Radeon X1800GTO / GTO2

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
dragon2001
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dragon2001 »

takze s tim taktovanim cpu to vypada jedine na novej bios.Vcera jsem jel na 2,4 Ghz chovalo se to stabilne/problemy s restartem pretrvavaji nejaka blba verze biosu uz si to neumim nijak vysvetlit/.3dmark05 s x1800GTO-16pip 600/700 8750b....
dragon2001
Začátečník
Začátečník

sem se chtel zeptat co ma presne ten HIS x1800 GTO ICEQ3 za pameti?? Vi to nekdo? Vim,ze 1,4 ns ale jsou to samsungy? Zkousel nekdo nahrat primo bios z x1800XT? Je to dost vopruzzz to porad nastavovat pres overclocker+rivatuner....
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Teoreticky 2ns nekdo ma XTcko takze 1,2..bios z XT cka tu nekdo zkousel(a nepochodil) asi zalezi na konkretnim kusu..s 1,2 by XTckovej mohl jezdit
Mac...
dragon2001
Začátečník
Začátečník

:-D co jsem zjistoval tak maj mit 1,2ns nebo 1,4 ns.Biosy pro XT mam pro obe verze ted jen kouknout pod chladic co na karte skutecne je...to by byl mazec...
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

pkud budeš mít štěstí tak 1,2 ns jako já a jádro z XT :)
dragon2001
Začátečník
Začátečník

a bios tam mas puvodni nebo jsi dal z XT?? Se celkem divim,ze nikdo v tom GTO neupravil bios v rabiteditoru a neulozil zpet do karty. To vecne nahazovani vcore + frekvenci je nezazivne.Jak to mas ty???
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

dragon2001 píše:***
Ten IcQ si kupoval ted nekdy?Jde odemknout porad zejo?
EDIT..vidim nojo.proc jen 600/700?
Mac...
dragon2001
Začátečník
Začátečník

jj ted to bylo ..ty frekvence budou vyssi zatim jsem zkousel na jadro 1,3v pameti 2,2 a zatim vypadlo tohle....asi budu muset chte nechte sundat chladic abych vedel co je to za ramky.................neda se to nejak zjistit???
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Da se to zjistit jen tak, ze ten chladic sundas... ne jinak.. :wink:
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

2 dragon2001 : bych rekl ze budes mit uplne stejny kus co ja co se tyce pameti - me jde na 750 na 2.25V, ale vzhledem k tam vysoke voltazi bych rekl ze to budou 1.4ns na pokraji svych sil a ne 1.2ns - ty by prece dali vice ( i kdyz je zase pravda ze ne s timto casovanim). Ono by to totiz chtelo nejaky bios pro GTO ktery by mel 16 pipek a casovani jako XT ( to znamena hur jak to stavajici), ale problem je ten ze jak jsem zkousel to casovani menit tak se mi rosypal obraz po flashi a ne jenom me. Takze to nebude uplne jednoducha vec to casovani sladit- dalsi vec jestli by to vubec pridalo nejaky ten vykon navic. Babo rad, teda No-Xi :-D
dragon2001
Začátečník
Začátečník

PRAVĚ SE UŽ PTÁM PO NĚKOLIKÁTÉ...proč nikdo neupraví stávající bios grafiky?? Přeci není problém v Rabiteditoru zvednout jak napětí tak i frekvence a bios upravený vrátit zpět do karty???
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

dragon2001 píše:PRAVĚ SE UŽ PTÁM PO NĚKOLIKÁTÉ...proč nikdo neupraví stávající bios grafiky?? Přeci není problém v Rabiteditoru zvednout jak napětí tak i frekvence a bios upravený vrátit zpět do karty???
Se neptej a udělej to...

Jinak mně ty 1,2 ns paměti jdou bez zvedání napětí na nějakých 760, ale to už opravdu dost hřejou..bez pasivů do toho nejdu. A tu turbínu poslouchat nebudu. Ty regulátory dostáváj taky na prdel. Až bude čas, tak mrknu na to stock chlazení....to chce úpravu. Jinak ta karta má u mne opravdu mínus ohledně toho, že na ní hřeje snad úplně všechno....
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

dragon2001 píše:PRAVĚ SE UŽ PTÁM PO NĚKOLIKÁTÉ...proč nikdo neupraví stávající bios grafiky?? Přeci není problém v Rabiteditoru zvednout jak napětí tak i frekvence a bios upravený vrátit zpět do karty???
no tak to me neprijde jako uplne idealni vec do ni davat bios se zbysenou voltazi... stejne jak jsem ve win to mam dane na 300/800 na 0.9V aby to co nejmene zralo a jak hraju tak se mi nahodi vyssi takt i voltage - vsechno automatiky pres atitool
dragon2001
Začátečník
Začátečník

muzes napsat jaka verze ati toll?
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

ze by 0.25b? 8-)

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

dragon2001 píše:muzes napsat jaka verze ati toll?
Nesimrej ji tak a dej ji pekne pokourit..700/700 da. co se bojis :) Hele ja to treba tak nelamu...proste v 2D furt def.. . pred 3D si nahodim voltaz+hodnoty a frrr..cca 3-5s..zadny profily jsem linej :)
Mac...
dady
Nováček
Nováček

Příspěvek od dady »

Zdravím všechny. Konečně jsem se rozhoupal a přešel na PCIE. Hisku (údajně poslední kusy, které jsou v ČR k dispozici) mám zatím dva dny a spokojenost. Včera jsem upravoval bios na 16p a šlo to jako po másle. Ve 3DM 2005 pak 7387b bez nějakého taktování. Ati tools však nechce monitorovat teploty, otáčky ventilátoru ani napětí. Domnívám se, že bych tam musel švihnout asi přímo bios XL, do čehož se mě teda nechce. Jak řešíte další taktování vy ?? Přes Overclocker ?? Díky a mějte se.
MB: ASUS M2N-E | CPU: AMD Athlon 3500+ | Memory: 2048 Kingmax+Geil 667 | 160GB Western + 320GB Seagate | VGA: His x1800GTO ICEQ with 16p | Case+Zdroj : JNC 8627 + AKASA 400W - BKEUV3
MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

jo overclocker, a voltaz a teplotu si over cez rivatuner.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Mac...
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

dady píše:Zdravím všechny. Konečně jsem se rozhoupal a přešel na PCIE. Hisku (údajně poslední kusy, které jsou v ČR k dispozici) mám zatím dva dny a spokojenost. Včera jsem upravoval bios na 16p a šlo to jako po másle. Ve 3DM 2005 pak 7387b bez nějakého taktování. Ati tools však nechce monitorovat teploty, otáčky ventilátoru ani napětí. Domnívám se, že bych tam musel švihnout asi přímo bios XL, do čehož se mě teda nechce. Jak řešíte další taktování vy ?? Přes Overclocker ?? Díky a mějte se.
mno pokud chces atitools tak musis opravdu dat xl bios s gto to zatim neslo, jinak bys musel kombinovat s overclockerem , ale flash biosu neni nic tezkeho ani se nemusis niceho obavat a prace pouze s ati tools za to stoji
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“