Asus P5LD2 SE (775, 945P + ICH7)
Moderátor: Eddward
- vranikx
- Nováček
Asus P5LD2 SE (775, 945P + ICH7)
Caute, uz som z toho fakt jelen, ale neviete mi niekto poradit? mam pentium D 805, Asus P5LD2 SE dosku a 2x512MB Corsair 667 DDR2. Moj problem je, ze ani za prd sa nemozem dostat na viac ako 166FSB a pamate 553MHz a pritom doska to ma podporovat podla manualu. Skusal som aj zvysovat voltaz na cpu a mem a aj tak nic, viac ako tych 166 z toho nedostanem tie pamate mi pri 580MHz hadzu v memteste errory. Dalsia vec co ma stve je, ze ked restartujem tak sa mi pc na chvilku vypne a potom znova zapne a nabehne, co vobec nie je dobre pre harddisky. Co myslite, mam vadnu dosku? Mam ju reklamovat? Alebo co poradite aby som z toho dostal viac? Vdaka moc.
- JanHavlicek
- Středně pokročilý
Zkusil bych manuálně nastavit časování pamětí na jejich deklarovanou hodnotu (zjistíš třeba v CPU-Z)
Jinak to s tím vypínáním a zapínáním je normální, dělaj to všechny ASUSky, když taktuješ. Na disky to vážně není moc dobrý, ale na druhou stranu PC skoro nerestartuju, takže mi to nevadí
Jinak to s tím vypínáním a zapínáním je normální, dělaj to všechny ASUSky, když taktuješ. Na disky to vážně není moc dobrý, ale na druhou stranu PC skoro nerestartuju, takže mi to nevadí
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- myom
- Středně pokročilý
možná jsi to už udělal, ale zkus resetovat bios, popř. flashnout nový. jinak vše nastav manuálně. pokud , ale paměti nezvládají určenou frekvenci, tak je to určitě důvod k reklamaci.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- vranikx
- Nováček
to som spravil uz davno a bezvysledne, jednoducho sa viac ako na tusim 587 nedostanemZkusil bych manuálně nastavit časování pamětí na jejich deklarovanou hodnotu (zjistíš třeba v CPU-Z)
bios som flashoval hned ako som to kupil, takmer vsetko je manualne nastavene, ale nepohnem s tym inak pisal som do asusu a napisali mi,ze je chyba v pamatiach, lenze sa mi nechce verit, ze su vadne obidva moduly od Corsairu, aj ked su to value select, ale predsa tych 667 to mus zvladat aj keby co, tak neviem co reklamovat moj problem je, ze som to nekupoval v maloobchode,ale vo velkosklade takze to tak skoro vyreklamovane nebude takze co poradite? co reklamovat a ako to zdovodnit? dakujem moc a prepacte tento moj thread, ale dost som cital o tomto procaku tak som to kupil a moc z toho spokojny nie som...možná jsi to už udělal, ale zkus resetovat bios, popř. flashnout nový. jinak vše nastav manuálně. pokud , ale paměti nezvládají určenou frekvenci, tak je to určitě důvod k reklamaci.
- vranikx
- Nováček
- B@RT
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- myom
- Středně pokročilý
Stačí jenom jeden modul aby byl vadný.................. Zkus dát jenom jeden.lenze sa mi nechce verit, ze su vadne obidva moduly od Corsairu
- vranikx
- Nováček
- vranikx
- Nováček
no pravdupovediac cez softy netaktujem bo su len pre win, ja pracujem v linuxe, takze tak...chcem to mat napevno....B@RT píše:kamarád měl podobný problém a pokud taktoval přez ten IA NOS tak mu to šlo- pokud dal ty samé frekvence manualně tak nic, proto zkus tyhle podpůrný prog. jaký budeš mít výsledek.
- B@RT
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- myom
- Středně pokročilý
tohle je na 99,999% problém pamětí - pokud jsi flashoval bios a resetoval a dával manuální položky. možná je poškozená deska, ale to pochybuji, protože ty procházejí přísnými testy, než jdou do prodeje.
- vranikx
- Nováček
no, ved to, to mi prave nejde do hlavy, keby som mal len jeden modul tak to chapem, ale obidva? mna skor napadlo co nie je problem pri slotoch na pamate na doske, ale podla asusu a aj podla teba to doskou moc nemoze byt..asi dam tie pamate reklamovat a uvidim. ked mi povedia, ze su v poriadku budem vediet, ze to je doska skusim to v pondelok supnut na RMA a uvidime...myom píše:tohle je na 99,999% problém pamětí - pokud jsi flashoval bios a resetoval a dával manuální položky. možná je poškozená deska, ale to pochybuji, protože ty procházejí přísnými testy, než jdou do prodeje.
- vranikx
- Nováček
no neviem, tymto automatikam moc neverim, omnoho radsej mam, ked viem co si nastavim...pri tom, ze nastavim 15% atd tak neviem co mi prestavi bios, ale mozem skusit....kazdopadne az po RMA pamati...B@RT píše:sem to špatně napsal nemylslel jsem externi soft ale v biosu to taktovní IA NOS kde zvedneš třeba o 15% výkon.
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- JanHavlicek
- Středně pokročilý
Podle mě dnes nemá cenu PD805 kupovat. To mělo cenu tak před půlrokem, ale dnes, kdy tu máme Conroe, X2 levnější o 50% a Pentia D rovněž levnější se nevyplatí kupovat 805, který vůbec neslevilo. Jako daleko zajímavější volba se mi jeví Pentium D 915 2,8GHz Presler 800MHz, který je oproti D805 o cca 800 Kč dražší. Pokud nemáš desku pod sc.775, tak samozřejmě nějakou s P965 s podporou Conroe pro pozdější upgrade...Flegy píše:imho docela me zajima jak to vyresis, chci si D805ku taky koupit ( lepsi nema cenu kvuli cene/oc).
// ale abych nebyl OT, zkusil bych ty Corsairy v jiný základní desce. Sice předpokládám, že jsou ty modely ze stejný série, ale je divný, že by ani jeden nedal svoji deklarovanou frekvenci. Pak mě akorát napadá, jestli to OC vůbec zvládá tahle deska, ty očesaný SE verze asi nejsou nic moc
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- vranikx
- Nováček
- vranikx
- Nováček
no podla manualu a aj na stranke vyrobcu tato doska ma zvladat pamate 400/533/667 takze tipujem, ze bud a) vadna pamat alebo za b) vadny mobo ...// ale abych nebyl OT, zkusil bych ty Corsairy v jiný základní desce. Sice předpokládám, že jsou ty modely ze stejný série, ale je divný, že by ani jeden nedal svoji deklarovanou frekvenci. Pak mě akorát napadá, jestli to OC vůbec zvládá tahle deska, ty očesaný SE verze asi nejsou nic moc
kazdopadne vdaka vam vsetkym za pomoc, dam to na reklamacku a uvidim co zistia pani technici