Instalace WinXP přes síť
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Rudis
- Nováček

-
Instalace WinXP přes síť
Dobrý den,
potřebuji nainstalovat OS WinXP na pracovní stanice HP E-PC 40. Problém je v tom, že nemají disketovou mechaniku ani CD-ROM mechaniku. Potřeboval bych tedy nainstalovat OS pomocí sítě, ale nemám tušení jestli to jde a jak. Popřípadě nějaký jiný způsob, jak daný OS nainstalovat.
Mockrát děkuji za odpověď
potřebuji nainstalovat OS WinXP na pracovní stanice HP E-PC 40. Problém je v tom, že nemají disketovou mechaniku ani CD-ROM mechaniku. Potřeboval bych tedy nainstalovat OS pomocí sítě, ale nemám tušení jestli to jde a jak. Popřípadě nějaký jiný způsob, jak daný OS nainstalovat.
Mockrát děkuji za odpověď
- Dony
- Středně pokročilý

- Rudis
- Nováček

-
- Dony
- Středně pokročilý

- Rudis
- Nováček

-
- Dony
- Středně pokročilý

Jde taky o to, jestli to tvoje PC umi bootovat z USB. Na linux se spis ptej v Linux sekci, ale pokud dobre vim, je potreba Samba server, aby se to dalo pro DOS a Win nasdilet.Rudis píše:Diky za odkazi, ale mám opět problémek, moje flashka není asi bootovací, protože se mi to podle několika návodů vůbec nedaří.
Co je třeba, aby se dala provést instalace ze sítě!? jestli to teda jde, když je na serveru linux
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - Rudis
- Nováček

-
- lada
- Začátečník

-
jestli mohu.. já jsem se stim potýkal a nakonec koupil toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31234 připojil cdrom a instaloval normálně investice to byla 545 kč a to mě za tu ušetřenou práci stálo.
- ivanc
- Nováček

-
teda nevim jak to bylo mysleno,ale instalaci WinXP / 2000 nelze spustit z konzole systemu Win98 (resp DOSu). Prave s timhle problemem zapasim, protoze CDROMku v notebooku nemam a nechci na svuj dekstop instalovat jen kvuli tomu Windows server 2003... Neni problem vytvorit PXE boot image pro starsi systemy a treba i si nasdilet nejakou CDROMku ze site, nebo nakopirovat neco na disk...ale instalaci, presneji receno ten soubor setup.exe z instalacniho CD WinXP se mi teda spustit nedari Sad mam pocit ze je opravdu nutny nabootovat primo XPcka a pak pustit instalaci. Ale rad se poucim, uz s tim zapasim asi mesic....
Ivan
Ivan
- Dony
- Středně pokročilý

setup spustis tezko, protoze to je aplikace pro Windows, z dosu se spousti instalace souborem winnt.exe z adresare I386
http://www.microsoft.com/resources/docu ... x?mfr=true
http://www.microsoft.com/resources/docu ... x?mfr=true
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod...