600+ ... Ty blaboly o teoretickych-praktickych testech, co to je? Herni testy, testy komprimace videa a souboru ... testy renderingu ... testy vypoctu ... to jsou teorie ... tak to me zajima co je dle tebe praktickej test...
kdybych od tebe nečetl recenze, tak bych řekl, že tomu houby rozumíš ...

no uvidíme ... napsal jsem , že je to odhad ... 6300 nemám ...zatím :)

praktické a teoretické testy bláboly ? kdyby si taky netestoval tak bych řekl, že mluvím s neznalcem ... sám víš kolik to Intelu ukazuje dejme tomu v sandře apod . prostě teoretické testy jsou jedna věc a praktické druhá ...

praktické testy jsou u mě testy rendering dané scény v 3Dsmax, herní test, komprimace daného souboru apod ... teoretický test je Sandra, 3D mark PC mark apod ... doufám, že si rozumíme ;)

//favorita nemám ani jednoho je mi to úplně putna, co vyhraje momentálně měním CPU jak na běžícím páse takže si rád vyzkouším každej :oops: :lol:
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

myslim ze e6300 je vykonem mezi 4200+ a 4600+... a cenou taky... takze vsechno pekne zapada
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

radekhulan píše:No vidíš, kdybys nešel do AM2, mohl jsi dnes dělat upgrade na Conroe, o 20-50% výkonnější.. X2 je zajímavej procesor, ale jen pro ty, co mají socket 939 (a nechtějí kupovat novou desku a paměti), jinak je absolutně nejlepší koupě právě Conroe. AMD je bohužel výkonově značně zaostalé...
mozna, ale kdyz sem ja kupoval, nebyla zadna levnejsi deska podporujici conroe bez vymozenosti jako SLi, ktere ja nevyuziju :oops: a za AMD si stojim stejne tvrdohlave jako ty za intelem :P
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

OBR píše:Vtipne je jenom to, jak donedavna vsichni rikali: Dual core nepotrebujeme, je nam na nic, ve hrach to neni poznat a podobnz kecy (tyto kecy se daji prelozit jako=nemam na to prachy tak je to na prd) a ted kdyz je levno, tak vsichni co kecali kupujou dual-core .... velmi vesela situace.
rekl si to uplne presne....ve dnesni dobe si 99% lidi koupi dual core....rekl bych ze za cca rok single core zmizi uplne z trhu.
Dual core totiz mel smysl i v dobe P3,akorat na to nemel nikdo prachy cpat penize do dual masiny :wink:

///edit: i ten nejlevnejsi conroe 6300 pretaktujes bez problemu na uroven 2.8ghz...aspon podle ohlasu na XS foru atd....takze ten vykon na tehle frekvenci je daleko vetsi nez jakykoliv "pretaktovany"AMDecko....
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Digitaldoom> no chlape vzdyt tz odporujes sam sobe, tys napsal ze chces prakticky testy, ja to napsal ze prakticky testy jsou: HRY, komprese videa a souboru, rendering, vypocty a ty v druhem prispevku napises, me zajimaj testy : komprese, rendering ... tak kde to jsme? To je asi z horka co? PEACE ale trochu ses do toho zamotal ... ja E6300 mam a musim rict ze od frekvence 2800 a vyse je to naproste delo ktere pokori COKOLIV, uz na fekvenci 2400MHz strci do kapsy slusne pretocenej 4400+ na 2700MHz a s prehledem i Pentium D930 na 4.2Ghz ... a to VE VSECH TESTECH! (hry, kompimace, rendering)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

OBR píše:Digitaldoom> no chlape vzdyt tz odporujes sam sobe, tys napsal ze chces prakticky testy, ja to napsal ze prakticky testy jsou: HRY, komprese videa a souboru, rendering, vypocty a ty v druhem prispevku napises, me zajimaj testy : komprese, rendering ... tak kde to jsme? To je asi z horka co? PEACE ale trochu ses do toho zamotal ... ja E6300 mam a musim rict ze od frekvence 2800 a vyse je to naproste delo ktere pokori COKOLIV, uz na fekvenci 2400MHz strci do kapsy slusne pretocenej 4400+ na 2700MHz a s prehledem i Pentium D930 na 4.2Ghz ... a to VE VSECH TESTECH! (hry, kompimace, rendering)
jj vedro tady mám :) to bude ono ... já mám zase na testování jen E6600 :( ... E6300 se ke mě zatím nedostala, tak tiše závidím :lol: :oops:

jsem sám zvědav :) říkám byl to odhad ... cenově se mi to taky nezdá Intel asi ví proč v současné válce nasadil cenu jakou nasadil ... zatím jsou ale tyto procesory nedostupné a AMD tak má chvilku slávy protože Pentium D805 za stáavající podmínek nikdo nekoupí, Pentium D 930 nemá nejmenší šanci za současnou cenu ... X2 3800+ tak když bude dostupná může udělat vcelku značný obrat :)
qwertown
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwertown »

ja pokud jsem uvazoval jestli conroe nebo X2 3800+ , tak je promě jasná volba X2 3800+ , protože 4400,- za procesor a 2800,- za MB je o dost levnější než v připadě Intelu. Q.
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@ |Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB : GIGABYTE DS4 P965 rev. 3.3 | RAM : 2x1024 + 2x2048 DDR2 A-data 800MHz | HDD : WD 250GB SATA 2 16MB + 500GB + 2T Samsung | GK : 4850 ATi | PSU : Enermax L. 400W | CASE : Coolermaster Centurion 532| Monitor 23" Samsung
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

qwertown píše:ja pokud jsem uvazoval jestli conroe nebo X2 3800+ , tak je promě jasná volba X2 3800+ , protože 4400,- za procesor a 2800,- za MB je o dost levnější než v připadě Intelu. Q.
pokud intel neco udela s deskama, a vyjdou na 3 tisice, tak je lepsi core 2, ta tisicovka navic se rozhodne vyplati... nez x2 3800+ se vyplati i to nejpomalejsi core 2.. x2 3800+ se vyplati podle me proste jenom jako upgrade.... core 2 ma vyhody v pretaktovani a vykonu, kterej ma slusnej uz na zakladni frekvenci... viz 6300
ruhebitte
Začátečník
Začátečník

X2 pro 939

Příspěvek od ruhebitte »

dnes jsem si byl objednat X2 3800+ do 939, ne v Alze kde je maji skladem, ale jinde kde je maji levneji a bude až v ponděli, ze 14 velkoobchodů ho v Praze neměl ani jeden skladem a ten muj prý putuje z Polska do Brna a pak do Prahy, což tedy značí, že X2 do 939 ještě budou, ale pokud o ní uvažujete tak moc neotálejte, brzo možná už nebudou k sehnaní vůbec nebo jen ty dražší
JakubL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JakubL »

Takže ony už skutečně končí? Takže cena asi taky zůstane tam kde je a už jen vymizí. To bych si měl pospíšit.
Athlon 64 3000+ Venice 1,8@2,2GHz, DFI LANPartyUT NF4 Ultra-D, DDR 512MB PC 433 CL2.5 KINGMAX (2x), Asus N6600 TOP 128MB (400/900@580/1209), Samsung SpinPoint P Series SP2004C - 200GB NCQ SATA II, Fortron 350W, DVD ROM Toshiba
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Clovek tu chvili neni a jak se nam to tu zvrhava.. Srovnavat vykon mezi Intelem a AMD muzete zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=71237 , tady se bude diskutovat pouze o AMD procesorech.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
JakubL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JakubL »

Jak to teda bude s dostupností? Jak dlouho ještě budou k sehnání? A cena už zůstane stejná?
Athlon 64 3000+ Venice 1,8@2,2GHz, DFI LANPartyUT NF4 Ultra-D, DDR 512MB PC 433 CL2.5 KINGMAX (2x), Asus N6600 TOP 128MB (400/900@580/1209), Samsung SpinPoint P Series SP2004C - 200GB NCQ SATA II, Fortron 350W, DVD ROM Toshiba
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“