WiFi - Připojení antény přes zeď, bez vrtání

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

WiFi - Připojení antény přes zeď, bez vrtání

Příspěvek od Teuzz »

Myslím, že nadpis vystihuje můj problém. budu se stěhovat a potřebuju dostat signál z balkónu do bytu. Problém je v tom, že nesmím vrtat. PC je od antény asi 10m, takže bych to viděl na router na balkóně. Dovedu si představit, že si udělám 8 kovových profilů, který zavřu do okna a napájim na to síťovej kabel, ale co napájení k routeru.?!

Bude to na 150m od přípojnýho bodu, vidim na něj ještě z okna, ale tam je to to samý, ledaže by AP-klient skrz okno něco chytil. Ale zkrz ty plastový okna s dvojsklem se tomu signálu moc nechce, asi se to odráží...

Nějaké nápady? Díky
Burn in hell.
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

no moc si nepomuzes, bud wifi klient na balkone a musis k nemu dostat elektrinu nebo klient uvnitr a musis k nemu dostat antenu.

je moznost na nejakou konstrukci dovnitr povesit nejakou lepsi antenu, ale to chce vyzkouset.
Toshiba Tecra A6
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Bajgy píše:no moc si nepomuzes, bud wifi klient na balkone a musis k nemu dostat elektrinu nebo klient uvnitr a musis k nemu dostat antenu.

je moznost na nejakou konstrukci dovnitr povesit nejakou lepsi antenu, ale to chce vyzkouset.
mám 19db síto, který se mi přes sklo taky moc nechytá... uvidíme
Burn in hell.
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

19dBi síto na 150m ???

áááááááááááá
:jaw: :jaw:

zas dodržuj trochu té ohleduplnosti vůči ostatním, vždyť tou devatenáckou zarušíš celé okolí ... i 11dBi yagina by ti bohatě stačila!

btw. router se dá napájet přes ethernet, ale je to dosti drahé řešení, takže být tebou bych raději vrtal, nebo se podíval, zda není v okně předdělaný nějaký kanálek na podobné případy
Francie ... sladká Francie
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

sovicka píše:19dBi síto na 150m ???

áááááááááááá
:jaw: :jaw:
to je věc firmy, která to montovala, já se jim do toho nemontoval... :roll:

btw. ted jsem 60 metru daleko, poskytovatel (odnoz Contactelu) proste nabehl a namontoval
Burn in hell.
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

no já řešil něco podobného a napájení jsem si poslal po volným páru na utp kabelu nebylo to nic moc ale stačiloto.
ASUS A8NSLI delux, 3000+, 1G ram, Leadtek 7600GT,HDD 120SATA,200PATA,Leadtek PVR 2000,
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

lada píše:no já řešil něco podobného a napájení jsem si poslal po volným páru na utp kabelu nebylo to nic moc ale stačiloto.
Tak de facto bych mohl koupit protikus ke konektoru na konci kabelu od adaptéru vrazit do něj dvojlinku a opět to řešit profilem... jenže tam by se muselo izolovat, přec jen, napětí. a to už zase oknem nedostanu... taky mohla bejt na balkóně zásuvka... už byych tu měl homeplug :)
Burn in hell.
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Takže jsem na místě a chytřejší...

15 dbi (alespoň to o sobě tvrdí) síto je funkční pouze v tomto stavu:

Obrázek

radši ho mám ale takhle :twisted: :

Obrázek

funguju na router s tou jeho mini anténkou, která to pod určitym úhlem bere i přes okno... vysílač i router na obrázku, na dalšim poloha vůči oknu

Obrázek Obrázek

Vzhledem k charakteru WiFi chápu, že se to v okně odráží a já chytám tím malým všesměrem nějaký zbytky... Proč to pod tim úhlem nejde na to síto a proč s tim routerem nesmim hnout, to už tolik nechápu. U toho síta jsem doufal, že to vezme odkudkoliv.. :-(

Rychlost je menší a hlavně vysoké odezvy... + to, že s routerem nesmim hnout... Existuje něco, co mi pomůže? Třeba takovvej ten malej 8,5 dbi všesměr s podstavcem a kabelem, co vypadá, že by se dal zavřít do okna?

Díky za každou radu...
Burn in hell.
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Teuzz píše:Takže jsem na místě a chytřejší...

15 dbi (alespoň to o sobě tvrdí) síto je funkční pouze v tomto stavu:

Obrázek

radši ho mám ale takhle :twisted: :

Obrázek

funguju na router s tou jeho mini anténkou, která to pod určitym úhlem bere i přes okno... vysílač i router na obrázku, na dalšim poloha vůči oknu

Obrázek Obrázek

Vzhledem k charakteru WiFi chápu, že se to v okně odráží a já chytám tím malým všesměrem nějaký zbytky... Proč to pod tim úhlem nejde na to síto a proč s tim routerem nesmim hnout, to už tolik nechápu. U toho síta jsem doufal, že to vezme odkudkoliv.. :-(

Rychlost je menší a hlavně vysoké odezvy... + to, že s routerem nesmim hnout... Existuje něco, co mi pomůže? Třeba takovvej ten malej 8,5 dbi všesměr s podstavcem a kabelem, co vypadá, že by se dal zavřít do okna?

Díky za každou radu...
- to síto není 15dBi, ale 19dBi.
- síto máš otočené na horizontální polarizaci, router s malou anténkou má vertikální polarizaci. Zkus to síto otočit o 90°.
Toshiba Satellite
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

pavduf píše: - to síto není 15dBi, ale 19dBi.
- síto máš otočené na horizontální polarizaci, router s malou anténkou má vertikální polarizaci. Zkus to síto otočit o 90°.
- ok, pisu, co je na antene :-)
- diky, zkusim
Burn in hell.
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Teuzz píše:
pavduf píše: - to síto není 15dBi, ale 19dBi.
- ok, pisu, co je na antene :-)

Jestli myslíš, co je vylisované na tom držáku, tak to je univerzální, protože je tam 15,19 A 24dBi a označuje to, kde máš přišroubovat profil od toho zářiče.
Toshiba Satellite
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

pavduf píše:
Teuzz píše: - ok, pisu, co je na antene :-)

Jestli myslíš, co je vylisované na tom držáku, tak to je univerzální, protože je tam 15,19 A 24dBi a označuje to, kde máš přišroubovat profil od toho zářiče.
jj, koukam na to a mlcim :)

ale otocil jsem antenu o 90 stupnu a jede to... diky, jdu vybrat vhodne misto, kam ji soupnu...
Burn in hell.
8ndra
Nováček
Nováček

Příspěvek od 8ndra »

Mam tuze lamersky dotaz, naproti v baraku maji za oknem wifinu, signal dosahuje az ke me do bytu, ale je slaby a nestaly, nejde necim podomacku vyrobenym ten signal o neco zesilit? 8-)
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Zvýšením zisku na své straně :)

tzn. lepší anténa, méně útlumové kabely, citlivější karta - anebo pokud máš pár tisíc navíc, tak aktivní zesilovač signálu - pokud vím, tak ty solidní stojí kolem 20k Kč+ ;)
Francie ... sladká Francie
8ndra
Nováček
Nováček

Příspěvek od 8ndra »

no to bude tezke, protoze ten internet nepotrebuju pro sve PC, ale pro PSP, takze zadny anteny, ani kabely nemam. Myslel sem jestli to nejde nejak ve stylu MCgajvra, ze udelam ze staniolu nejaky destnik ktery mi ten signal rozmisti po celem byte nebo tak neco :lol: jinak diky za odpovedi
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

K tomu napájení po Eternetu, dnesk jsme jedno vlastnoručně udělané namontoval a už z předchozíchverzi provedení mám vyzkoušené že to s OviseLinkem 5460 chodí špičkově a materiál vyšel asi na 150,- , v případě většího zájmy se pokusím zpracovat návod...
A uber vysílací výkon ať tvůj vysílací výkon nepřekročí 20dB, protože pokud tě njěaký mil soused prásken tak máš pěknou pokutu a navíc je to vůči ostatním lidem neohleduplné, neboť zarušuješ okolí...
Jink když tu někdo řešil klientské antény tak my montujeme tohle:YAGI 15dBi na vzdálenosti do 1 km to kupodivu chodí spolehlivě, jak jsem to držel v ruce porvé tak jsem měl z nic velký strah, ale zkušenosti s nima jsou kladné :twisted: sám ji sice u sebe nemm, neboť moje anténa už pamatuje nějaký ten roka a tenhle "zázrak" se v té době ještě nedělal...[/b]
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Už je to vyřešené, anténa je na balkoně, přiskřípnutý pigtail v oknu, nemá přímou viditelnost.

Signál neuberu, nemám jak. Router je zaheslovaný a já se do ničeho montovat nebudu, co mi firma naisntalovala, to mám, v tomhle směru jsem BFU, takže smůla.

A když říkám co mi namontovala, tak mám na mysli vyfakturovanou, leč nenamontovanou bleskojistku :evil:
Burn in hell.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“