Otevreni odkazu v textu fora v novem okne...
- pnowak
- Nováček

-
Otevreni odkazu v textu fora v novem okne...
Kdyz otevru lib odkaz v textu fora a chci jej otevrit v novem okne (v mem prohlizeci Shift+click), tak se sice v novemotevre, ale soucasne se otevre i ve starem, coz je opruz. Co s tim ?
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Čo tak napísať aký máš prehliadač ?

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Otevreni odkazu v textu fora v novem okne...
vlastnost fóra, nic s tím neuděláš, viz. zdrojový kódpnowak píše:Kdyz otevru lib odkaz v textu fora a chci jej otevrit v novem okne (v mem prohlizeci Shift+click), tak se sice v novemotevre, ale soucasne se otevre i ve starem, coz je opruz. Co s tim ?
Burn in hell.
- shadow
- Středně pokročilý

- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ani mne to nerobi preto by mohol napísať aký má prehliadač.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- sheriff.wiggum
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to je úplně jedno. když v IE, FF nebo opeře klepnu na odkaz levým tak se otevře v novým okně/tabu a prostředním to samé ale na pozadí když shift + levé tak totéž co levým. pnowak by měl napsat co má za prohlížeč protože u mě je všechno v pořádkusheriff.wiggum píše:A neotviras okno koleckem na mysi? Minimalne ff 1.5.0.6 a nizsi verze to delaji - je to zdrojakem. miho to kdysi vysvetlovalshadow píše:Já nic takového ve Firefoxu (rulez) nepozoruju
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Není to prohlížečem, nevíte, co mluvíte. Je to tím, že máte vypnutý JavaScript.karf píše:to je úplně jedno. když v IE, FF nebo opeře klepnu na odkaz levým tak se otevře v novým okně/tabu a prostředním to samé ale na pozadí když shift + levé tak totéž co levým. pnowak by měl napsat co má za prohlížeč protože u mě je všechno v pořádkusheriff.wiggum píše: A neotviras okno koleckem na mysi? Minimalne ff 1.5.0.6 a nizsi verze to delaji - je to zdrojakem. miho to kdysi vysvetloval![]()
<td class="row1" width="100%" OnMouseOver="this.style.backgroundColor='#FEFEFE'; this.style.cursor='hand';" onMouseOut=this.style.backgroundColor="#F9F9F9" onclick="window.location.href='viewtopic.php?t=71733'">
<span class="topictitle">
<a href="viewtopic.php?t=71733" class="topictitle" >zoznam oblubenych tem</a>
</span>
<span class="gensmall"> (autor: <a href="profile.php?mode=viewprofile&u=13873">jcdenton12</a>)<br />
</span></td>
Když na to kliknete, používáte nejen odkaz, ale i JavaScript pro buňku...
//edit: vypni JS, takze s tim neco udelas. pokud nechces vypnout JS, pouzivej kontextove menu
Burn in hell.
- shadow
- Středně pokročilý

nevím teda, jestli dělám to samé co Vy, ale než jsem odpověděl, tak jsem to zkusil všemi třemi způsoby - kolečkem i "open link in new window" i "open link in new tab". A nepozoruji nějaké "duplicitní otevření".sheriff.wiggum píše:A neotviras okno koleckem na mysi? Minimalne ff 1.5.0.6 a nizsi verze to delaji - je to zdrojakem. miho to kdysi vysvetlovalshadow píše:Já nic takového ve Firefoxu (rulez) nepozoruju
Mám FF 1.5.0.6
edit: a normálním left clickem to otevře normálně nové okno, stránka, kde se klikalo na odkaz, zůstává beze změny.
edit: javascript mám zapnutý.
show must go on..
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

Já možná nejsem tak znalý ve WWW záležitostech, nicméně žádný problém, výše vyřčený, skutečně nepozoruju. Možná bys to tedy mohl více vysvětlit, i nám neznalým, abychom se tedy dostali více do obrazuTeuzz píše:FF 2.0 beta to dělá taky, možná by se měli vyjadřovat ti, kteří vědí, o co jde...shadow píše:bla bla bla
Opakuji, JS mám zapnutý.
show must go on..
- Cujo
- Mírně pokročilý

- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Výborně, vyložil sis to tak, jak jsem čekal. Pokud daný problém nepozoruješ a nevíš, co se mu při kliknutí děje, nemůžeš mu nijak pomoci. Pokud daný problém nemáš, není pomoci ani tobě. V tom případě opravdu nevím, co tu děláš, ale to sem až tak nepatří, zřejmě ses v admin sekci zabydlel až moc.shadow píše:Já možná nejsem tak znalý ve WWW záležitostech, nicméně žádný problém, výše vyřčený, skutečně nepozoruju. Možná bys to tedy mohl více vysvětlit, i nám neznalým, abychom se tedy dostali více do obrazuTeuzz píše: FF 2.0 beta to dělá taky, možná by se měli vyjadřovat ti, kteří vědí, o co jde....
Opakuji, JS mám zapnutý.
Klikne na odkaz, přičemž drží levý shift. Za normálních okolností by tedy měl daný odkaz být otevřen v novém okně, přičemž v okně původním zůstane obsah původní. Vzhledem k výše citovanému kódu phpBB však dojde k tomu, že se obsah okna původního přepíše, neboť jakýmkoli klikem, třebaže s tlačítkem shift, se provede akce definovaná pro OnClick, v tomto případě tedy změna lokace dokumentu. Přeloženo do řeči čeké, požadovaná stránka se mu načte jak v okně, ve kterém klikal, tak v novém okně.
Ano, vidím, slyším, JS máš zapnutý. Mám několik vysvětlení:
- klikáš na libovolný odkaz, jak to definoval autor, což je mylné, platí to pouze pro seznam threadů (možná i sekcí).
- nějaké další nastavení FF
- další chyba v tomto prohlížeči (tentokrát ne záměrná, touto se FF nijak IE nepřiblíží).
Byl bych pro, abychom se k tomu už nevyjadřovali, než se vyjádří autor threadu a řekne nám, co má za prohlížeč. Do té doby je další diskuse bezpředmětná.
Burn in hell.
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2Teuzz: pnowak napsal
což chápu tak, že když je v postu odkaz tak ten mu zlobí. to co popsal se u mě děje (jak jsem teď vyzkoušel) pouze v IE6 při výběru sekce na hlavní stránce. nikde jinde a v žádném jiném prohlížeči to takhle (správně - jak jsem z tvýho postu pochopil) nefunguje.Kdyz otevru lib odkaz v textu fora a chci jej otevrit v novem okne (v mem prohlizeci Shift+click)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- shadow
- Středně pokročilý

teuzz: ano, mě se v této sekci asi libí, asi proto, že je hned nahoře, a tak se do ní podívám jako do první , tedy druhé
.
řešení je podle mě úprava kódu o "return false":
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/udalosti.html
.
Jestli sem píšu opravdu debility, tak se skutečně upřímně omlouvám a u6 sem nic nenapíšu
.
V FF to někomu dělá možná proto, že používá nějaké tab extension pluginy, já mám jen ad-block, flashblock a flashgot...
edit: resp. možná to bude právě tím mým ad-blockem, že mi to nedělá problém, podívám se do něj,co vlastně blokuji
řešení je podle mě úprava kódu o "return false":
tedy doplnit "return false"Zrušení kliknutí
Dost častý problém u odkazů je ten, že chci, aby po kliknutí spouštěly nějaký skript a aby nenutily prohlížeč přejít na jinou stránku. Kdyby totiž prohlížeč přešel na jinou stránku, tak je ten provedený skript většinou na nic. Zrušení navigace se provede pomocí klauzule return false, čímž jakoby odkazu řeknu, že nebyl prokliknut:
<a href="někam_úplně_jinam" onclick="něcoUdělej(); return false">Odkaz</a>
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/udalosti.html
http://www.jakpsatweb.cz/nove-okno.htmlVyužití události onclick
V zásadě se jedná o jediný přijatelný způsob, jak javascriptem + odkazem otevírat nová okna. Zápis je:
<a href="adresa.html" onclick="window.open('adresa.html','',''); return false">odkaz</a>
Proč je tam to href="adresa.html"? Zdá se totiž, že je to zbytečné. Není. Je to tam kvůli klientům, kteří nepodporují javascript (zejm. Google robot).
Pokud je adresa dlouhá, dá se to napsat stručněji pomocí vlastnosti this.href, která má hodnotu hrefu odkazu:
<a href="dlouha_adresa.html" onclick="window.open(this.href,'',''); return false">odkaz</a>
Proč je tam to return false? Aby odkaz neprokliknul a v původním okně aby zůstala původní stránka. Ještě lepší je to napsat takhle:
<a href="adresa.html" onclick="return !window.open(this.href,'','');">odkaz</a>
Je to kvůli blokovačům nových oken. Kdyby se nové okno náhodou zablokovalo, tak to proklikne aspoň do normálního okna.
Kdysi tady next_ghost napsal, že schopný programátor se pozná, hlavně tím, že umí číst podklady, tak jsem si je přečetlOsobně mám příkaz window.open nerad, ale chápu, že jej někteří autoři potřebují. Nejčastěji se otevření nového okna váže k nějakému odkazu <a> a události kliknutí onclick.
<a href="stranka.html" onclick="window.open('stranka.html'); return false">
Odkaz normálně míří na stránku stranka.html, ale při kliknutí se stranka.html otevře v novém malém okně. Protože by se normálně stránka načetla i do aktuálního okna (což dejme tomu nechceme, proč ji totiž zobrazovat dvakrát?), je třeba k onclick doplnit o return false, což způsobí, že se vlastní odkaz nespustí (jako bychom nakonec řekli: kliknuto = nebylo).
Jestli sem píšu opravdu debility, tak se skutečně upřímně omlouvám a u6 sem nic nenapíšu
V FF to někomu dělá možná proto, že používá nějaké tab extension pluginy, já mám jen ad-block, flashblock a flashgot...
edit: resp. možná to bude právě tím mým ad-blockem, že mi to nedělá problém, podívám se do něj,co vlastně blokuji
show must go on..
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak, milý shadow, stěhuj se. Napsal jsi opravdu blbost. Přidání return: false by způsobilo to, že se vykoná JS, ale odkaz nebude fungovat. Tedy kromě toho, že by se to nové okno vůbec neotevřelo by se stále měnil obsah v onom okně.shadow píše:30 radku neceho
Dobrý programátor, čemuž se tak u HTML neříká, se pozná také podle toho, že nastudovaným materiálům rozumí
Naposledy upravil(a) Teuzz dne čtv 10. srp 2006, 22:36, celkem upraveno 1 x.
Burn in hell.
- zombux
- Odborník PCT

- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pozorujes spatne.zombux píše:tak jako tak autor threadu prvně musí napsat, v čem to tady prohlíží, protože takováhle diskuse nemá smysl. v Opeře, FF ani IE nicméně problém nepozoruju
1)Jdi treba na http://forum.pctuning.cz/viewforum.php?f=22
2)nasledne se zamer zrakem na thread "Informace o deni na PCT foru"
3)pote podrz levej shift a klik na ten thread /odkaz.
4)melo by se stat to ze by se odkaz mel otevrit do noveho okna, zaroven se ale otevre aj v soucasnem okne/tabu, coz je neprijemne.
Jinak testovano na opere9/ff 2.0b1/IE7B3 a vsude chovani +/- stejne
0118 999 881 999 119 7253
- zombux
- Odborník PCT

aha tak beru zpátky, klávesnici při browsení nepoužívám, jen myšcool.user píše: Pozorujes spatne.
1)Jdi treba na http://forum.pctuning.cz/viewforum.php?f=22
2)nasledne se zamer zrakem na thread "Informace o deni na PCT foru"
3)pote podrz levej shift a klik na ten thread /odkaz.
4)melo by se stat to ze by se odkaz mel otevrit do noveho okna, zaroven se ale otevre aj v soucasnem okne/tabu, coz je neprijemne.
Jinak testovano na opere9/ff 2.0b1/IE7B3 a vsude chovani +/- stejne
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele: