Instalace WinXP přes síť

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Rudis
Nováček
Nováček

Instalace WinXP přes síť

Příspěvek od Rudis »

Dobrý den,
potřebuji nainstalovat OS WinXP na pracovní stanice HP E-PC 40. Problém je v tom, že nemají disketovou mechaniku ani CD-ROM mechaniku. Potřeboval bych tedy nainstalovat OS pomocí sítě, ale nemám tušení jestli to jde a jak. Popřípadě nějaký jiný způsob, jak daný OS nainstalovat.

Mockrát děkuji za odpověď
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

samozřejmě, že to jde, stačí nabootovat třeba do DOSu se sítí (z flashky) a spustit instalaci ze sdíleného adresáře jiného PC (předpokládám, že RIS Server na automatickou instalaci určitě nemáš, to by ses určitě neptal)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Rudis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rudis »

RIS Server nemám, jelik server beží pod Linuxem (Suse 9 Server Enterprise).
Bylo by prosím možný napsat trošičku podrobnější způsob, jak vytvořit tu bootovací flashku a jak daný systém nainstalovat přes síť. Popřípadě nějáký odkaz. Děkuju
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Rudis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rudis »

Diky za odkazi, ale mám opět problémek, moje flashka není asi bootovací, protože se mi to podle několika návodů vůbec nedaří.
Co je třeba, aby se dala provést instalace ze sítě!? jestli to teda jde, když je na serveru linux
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Rudis píše:Diky za odkazi, ale mám opět problémek, moje flashka není asi bootovací, protože se mi to podle několika návodů vůbec nedaří.
Co je třeba, aby se dala provést instalace ze sítě!? jestli to teda jde, když je na serveru linux
Jde taky o to, jestli to tvoje PC umi bootovat z USB. Na linux se spis ptej v Linux sekci, ale pokud dobre vim, je potreba Samba server, aby se to dalo pro DOS a Win nasdilet.
Rudis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rudis »

Při startu lze vyvolat nabíku odkud bootovat (USB, síť, HDD). Samba nainstalovaná je
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

jestli mohu.. já jsem se stim potýkal a nakonec koupil toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31234 připojil cdrom a instaloval normálně investice to byla 545 kč a to mě za tu ušetřenou práci stálo.
ivanc
Nováček
Nováček

Příspěvek od ivanc »

teda nevim jak to bylo mysleno,ale instalaci WinXP / 2000 nelze spustit z konzole systemu Win98 (resp DOSu). Prave s timhle problemem zapasim, protoze CDROMku v notebooku nemam a nechci na svuj dekstop instalovat jen kvuli tomu Windows server 2003... Neni problem vytvorit PXE boot image pro starsi systemy a treba i si nasdilet nejakou CDROMku ze site, nebo nakopirovat neco na disk...ale instalaci, presneji receno ten soubor setup.exe z instalacniho CD WinXP se mi teda spustit nedari Sad mam pocit ze je opravdu nutny nabootovat primo XPcka a pak pustit instalaci. Ale rad se poucim, uz s tim zapasim asi mesic....

Ivan
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

setup spustis tezko, protoze to je aplikace pro Windows, z dosu se spousti instalace souborem winnt.exe z adresare I386

http://www.microsoft.com/resources/docu ... x?mfr=true
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“