Notebook na kanc. práce, movies, úpravy fotek do 20.000

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
antron
Nováček
Nováček

Notebook na kanc. práce, movies, úpravy fotek do 20.000

Příspěvek od antron »

Dobrý den,

pro kamarádku potřebuji vybrat notebook na základní kancelářské práce (MS Office), přehrávání nějakého toho DVD a divx a občasnou úpravu fotek z dovolené.

Uvažuji, zda koupit nějaký repas nebo údajně nepoužitý notebook a nebo raději jít do nového. Prioritami jsou spolehlivost, kvalita zpracování a pokud možno co nejvyšší možná výbava (DVD RW, Bluetooth, čtečka karet apod.) Samozřejmě čím nižší cena tím lépe. Vůbec nemám zatím představu, co by se tak nějak hodilo.

Za Vaše rady předem děkuji.
lolo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lolo »

Tvojim poziadavkam vyhovuje vela notebookov pozri sa sem tu je ich niekolko do 20000KČ: http://www.alza.cz/18843464/notebooky-d ... ncelar.htm
Už to tak bude :-)
antron
Nováček
Nováček

Příspěvek od antron »

OK, a mel by nekdo nejaky dobry tip dle svych vlastnich zkusenosti - je jich preci jen mnoho ...
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

antron píše:OK, a mel by nekdo nejaky dobry tip dle svych vlastnich zkusenosti - je jich preci jen mnoho ...
Já osobně bych vybíral notebook s 512 MB RAM, novějším procesorem - Celeron M4xx nebo nový Sempron, sice by stačily ale vyhnul bych se GK od SiS. Takže asi nějaký HP nx6310 (asi bude zapotřebí koupit ještě jeden paměťový modul), nx6325 (nejlevnější lehce přes 20k) nebo starší nx6125, Asus A3HF, A6M, A6RP možná i nějakou Toshibu. Pokud by bylo možný připlatit tak HP dělá nx7400 a nx6310 s procesory Core Solo lehce nad 20k (+2k) - myslím, že s ohledem na výdrž by se to vyplatilo.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
antron
Nováček
Nováček

Příspěvek od antron »

Par novych poznatku, v pripade nesouhlasu mi je prosim vyvratte.

K notebooku budu muset jeste pripocitat OS XPH, pocitam min. 2000 jako OEM - ty HP 6310 a 7400 mi padly do oka hned, ale je fakt, ze neco jineho bych si koupil ja, a neco jineho "staci" kamaradce jako office PC.

512 MB RAM je uz dnes asi podminkou, v uvahu pripadaji zrejme znacky HP, IBM, ASUS diky kvalite zpracovani, mel jsem moznost mit na chvili v ruce Acer a fakt se mi nezdalo uz jen vrzani plastu...

Nevim proc, ale nespatruji zadnou vyhodu v sirokouhlem LCD, da se na to zvyknout a v cem je lepsi ?

Diky moc za pomoc pri vyberu.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“