TT Big Typhon vs Scythe Mine vs TT Sonic
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Kollda
- Začátečník

-
Zpět k tématu, našel jsem test kde si Scythe Ninja s přehledem dáví všechny: tady, potom test na Pretaktovanie.sk, tam prozměnu viniká při neslyšitelných 800ot/min Noctua NH-U 12 a i Mine při plných otáčkách neni špatnej, pak test na X-bit Labs vede při testu Athlona Ninja a při testu Intelu zase Noctua a na paty jim šahá i Big Typhon. Nakonec při poslednim testu tady na pct nepodal ninja moc přesvědčivý výkon, ale ten test se mi zdá nějakej divnej, tady
Já už fakt nevim, začínám z toho už magořit, ale podle toho co sem všechno prošel tak asi ani s jednim neudělám chybu, ještě to všechno přeměřim jestli tomu na mojí epoxce nebude něco překážet a uvidí se.
Ještě by mě zajímalo, jestli někdo neví, kdy maji vyjít Ninja a Noctua pasující i na s.AM2?
2Bikermotyl: proč na tak dobrých chladičích a svym opteru nazařadíš test s vyšší voltáží? Tím by se zvýšilo produkovaný teplo a rozdíly mezi chladiči by možná byly větší.
Já už fakt nevim, začínám z toho už magořit, ale podle toho co sem všechno prošel tak asi ani s jednim neudělám chybu, ještě to všechno přeměřim jestli tomu na mojí epoxce nebude něco překážet a uvidí se.
Ještě by mě zajímalo, jestli někdo neví, kdy maji vyjít Ninja a Noctua pasující i na s.AM2?
2Bikermotyl: proč na tak dobrých chladičích a svym opteru nazařadíš test s vyšší voltáží? Tím by se zvýšilo produkovaný teplo a rozdíly mezi chladiči by možná byly větší.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Kollda
- Začátečník

-
Měl bych lidi jednu prosbičku na majitele chladiče Noctua NH-U 12. Kolik mm je od základny chladiče po první žebro?
2HEAD: To se tady snažíme celou dobu rozlousknout a kdyby sis přečet nebo alespoň prohlídnul tenhle dret, tak bys narazil na plno odkazů. Ninja se dá pužít i jako pasivní, na Mine je potřeba silnější ofuk. Já osobně už rozmýšlim jenom mezi Ninjou nebo Noctuou NH-U 12.
2HEAD: To se tady snažíme celou dobu rozlousknout a kdyby sis přečet nebo alespoň prohlídnul tenhle dret, tak bys narazil na plno odkazů. Ninja se dá pužít i jako pasivní, na Mine je potřeba silnější ofuk. Já osobně už rozmýšlim jenom mezi Ninjou nebo Noctuou NH-U 12.
- pibi
- Začátečník

-
2Kollda
Sonica mám jako pasiv bez ventilátoru, protože zdroj je nad ním a odsávací ventilátor v zadní stěně zase vychází hned vedle. V zadní stěně je Arctic Fan 12 připojený do konektoru pro CPU fan a nastavena automatická regulace.
Sonica mám jako pasiv bez ventilátoru, protože zdroj je nad ním a odsávací ventilátor v zadní stěně zase vychází hned vedle. V zadní stěně je Arctic Fan 12 připojený do konektoru pro CPU fan a nastavena automatická regulace.
AMD Ryzen 3 1300X, Gigabyte GA-AB350 Gaming 3, WD Black, M.2 2280 - 256GB, Seasonic SSP-350ST, 2x EIZO CG21
- Bikermotyl
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pretože s väčším napätím už vzduchové chladiče nie sú schopné ten Opteron uchladiť. Myslím ale, že zvýžené Vcore nie je potrebné, lebo na tom, čo testujem sú teploty nadštandardne vysoké. Stačí pozrieť niektoré coolery, u ktorých bola teplota cez 70°C.Kollda píše:2Bikermotyl: proč na tak dobrých chladičích a svym opteru nazařadíš test s vyšší voltáží? Tím by se zvýšilo produkovaný teplo a rozdíly mezi chladiči by možná byly větší.
Zmeral by som ti to spodné rebrovanie na Noctue, nemôžem sa tam ale akosi dostať, tak ti hodím obrázok, kde je pekne vidno, ako je to rebro vzdialené len 2-3mm od pamäťového modulu s heatspreaderom. Takže je to tam o hubu

AMD + Noctua NH-U12 + NF-S12, DFI LP-nF4 Ultra-D + HR-05, A-Data Vitesta DDR-566, ATI Sapphire X1800GTO2, Samsung SP2504C 250GB SATA-II, LG GSA-4166B, Enermax Liberty 500W, SilverStone TJ05-ST
- Kollda
- Začátečník

-
Tak sem dneska po dlouhym zvažování pro a proti objednal Thermaltake Sonic Tower, našel jsem několik recenzí kde se víc jak vyrovnal Scythe Ninja a v neposlední řadě taky jeho výborná cena zahrála roli. Chtěl bych ještě poděkovat všem co se vyjádřili k tomuto tématu a taky za rady. Díky Chlapy
až mi přijde tak se s vámi podělim o to, jestli sem to podělal a nebo koupil dobře.
Edit// opraveny překlepy
Edit// opraveny překlepy
Naposledy upravil(a) Kollda dne čtv 3. srp 2006, 17:56, celkem upraveno 2 x.
- StrikerCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hoja, az ti pride tak pls napis nejaky prvni dojmy, v nejblizsi dobre se ho chystam objednat taky 
Zdroj: Enermax Liberty 400W MB: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon 64 3200+ Venice + zatim BOX Grafika: Sapphire ATI Radeon X800 GTO2 + zatim BOX RAM: A-DATA Vitesta 500Mhz (Kit 2x512Mb)
Mys: RAZER Diamondback PLASMA + STEELPAD QCK
- widoq
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Kollda
- Začátečník

-
Tak už je doma a na svym místě. Na to jak vypadá na obrázku, neodpovýdá jeho váha, váží něco kolem 700g. K tomu sem dokoupil tento ventilátor a pak vznikly menší komplikace. Chladič musí být natočen směrem ke zdroji, ale je to individuální, protože je to závislý na umístění montážních děr. Ale už k tomu zádrhelu, vinu na tom má napájecí konektor, který u Epoxe je příliš blízko patici procesoru, sám pasiv se tam vejde bez problémů i ramky jdou vyndat, ale ventilátor se nemá šanci vejít, takže se přímo vybízí použití ventilátoru uvnitř věží. Za pomoci mého hodného otecka, jsme vyvrtali díry a chladič uchytili uvnitř(padnul jak ulitej). Instalace je bezproblémová akorát mě zarazilo napohled křehké uchycení, s nedůvěrou sem začal utahovat, ale po utažení sem byl zase klidnej protože drží pevně, ještě před instalací sem sundal rámeček a nahradil ho dodávanými pery( ale sundavat se nemusí, pak se nepoužijí pera, ale jenom podložky). Teď k teplotám:
AMD A64 3000+@2,4Ghz Def.Vcore
Box / Sonic Tower
CoreTemp
Idle 30-32C / 23-25C
Burn 42-44C / 32-34C
SpeedFan
core
Idle 30-32C / 24-25C
Burn 42-44C / 32-34C
Temp1
Idle 33-36C / 29-30C
Burn 52-54C / 42-44C
Everest Ultima Edition
Idle 34-37C / 30C
Burn 52-54C / 43C
PS1: Teploty mluví za vše.
PS2: Zítra ho otestuju i při vyšším Vcore.
PS3: Po ukončení hodinového testu v primě, teplota spadne rychle na 27C a pokračuje pozvolna v padání na teploty, viz výše
Ještě bych rád vysvětlil ten 10C rozdíl u SpeedFanu. Naprosto prostou metodou sem ověřil že pravdu mluví CoreTemp a položka Core u SpeedFanu, což je jedno a to samý. Při dotyku na pasiv je pasiv vlažný.
AMD A64 3000+@2,4Ghz Def.Vcore
Box / Sonic Tower
CoreTemp
Idle 30-32C / 23-25C
Burn 42-44C / 32-34C
SpeedFan
core
Idle 30-32C / 24-25C
Burn 42-44C / 32-34C
Temp1
Idle 33-36C / 29-30C
Burn 52-54C / 42-44C
Everest Ultima Edition
Idle 34-37C / 30C
Burn 52-54C / 43C
PS1: Teploty mluví za vše.
PS2: Zítra ho otestuju i při vyšším Vcore.
PS3: Po ukončení hodinového testu v primě, teplota spadne rychle na 27C a pokračuje pozvolna v padání na teploty, viz výše
Ještě bych rád vysvětlil ten 10C rozdíl u SpeedFanu. Naprosto prostou metodou sem ověřil že pravdu mluví CoreTemp a položka Core u SpeedFanu, což je jedno a to samý. Při dotyku na pasiv je pasiv vlažný.
Naposledy upravil(a) Kollda dne ned 13. srp 2006, 14:15, celkem upraveno 1 x.
- Kollda
- Začátečník

-
Teď sem nějak nestíhal tak teď:
AMD A64 3000+@2,4Ghz - 1,5V s.754 Tsmax: 65C
Box / Sonic Tower
SpeedFan
Core
Idle 36-38 / 24-27
Burn 47-48 / 34-36
AMD A64 3000+@2,65Ghz - 1,57V s.754 Tsmax: 65C
Idle: 40-42 / 27-29
Burn: 50-53 / 37-39
PS: Tentokrát sem už jenom uváděl teploty naměřené ve SpeedFanu položkou Core, proč sem tak činil je vysvětleno o příspěvek výš
AMD A64 3000+@2,4Ghz - 1,5V s.754 Tsmax: 65C
Box / Sonic Tower
SpeedFan
Core
Idle 36-38 / 24-27
Burn 47-48 / 34-36
AMD A64 3000+@2,65Ghz - 1,57V s.754 Tsmax: 65C
Idle: 40-42 / 27-29
Burn: 50-53 / 37-39
PS: Tentokrát sem už jenom uváděl teploty naměřené ve SpeedFanu položkou Core, proč sem tak činil je vysvětleno o příspěvek výš
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Bohužel nemám možnost srovnávat s ostatními chladiči které zde byly zmiňované, ale můžu s jistotou říct, že po přechodu z BOXu na MINE všechny teploty klesly a to jak OC tak nonOC v IDLu minimálně o 10C a v BURNu i o víc. A to je prozatím podmazaný jen tou bílou potvůrkou, co k tomu dávají.
Já jsem zvolil MINE z prostého důvodu, protože se mi maximálně nechtělo sundavat rámeček nebo tu destičku pod MB a MINE se jen nasvakne, utáhne a HUPS - přiděláno. A navíc nyní se již prodává Revize B., která pasuje i na AM2.
Já jsem zvolil MINE z prostého důvodu, protože se mi maximálně nechtělo sundavat rámeček nebo tu destičku pod MB a MINE se jen nasvakne, utáhne a HUPS - přiděláno. A navíc nyní se již prodává Revize B., která pasuje i na AM2.
- StrikerCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nemate nekdo zkusenosti se Sonicem na desce DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D? Na vsech fotkach co jsem nasel je chladic otoceny tak aby vetrak foukal smerem dolu, nevite jestli jde pootocit o 90° aby vzduch proudil do zadniho vetrone?

Vice fotek tady
Diky

Vice fotek tady
Diky
Zdroj: Enermax Liberty 400W MB: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon 64 3200+ Venice + zatim BOX Grafika: Sapphire ATI Radeon X800 GTO2 + zatim BOX RAM: A-DATA Vitesta 500Mhz (Kit 2x512Mb)
- Vivec
- Středně pokročilý

- Moralles
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
cau taky uvazuji o SONICU ale kdyz jsem videl jak sla cena dolu i u Fanless 103 tak jsem navazkach.
kterej by jste brali vy. budu to mit na netaktlim A64 venice viz podpis.
je jasny ze sonic ma vyhodu - jde tam dat fan
kterej by jste brali vy. budu to mit na netaktlim A64 venice viz podpis.
je jasny ze sonic ma vyhodu - jde tam dat fan
Nikon FE + Tokina 24/2.8, Canon 300D + 450D + 18-55 IS (polarizak hoya) + Helios 44-2 http://hdsunset.blogspot.com/
- pibi
- Začátečník

-
Nemám sise DFI, ale MSI, na SonicTower ventilátor nemám vůbec, v bedně mi to vychází tak, že nad Sonicem je zdroj se 120mm a v zadní stěně hned vedle outtake 120mm, který mám zapojený do konektoru CPU Fan a teplotu jsem měl bez problémů i v letošním horkém létě. Netaktuji, komponenty v podpisu jsou aktuální.
AMD Ryzen 3 1300X, Gigabyte GA-AB350 Gaming 3, WD Black, M.2 2280 - 256GB, Seasonic SSP-350ST, 2x EIZO CG21
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- madMax
- Začátečník

Já mám Sonica a můžu jen doporučit Pokud mám naplno ve skříni puštěné in a out ventilátory, tak uchladí i Core2 @3400 pasivně na 60 stupnů. Mám na něm i ventilátor a všechny tři ventilátory jsou regulované Zalmanem a když mám ten CPU na minimu tak se po startu PC neroztočí a já se po dvou hodinách hraní divil proč má takové teploty, kouknu do bedny a chyba objevena. Jinak v klidu 26 a v zátěži pod 40 samozřejmě s fanen.
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- PaJja
- Nováček

veliskost?
nevite nekdo jaka je presna velikost chladice noctua NOCTUA NH-U12F ? nema ho nekdo?vyrobce udava 155 ja mam od prosecosru cca 158 nevi nedko kdo ma tenhle vetrak jak je presne vysokej?diky