OBR má naprostou pravdu. On je totiž rozdíl říkat "nemá to cenu, dvě jádra nic nevyyužije" anebo přiznat "nemám (finančně) na to"fanik píše:no a co =) ...jednak osobně jsem to nikdy netvrdil, druhak nevidím nic špatného na tom koupit si tentýž procesor za 6000 a ne za 18000, jen proto abych ho měl v době, kdy stejně nebyl pořádně využitelný.OBR píše:Vtipne je jenom to, jak donedavna vsichni rikali: Dual core nepotrebujeme, je nam na nic, ve hrach to neni poznat a podobnz kecy (tyto kecy se daji prelozit jako=nemam na to prachy tak je to na prd) a ted kdyz je levno, tak vsichni co kecali kupujou dual-core .... velmi vesela situace.
Teď je za čupr cenu a konečně se dá i naplno využít =) ...jen mě holt nestál 18000, ale pouze 6000. Jsem snad kvůli tomu magor já?
Slevy a vyhodne koupe v oblasti AMD procesoru
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
neberte to nikdo osobne, dve jadra byly vzdycky super vec, viz muj pul roku stary clanek na PCT "4400+ aneb FX-60 za polovic" http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=28 ... kde jsem jasne dokazal ze vyuzitelnost dual-core je vsude, ale tenkrat nikdo neposlouchal bylo to drahy .... az dnes ...
Naposledy upravil(a) OBR dne čtv 27. črc 2006, 18:20, celkem upraveno 1 x.
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
i tak 15k za cpu je vcelku dost, lepsi kupovat na to co je a jednou za nakej cas to povymenit... nez koupit 1 neco za 15k a pak se na to 5 let koukat ;]
..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::
Gygabite - ©Hlupak
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
OBR píše:neberte to nikdo osobne, dve jadra byly vzdycky super vec, viz muj pul roku stary clanek na PCT "4400+ aneb FX-60 za polovic" http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=28 ... kde jsem jasne dokazal ze vyuzitelnost dual-core je vsude, ale tenkrat nikdo neposlouchal bylo to drahy .... az dnes ...
ale jo... jenže věsměs rozdíly naprosto minimální a naprosto neospravedlňující více než dvojnásobnou cenu... prostě tenkrát nevýhodná koupě a dnes prostě výhodná.
Nejde přece jen o to jestli na to máš (pokud nejsi vyloženě snob), ale o to jestli to za to vůbec stojí a dle mého názoru to za to prostě nestálo. Dnes je situace zcela jiná...
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jeden test vůbec nic nedokazuje, navíc zahraniční recenze
... no radši nic 
Až bude 6300 v krámě, či spíše hned jak ji dostanu pod ruku test přinesu ... ale upřímě X2 3800+ bude podle mě celkově o chloupek lepší ..., ale uvidíme je to odhad na základě zkušeností a i pokud vezmu do úvahy neomylné a průkazné zahraniční recenze
právě mám v merku Conroe 6600, ale to je cenově trochu jinde a taky to není buhvíjaká sláva a nárust výkonu ... rozhodně 50% proti konkurenčnímu 4600+ to není
ono je totiž něco jiného teoretický test a něco jiného praxe ... teoretický test ukáže klidně těch 50%, ale všechny praktické 10% maximální výkyvy 25-30%
... a někdy je taky navíc conroe horší
prostě radím nepodléhat reklamním vlivům a flamerům
AMD X2 i pro sAM2 je více než slušný CPU a Conroe zase taková bomba, že by AMD mohlo CPU rovnou vyhodit, není ...
Až bude 6300 v krámě, či spíše hned jak ji dostanu pod ruku test přinesu ... ale upřímě X2 3800+ bude podle mě celkově o chloupek lepší ..., ale uvidíme je to odhad na základě zkušeností a i pokud vezmu do úvahy neomylné a průkazné zahraniční recenze
právě mám v merku Conroe 6600, ale to je cenově trochu jinde a taky to není buhvíjaká sláva a nárust výkonu ... rozhodně 50% proti konkurenčnímu 4600+ to není
prostě radím nepodléhat reklamním vlivům a flamerům
- axloth
- Začátečník

-
jo to je presne to co rikam, realnej narust v prumeru kolem 13%... az na to ze ty ses jeste pesimistictejsi a neveris zahranicnim testumDigitaldoom píše:...
/ nejlepsi je stejne cist inquirer
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
To co rikas jsou totalni nesmysly ...Digitaldoom píše:jeden test vůbec nic nedokazuje, navíc zahraniční recenze... no radši nic
Až bude 6300 v krámě, či spíše hned jak ji dostanu pod ruku test přinesu ... ale upřímě X2 3800+ bude podle mě celkově o chloupek lepší ..., ale uvidíme je to odhad na základě zkušeností a i pokud vezmu do úvahy neomylné a průkazné zahraniční recenze![]()
![]()
právě mám v merku Conroe 6600, ale to je cenově trochu jinde a taky to není buhvíjaká sláva a nárust výkonu ... rozhodně 50% proti konkurenčnímu 4600+ to neníono je totiž něco jiného teoretický test a něco jiného praxe ... teoretický test ukáže klidně těch 50%, ale všechny praktické 10% maximální výkyvy 25-30%
... a někdy je taky navíc conroe horší
![]()
prostě radím nepodléhat reklamním vlivům a flamerůmAMD X2 i pro sAM2 je více než slušný CPU a Conroe zase taková bomba, že by AMD mohlo CPU rovnou vyhodit, není ...
Za prve testu je na internetu nekolik desitek a to je dle tebe : jeden test nic neznamena? X2 3800+ nema na E6300 sanci, E6300 zhruba odpovida vykonum 4400+ az 4600+ ... Ty blaboly o teoretickych-praktickych testech, co to je? Herni testy, testy komprimace videa a souboru ... testy renderingu ... testy vypoctu ... to jsou teorie ... tak to me zajima co je dle tebe praktickej test...
- honny
- Středně pokročilý

to v čem vyhraje jeho favorit...OBR píše:tak to me zajima co je dle tebe praktickej test...
k tématu: když sem viděl jak moc to kleslo...
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
kdybych od tebe nečetl recenze, tak bych řekl, že tomu houby rozumíš ...OBR píše:
To co rikas jsou totalni nesmysly ...
Za prve testu je na internetu nekolik desitek a to je dle tebe : jeden test nic neznamena? X2 3800+ nema na E6300 sanci, E6300 zhruba odpovida vykonum 4400+ az 4600+ ... Ty blaboly o teoretickych-praktickych testech, co to je? Herni testy, testy komprimace videa a souboru ... testy renderingu ... testy vypoctu ... to jsou teorie ... tak to me zajima co je dle tebe praktickej test...
no uvidíme ... napsal jsem , že je to odhad ... 6300 nemám ...zatím
praktické a teoretické testy bláboly ? kdyby si taky netestoval tak bych řekl, že mluvím s neznalcem ... sám víš kolik to Intelu ukazuje dejme tomu v sandře apod . prostě teoretické testy jsou jedna věc a praktické druhá ...
praktické testy jsou u mě testy rendering dané scény v 3Dsmax, herní test, komprimace daného souboru apod ... teoretický test je Sandra, 3D mark PC mark apod ... doufám, že si rozumíme
//favorita nemám ani jednoho je mi to úplně putna, co vyhraje momentálně měním CPU jak na běžícím páse takže si rád vyzkouším každej
- axloth
- Začátečník

-
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
mozna, ale kdyz sem ja kupoval, nebyla zadna levnejsi deska podporujici conroe bez vymozenosti jako SLi, ktere ja nevyuzijuradekhulan píše:No vidíš, kdybys nešel do AM2, mohl jsi dnes dělat upgrade na Conroe, o 20-50% výkonnější.. X2 je zajímavej procesor, ale jen pro ty, co mají socket 939 (a nechtějí kupovat novou desku a paměti), jinak je absolutně nejlepší koupě právě Conroe. AMD je bohužel výkonově značně zaostalé...
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
rekl si to uplne presne....ve dnesni dobe si 99% lidi koupi dual core....rekl bych ze za cca rok single core zmizi uplne z trhu.OBR píše:Vtipne je jenom to, jak donedavna vsichni rikali: Dual core nepotrebujeme, je nam na nic, ve hrach to neni poznat a podobnz kecy (tyto kecy se daji prelozit jako=nemam na to prachy tak je to na prd) a ted kdyz je levno, tak vsichni co kecali kupujou dual-core .... velmi vesela situace.
Dual core totiz mel smysl i v dobe P3,akorat na to nemel nikdo prachy cpat penize do dual masiny
///edit: i ten nejlevnejsi conroe 6300 pretaktujes bez problemu na uroven 2.8ghz...aspon podle ohlasu na XS foru atd....takze ten vykon na tehle frekvenci je daleko vetsi nez jakykoliv "pretaktovany"AMDecko....
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Digitaldoom> no chlape vzdyt tz odporujes sam sobe, tys napsal ze chces prakticky testy, ja to napsal ze prakticky testy jsou: HRY, komprese videa a souboru, rendering, vypocty a ty v druhem prispevku napises, me zajimaj testy : komprese, rendering ... tak kde to jsme? To je asi z horka co? PEACE ale trochu ses do toho zamotal ... ja E6300 mam a musim rict ze od frekvence 2800 a vyse je to naproste delo ktere pokori COKOLIV, uz na fekvenci 2400MHz strci do kapsy slusne pretocenej 4400+ na 2700MHz a s prehledem i Pentium D930 na 4.2Ghz ... a to VE VSECH TESTECH! (hry, kompimace, rendering)
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jj vedro tady mámOBR píše:Digitaldoom> no chlape vzdyt tz odporujes sam sobe, tys napsal ze chces prakticky testy, ja to napsal ze prakticky testy jsou: HRY, komprese videa a souboru, rendering, vypocty a ty v druhem prispevku napises, me zajimaj testy : komprese, rendering ... tak kde to jsme? To je asi z horka co? PEACE ale trochu ses do toho zamotal ... ja E6300 mam a musim rict ze od frekvence 2800 a vyse je to naproste delo ktere pokori COKOLIV, uz na fekvenci 2400MHz strci do kapsy slusne pretocenej 4400+ na 2700MHz a s prehledem i Pentium D930 na 4.2Ghz ... a to VE VSECH TESTECH! (hry, kompimace, rendering)
jsem sám zvědav
- qwertown
- Začátečník

ja pokud jsem uvazoval jestli conroe nebo X2 3800+ , tak je promě jasná volba X2 3800+ , protože 4400,- za procesor a 2800,- za MB je o dost levnější než v připadě Intelu. Q.
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@ |Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB : GIGABYTE DS4 P965 rev. 3.3 | RAM : 2x1024 + 2x2048 DDR2 A-data 800MHz | HDD : WD 250GB SATA 2 16MB + 500GB + 2T Samsung | GK : 4850 ATi | PSU : Enermax L. 400W | CASE : Coolermaster Centurion 532| Monitor 23" Samsung
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pokud intel neco udela s deskama, a vyjdou na 3 tisice, tak je lepsi core 2, ta tisicovka navic se rozhodne vyplati... nez x2 3800+ se vyplati i to nejpomalejsi core 2.. x2 3800+ se vyplati podle me proste jenom jako upgrade.... core 2 ma vyhody v pretaktovani a vykonu, kterej ma slusnej uz na zakladni frekvenci... viz 6300qwertown píše:ja pokud jsem uvazoval jestli conroe nebo X2 3800+ , tak je promě jasná volba X2 3800+ , protože 4400,- za procesor a 2800,- za MB je o dost levnější než v připadě Intelu. Q.
- ruhebitte
- Začátečník

-
X2 pro 939
dnes jsem si byl objednat X2 3800+ do 939, ne v Alze kde je maji skladem, ale jinde kde je maji levneji a bude až v ponděli, ze 14 velkoobchodů ho v Praze neměl ani jeden skladem a ten muj prý putuje z Polska do Brna a pak do Prahy, což tedy značí, že X2 do 939 ještě budou, ale pokud o ní uvažujete tak moc neotálejte, brzo možná už nebudou k sehnaní vůbec nebo jen ty dražší
- JakubL
- Začátečník

Takže ony už skutečně končí? Takže cena asi taky zůstane tam kde je a už jen vymizí. To bych si měl pospíšit.
Athlon 64 3000+ Venice 1,8@2,2GHz, DFI LANPartyUT NF4 Ultra-D, DDR 512MB PC 433 CL2.5 KINGMAX (2x), Asus N6600 TOP 128MB (400/900@580/1209), Samsung SpinPoint P Series SP2004C - 200GB NCQ SATA II, Fortron 350W, DVD ROM Toshiba
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Clovek tu chvili neni a jak se nam to tu zvrhava.. Srovnavat vykon mezi Intelem a AMD muzete zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=71237 , tady se bude diskutovat pouze o AMD procesorech.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- JakubL
- Začátečník

Jak to teda bude s dostupností? Jak dlouho ještě budou k sehnání? A cena už zůstane stejná?
Athlon 64 3000+ Venice 1,8@2,2GHz, DFI LANPartyUT NF4 Ultra-D, DDR 512MB PC 433 CL2.5 KINGMAX (2x), Asus N6600 TOP 128MB (400/900@580/1209), Samsung SpinPoint P Series SP2004C - 200GB NCQ SATA II, Fortron 350W, DVD ROM Toshiba