Projekt: decent

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Projekt: decent

Příspěvek od jerzy »

Takže vám tady taky přináším fotky svého prvního modu, po měsících čtení jsem se rozhodl svojí bednu taky trochu poupravit. Fotek není moc, nejsem majitelem digi foťáku, kvalita focení taky pokulhává, ale snažil jsem se.
Chtěl jsem počítač sladit s výbavou pokoje, proto je celý v černé, taky neměl být nějak výrazný, ale spíš decentní.

K postupu:
Vyhodil jsem plastovou přední část, Pc je tak celý z "železa", vypadá trochu luxusněji. Zakitoval jsem všechny zbytečné otvory a vyřezal díry pro 120mm fany vpředu i vzadu.
ObrázekObrázek
Obrázek
Obrázek
Zadní část i vnitřek je bez zásadních změn, jenom jsem to stříknul plničem, další úpravy budou až ve verzi 2. (jestli budou)
Obrázek
Obrázek
Stříkal jsem plničem a černým lesklým sprejem, broušeno až do hrubosti 1200, jemnější u nás není k sehnání. Nakonec vyleštěno.
Obrázek
Obrázek
Skříň je to KME CX-6158, nic moc, ale oproti redstaru 200% rozdíl.
Obrázek
Obrázek
Tlačítka power a reset jsou na první pohled neviditelné, byl to záměr. Bohužel jsem to nedomyslel. Chtěl jsem mezi mikrospínače dát jestě kit a přebrousit, ale prostor byl tak malý, že jsem se tam už nevlezl. Na fotce je to ale výraznější než ve skutečnosti.
Obrázek
Obrázek
V rohu spodní krytky displeje je vidět prasklinka, které jsem si nevšiml dokud jsem Pc nezapnul. Už jsem ji vyměnil. V rozích chybí šroubky záměrně, kvůli lepšímu přístupu k displeji. Aby to vypadalo líp, chystám se tam nalepit jenom hlavičky šroubků, ať je to symetrické. Displej taky není dokonale ve středu, další nedomyšlenost, ale taky důvod pro v2.
Obrázek
Obrázek
Na spodní mechanice půjde ještě vylepšit jedna drobnost, zakitovat vstup pro sluchátka a regulaci hlasitosti.
Obrázek
Obrázek
A to je asi tak vše, snažil jsem co to šlo, dokonalé to není, ale já jsem vcelku spokojený. Pracoval jsem v garaží, kde nemám ani pracovní stůl, takže všechno děláno doslova na koleně.
Cílem nebylo přinést něco extra nového, snad jen to úplné odstranění předního plastového panelu tady není tak časté a dva displeje se taky moc nevidí.
Teď už jen suďte a buďte shovívaví.
Naposledy upravil(a) jerzy dne čtv 10. srp 2006, 20:57, celkem upraveno 1 x.
Mám doma Suzku :-)
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Ten předek se mě zdá dost hrbolatej, možná by bylo dobré překrýt předek plexisklem nebo podobným materiálem aby byl jednotný a rovný a nastříkat to do barvy case.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

Něco podobného jsem uvažoval, jenže tady u nás něco takového sehnat je nemyslitelné. Je mi jasné, že ty přechody mezi kostrou bedny a regulátorem, oběma dipleji atd. jsou naprd. V reálu to není tolik vidět, fotka to dost zvýrazňuje. Navíc už na to teď není čas, potřeboval jsem zabít týden prázdnin něčím aspoň trochu smysluplným. Ale pro verzi2 je to dobrý nápad. díky.
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

nerikej ze tam u vas neni nekde OBI nebo neco takoveho kdybys chtel tak to plexi vklidu sezenes :)

jinak ten predek bych urcite predelal je dost odflaknutej :sad:

// jinak uprav tam moc neni ale celkem to mas dobre nalakovany :wink:
BTW: nezda se ti ze ten tvuj mod ma ponekud podobny nazev s mym modem? :jaw: :dry: :crazy:
Naposledy upravil(a) maart dne pát 11. srp 2006, 14:51, celkem upraveno 1 x.
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

No tak obi nebo hornbach apod. mám asi tak 80km z domu, a kvůli kousku plexi se mi tam moc nechce, ale až tam budu mít cestu tak se určitě po něčem podívám. Jak to tak sleduju na fotkách tak to nevypadá moc dobře, ale v realu je to lepší.
Jinak reakcí je zatím pramálo, tak nevím jestli se to líbí nebo je to tak hrozné :oops:

//k tomu názvu: sorry, ale to jsem fakt neřešil...
Krutas57
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krutas57 »

No tak na první mod je to celkem dobrý, pěkný lakování. :wink:
Ale ten displej by opravdu chtěl ještě doladit a možná i ten větrák tam nějak lépe zapracovat, ale celkově pěkný a vážně docela decentní. :up:
Tohle jsou jen názory nezkušeného uživatele, tak mě PLS nekamenujte :)
Pisik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pisik »

podarilo se ti to co jsi chtel... mas to decentni a hodi se ti to do pokoje. ja osobne bych na tom jeste trosku zamakal do detailu a procistil ty nerovnosti a vyslovene veci co na sebe strhavaji pozornost (zapracovani predniho vetraku, restart a power spinace)

jinak sis na tom dal praci... good job
Pravidlo č. 1:
Technologie má vždy přednost před člověkem!
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

udělal jsem ještě jednu změnu v barvě přední mřížky, ta stříbrná se mi přestala líbit, působila na mě rušivě.

Obrázek

Původně jsem chtěl nějakou elegantnější mřížku, ale zase jsem narazil na problém s tím, že nikde nic nemají. Ve 40ti tisícovém městě jediný obchod kde ji měli a chtěli za ni 60kč!
widoq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od widoq »

no me to prijde jak nejakej stroj z doby komunismu:) Strasnej oldschool :lol:
Sou tam takovy bily fleky...to se ti tam chyta prach nebo co to je? Nebo to je jen fotakem?
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

Já ti dám oldschool :evil:
Nevím jaké bíle fleky myslíš, mohl bys to třeba zakroužkovat. Ale je to prach, toho tady mám víc než dost. Foťákem to může být taky, fotil jsem něco mobilem, něco lowendem acer.
Jestli ti přijde celý design komunistický tak je to tvůj názor, já ti ho neberu. Ale tak, jak to vypadá jsem to zamýšlel, prostě černé s trochou modrého. Žádné barvy navíc, natož nějaký kolotoč.
widoq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od widoq »

hombre ja to nemyslel ve zlym:) Me se to prave takhle libi :) Dneska se retro nosi a je to nahodou dobry.
Ty bily "fleky" myslim to co je videt tady strasne: Obrázek
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

Tak jseš tady druhý člověk kterému se libí prach v mojem pokoji, hned po mě. A jestli myslíš to bíle kolem mikrospínačů, tak to je hold moje chyby, sem to nedomyslel když jsem to vymýšlel :oops:

//edit: sem rád, že si nemyslel zle, ale pořád čekám kritiku co jsem udělal vyloženě špatně, krom toho co jsem sám napsal nebo co už tady padlo. Hlavně mě zajímá názor na sprejování, na tom jsem se nadřel nejvíc a zároveň na to čekám nejvíc reakcí, tak prosím...
Odpovědět

Zpět na „Projekty“