Sdílené připojení PC -> NTB
Moderátor: Don
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Sdílené připojení PC -> NTB
Mám domácí PC (viz. podpis) se dvěma síťovými kartami. Do jedné je připojen přímo kabelový modem a druhá je obvykle volná. Občas k ní připojuju pracovního NTB. Když nejdříve NTB připojím a pak pustím počítač (nebo ho restartuji), vše chodí jak má. Připojím-li NTB k již běžícímu systému, WinXP nejsou schopny NTB přidělit adresu a musí vždy pro úspěšné sdílení připojení k internetu pro NTB počítač restartovat.
Je možné nějak zařídit, aby nemusel být NTB připojen před startem počítače?
Připojení PC a NTB je realizováno kříženým kabelem.
Nákup nějakého routeru či tak něčeho s DHCP a HUBem mezi kabelový modem a PC nechci (nemalé fin. náklady vzhledem k četnosti využití a hlavně nechtěný překlad adresy).
Ani nákup nějakého dalšího síťového prvku mezi PC a NTB se mi nezdá jako vzhoné řešení (fin. nevýhodnost).
Jo a používám KerioPF (v něm mám nastaveno že PC slouží jako brána).
Existuje nějaké softwarové řešení tohoto problému?
Díky moc za pomoc
Je možné nějak zařídit, aby nemusel být NTB připojen před startem počítače?
Připojení PC a NTB je realizováno kříženým kabelem.
Nákup nějakého routeru či tak něčeho s DHCP a HUBem mezi kabelový modem a PC nechci (nemalé fin. náklady vzhledem k četnosti využití a hlavně nechtěný překlad adresy).
Ani nákup nějakého dalšího síťového prvku mezi PC a NTB se mi nezdá jako vzhoné řešení (fin. nevýhodnost).
Jo a používám KerioPF (v něm mám nastaveno že PC slouží jako brána).
Existuje nějaké softwarové řešení tohoto problému?
Díky moc za pomoc
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A stačilo by nastavit na pevno IP jen na PC, protože s tím NTB cestuju a připojuju se do různých sítí, které mají routery s DHCP a vždy mi přidělují dynamickou adresu. A pokaždý to růčo měnit - to je méně otravné restartnout PC....pavduf píše:Zkus nastavit IP adresy napevno.
Takže to, že mi PC přiřadi NTB adresu se mi hodí.....
Když bych jí v PC nastavil napevno, tak už by jí asi nepřiděloval co?
Nebo existuje nějaký jednoduchý (ale opravdu jednoduchý DHCP server?, který bych mohl dát do PC a nemusel bych se spoléhat na ne-schopnosti WinXP)
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já používám na notesu toto:hanz píše:A stačilo by nastavit na pevno IP jen na PC, protože s tím NTB cestuju a připojuju se do různých sítí, které mají routery s DHCP a vždy mi přidělují dynamickou adresu. A pokaždý to růčo měnit - to je méně otravné restartnout PC....pavduf píše:Zkus nastavit IP adresy napevno.
Takže to, že mi PC přiřadi NTB adresu se mi hodí.....
Když bych jí v PC nastavil napevno, tak už by jí asi nepřiděloval co?
Nebo existuje nějaký jednoduchý (ale opravdu jednoduchý DHCP server?, který bych mohl dát do PC a nemusel bych se spoléhat na ne-schopnosti WinXP)
http://netprofiles.danielmilner.com/
Toshiba Satellite
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jojo, to by nebylo špatný. Já mám teda prac. NTB od IBM a tam je "od výroby" taky utilita pro různé profily nastavení síťovky. Nepoužívám to, protože míst, která s tímto NTB navštěvuji je cca. 75 - takže rolování a hledání v seznamu 75 míst je natolik zdlouhavé, že nechat si od routeru s DHCP přidělit adresu je pohodlnější a rychlejší.pavduf píše:Já používám na notesu toto:
http://netprofiles.danielmilner.com/
Takže ta vlastnost, že musí být k PC připojen NTB před startem (nebo restartem) - to je základní vlastnost WinXP? Je to tak?
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To ano, když během provozu chci novou adresu - ipconfig /renew - není problém. Mě jde o to, že když pustím počítač bez připojeného NTB k druhé LAN, tak po připojení během provozu mi PC nepřiděli adresu NTB (prostě ty dva počítač spolu po síti vůbec nekomunikují - až po restartu PC začnou). Chci vědět co s tím?pavel.minarik píše:pokud tomu dotazu rozumím správně, tak jde o získání adresy z DHCP a to můžeš ve winXP (stejně jako Win2K) provést kdykoliv během provozu woken, restartu netřeba
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: