WiFi - Připojení antény přes zeď, bez vrtání
Moderátor: Don
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
WiFi - Připojení antény přes zeď, bez vrtání
Myslím, že nadpis vystihuje můj problém. budu se stěhovat a potřebuju dostat signál z balkónu do bytu. Problém je v tom, že nesmím vrtat. PC je od antény asi 10m, takže bych to viděl na router na balkóně. Dovedu si představit, že si udělám 8 kovových profilů, který zavřu do okna a napájim na to síťovej kabel, ale co napájení k routeru.?!
Bude to na 150m od přípojnýho bodu, vidim na něj ještě z okna, ale tam je to to samý, ledaže by AP-klient skrz okno něco chytil. Ale zkrz ty plastový okna s dvojsklem se tomu signálu moc nechce, asi se to odráží...
Nějaké nápady? Díky
Bude to na 150m od přípojnýho bodu, vidim na něj ještě z okna, ale tam je to to samý, ledaže by AP-klient skrz okno něco chytil. Ale zkrz ty plastový okna s dvojsklem se tomu signálu moc nechce, asi se to odráží...
Nějaké nápady? Díky
Burn in hell.
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mám 19db síto, který se mi přes sklo taky moc nechytá... uvidímeBajgy píše:no moc si nepomuzes, bud wifi klient na balkone a musis k nemu dostat elektrinu nebo klient uvnitr a musis k nemu dostat antenu.
je moznost na nejakou konstrukci dovnitr povesit nejakou lepsi antenu, ale to chce vyzkouset.
Burn in hell.
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
19dBi síto na 150m ???
áááááááááááá
zas dodržuj trochu té ohleduplnosti vůči ostatním, vždyť tou devatenáckou zarušíš celé okolí ... i 11dBi yagina by ti bohatě stačila!
btw. router se dá napájet přes ethernet, ale je to dosti drahé řešení, takže být tebou bych raději vrtal, nebo se podíval, zda není v okně předdělaný nějaký kanálek na podobné případy
áááááááááááá
zas dodržuj trochu té ohleduplnosti vůči ostatním, vždyť tou devatenáckou zarušíš celé okolí ... i 11dBi yagina by ti bohatě stačila!
btw. router se dá napájet přes ethernet, ale je to dosti drahé řešení, takže být tebou bych raději vrtal, nebo se podíval, zda není v okně předdělaný nějaký kanálek na podobné případy
Francie ... sladká Francie
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- lada
- Začátečník

-
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak de facto bych mohl koupit protikus ke konektoru na konci kabelu od adaptéru vrazit do něj dvojlinku a opět to řešit profilem... jenže tam by se muselo izolovat, přec jen, napětí. a to už zase oknem nedostanu... taky mohla bejt na balkóně zásuvka... už byych tu měl homepluglada píše:no já řešil něco podobného a napájení jsem si poslal po volným páru na utp kabelu nebylo to nic moc ale stačiloto.
Burn in hell.
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Takže jsem na místě a chytřejší...
15 dbi (alespoň to o sobě tvrdí) síto je funkční pouze v tomto stavu:

radši ho mám ale takhle
:

funguju na router s tou jeho mini anténkou, která to pod určitym úhlem bere i přes okno... vysílač i router na obrázku, na dalšim poloha vůči oknu

Vzhledem k charakteru WiFi chápu, že se to v okně odráží a já chytám tím malým všesměrem nějaký zbytky... Proč to pod tim úhlem nejde na to síto a proč s tim routerem nesmim hnout, to už tolik nechápu. U toho síta jsem doufal, že to vezme odkudkoliv..
Rychlost je menší a hlavně vysoké odezvy... + to, že s routerem nesmim hnout... Existuje něco, co mi pomůže? Třeba takovvej ten malej 8,5 dbi všesměr s podstavcem a kabelem, co vypadá, že by se dal zavřít do okna?
Díky za každou radu...

radši ho mám ale takhle

funguju na router s tou jeho mini anténkou, která to pod určitym úhlem bere i přes okno... vysílač i router na obrázku, na dalšim poloha vůči oknu

Vzhledem k charakteru WiFi chápu, že se to v okně odráží a já chytám tím malým všesměrem nějaký zbytky... Proč to pod tim úhlem nejde na to síto a proč s tim routerem nesmim hnout, to už tolik nechápu. U toho síta jsem doufal, že to vezme odkudkoliv..
Rychlost je menší a hlavně vysoké odezvy... + to, že s routerem nesmim hnout... Existuje něco, co mi pomůže? Třeba takovvej ten malej 8,5 dbi všesměr s podstavcem a kabelem, co vypadá, že by se dal zavřít do okna?
Díky za každou radu...
Burn in hell.
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- to síto není 15dBi, ale 19dBi.Teuzz píše:Takže jsem na místě a chytřejší...
radši ho mám ale takhle:
![]()
Díky za každou radu...
- síto máš otočené na horizontální polarizaci, router s malou anténkou má vertikální polarizaci. Zkus to síto otočit o 90°.
Toshiba Satellite
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Teuzz píše:- ok, pisu, co je na antenepavduf píše: - to síto není 15dBi, ale 19dBi.
- síto máš otočené na horizontální polarizaci, router s malou anténkou má vertikální polarizaci. Zkus to síto otočit o 90°.
Jestli myslíš, co je vylisované na tom držáku, tak to je univerzální, protože je tam 15,19 A 24dBi a označuje to, kde máš přišroubovat profil od toho zářiče.
Toshiba Satellite
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jj, koukam na to a mlcimpavduf píše:Teuzz píše: - ok, pisu, co je na antene
Jestli myslíš, co je vylisované na tom držáku, tak to je univerzální, protože je tam 15,19 A 24dBi a označuje to, kde máš přišroubovat profil od toho zářiče.
ale otocil jsem antenu o 90 stupnu a jede to... diky, jdu vybrat vhodne misto, kam ji soupnu...
Burn in hell.
- 8ndra
- Nováček

-
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- 8ndra
- Nováček

-
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý

K tomu napájení po Eternetu, dnesk jsme jedno vlastnoručně udělané namontoval a už z předchozíchverzi provedení mám vyzkoušené že to s OviseLinkem 5460 chodí špičkově a materiál vyšel asi na 150,- , v případě většího zájmy se pokusím zpracovat návod...
A uber vysílací výkon ať tvůj vysílací výkon nepřekročí 20dB, protože pokud tě njěaký mil soused prásken tak máš pěknou pokutu a navíc je to vůči ostatním lidem neohleduplné, neboť zarušuješ okolí...
Jink když tu někdo řešil klientské antény tak my montujeme tohle:YAGI 15dBi na vzdálenosti do 1 km to kupodivu chodí spolehlivě, jak jsem to držel v ruce porvé tak jsem měl z nic velký strah, ale zkušenosti s nima jsou kladné
sám ji sice u sebe nemm, neboť moje anténa už pamatuje nějaký ten roka a tenhle "zázrak" se v té době ještě nedělal...[/b]
A uber vysílací výkon ať tvůj vysílací výkon nepřekročí 20dB, protože pokud tě njěaký mil soused prásken tak máš pěknou pokutu a navíc je to vůči ostatním lidem neohleduplné, neboť zarušuješ okolí...
Jink když tu někdo řešil klientské antény tak my montujeme tohle:YAGI 15dBi na vzdálenosti do 1 km to kupodivu chodí spolehlivě, jak jsem to držel v ruce porvé tak jsem měl z nic velký strah, ale zkušenosti s nima jsou kladné
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Už je to vyřešené, anténa je na balkoně, přiskřípnutý pigtail v oknu, nemá přímou viditelnost.
Signál neuberu, nemám jak. Router je zaheslovaný a já se do ničeho montovat nebudu, co mi firma naisntalovala, to mám, v tomhle směru jsem BFU, takže smůla.
A když říkám co mi namontovala, tak mám na mysli vyfakturovanou, leč nenamontovanou bleskojistku
Signál neuberu, nemám jak. Router je zaheslovaný a já se do ničeho montovat nebudu, co mi firma naisntalovala, to mám, v tomhle směru jsem BFU, takže smůla.
A když říkám co mi namontovala, tak mám na mysli vyfakturovanou, leč nenamontovanou bleskojistku
Burn in hell.