Sdílené připojení PC -> NTB

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sdílené připojení PC -> NTB

Příspěvek od hanz »

Mám domácí PC (viz. podpis) se dvěma síťovými kartami. Do jedné je připojen přímo kabelový modem a druhá je obvykle volná. Občas k ní připojuju pracovního NTB. Když nejdříve NTB připojím a pak pustím počítač (nebo ho restartuji), vše chodí jak má. Připojím-li NTB k již běžícímu systému, WinXP nejsou schopny NTB přidělit adresu a musí vždy pro úspěšné sdílení připojení k internetu pro NTB počítač restartovat.

Je možné nějak zařídit, aby nemusel být NTB připojen před startem počítače?

Připojení PC a NTB je realizováno kříženým kabelem.

Nákup nějakého routeru či tak něčeho s DHCP a HUBem mezi kabelový modem a PC nechci (nemalé fin. náklady vzhledem k četnosti využití a hlavně nechtěný překlad adresy).

Ani nákup nějakého dalšího síťového prvku mezi PC a NTB se mi nezdá jako vzhoné řešení (fin. nevýhodnost).

Jo a používám KerioPF (v něm mám nastaveno že PC slouží jako brána).

Existuje nějaké softwarové řešení tohoto problému?

Díky moc za pomoc
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Zkus nastavit IP adresy napevno.
Toshiba Satellite
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

pavduf píše:Zkus nastavit IP adresy napevno.
A stačilo by nastavit na pevno IP jen na PC, protože s tím NTB cestuju a připojuju se do různých sítí, které mají routery s DHCP a vždy mi přidělují dynamickou adresu. A pokaždý to růčo měnit - to je méně otravné restartnout PC....
Takže to, že mi PC přiřadi NTB adresu se mi hodí.....

Když bych jí v PC nastavil napevno, tak už by jí asi nepřiděloval co?

Nebo existuje nějaký jednoduchý (ale opravdu jednoduchý DHCP server?, který bych mohl dát do PC a nemusel bych se spoléhat na ne-schopnosti WinXP)
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

hanz píše:
pavduf píše:Zkus nastavit IP adresy napevno.
A stačilo by nastavit na pevno IP jen na PC, protože s tím NTB cestuju a připojuju se do různých sítí, které mají routery s DHCP a vždy mi přidělují dynamickou adresu. A pokaždý to růčo měnit - to je méně otravné restartnout PC....
Takže to, že mi PC přiřadi NTB adresu se mi hodí.....

Když bych jí v PC nastavil napevno, tak už by jí asi nepřiděloval co?

Nebo existuje nějaký jednoduchý (ale opravdu jednoduchý DHCP server?, který bych mohl dát do PC a nemusel bych se spoléhat na ne-schopnosti WinXP)
Já používám na notesu toto:
http://netprofiles.danielmilner.com/
Toshiba Satellite
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

pavduf píše:Já používám na notesu toto:
http://netprofiles.danielmilner.com/
Jojo, to by nebylo špatný. Já mám teda prac. NTB od IBM a tam je "od výroby" taky utilita pro různé profily nastavení síťovky. Nepoužívám to, protože míst, která s tímto NTB navštěvuji je cca. 75 - takže rolování a hledání v seznamu 75 míst je natolik zdlouhavé, že nechat si od routeru s DHCP přidělit adresu je pohodlnější a rychlejší.

Takže ta vlastnost, že musí být k PC připojen NTB před startem (nebo restartem) - to je základní vlastnost WinXP? Je to tak?
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

hanz píše:
Takže ta vlastnost, že musí být k PC připojen NTB před startem (nebo restartem) - to je základní vlastnost WinXP? Je to tak?
To nevím, protože DHCP nepoužívám a nezkoušel jsem to.
Toshiba Satellite
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

pokud tomu dotazu rozumím správně, tak jde o získání adresy z DHCP a to můžeš ve winXP (stejně jako Win2K) provést kdykoliv během provozu woken, restartu netřeba
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

pavel.minarik píše:pokud tomu dotazu rozumím správně, tak jde o získání adresy z DHCP a to můžeš ve winXP (stejně jako Win2K) provést kdykoliv během provozu woken, restartu netřeba
To ano, když během provozu chci novou adresu - ipconfig /renew - není problém. Mě jde o to, že když pustím počítač bez připojeného NTB k druhé LAN, tak po připojení během provozu mi PC nepřiděli adresu NTB (prostě ty dva počítač spolu po síti vůbec nekomunikují - až po restartu PC začnou). Chci vědět co s tím?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no ale to by měl přidělit, to je divný
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“