Chladič Scythe Ninja!

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Webbik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Webbik »

Zdravím, uvažuju o tomhle chladiči a mám jen jednu obavu, a to aby se mi vešel do skříně....Mohl bych poprosit některého hodného a ochotného majitele Scythe Ninja, aby mi změřil u sebe ve skříni komplet výšku chladiče včetně větráku nad MB, tzn. kolik budu potřebovat vzdálenost mezi základovkou a bočnicí skříně?

Děkuji, budu Vám vděčný do nejdelší smrti.....

A další dotaz....zkoušel už někdo dávát Ninju na AM2 ? Jde nebo nejde, příp, za jakých podmínek ?

Díky
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Bez namontovaného větráku je to od desky přesně 15,5cm a s větrákem ještě o 1cm více...
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
Webbik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Webbik »

Díky Ti moc, v tom případě mám ještě 1 cm rezervu....huh,bylo by škoda přijít o služby tohoto skvělého chladiče.....

A co ta kompatibilita s AM2, má někdo zkušenosti ?
johnici
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johnici »

Vejde se mi Ninja i s větrákem do této skříně http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=10470 ? A pokud ano, kolik mi zustane místa od bočnice skříně k chladiči? Díky moc za odpověď
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Nevidím důvod, proč by se neměl vejít...
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
johnici
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johnici »

Lukke píše:Nevidím důvod, proč by se neměl vejít...
Ten case má šířku 19 cm a ten chladič (pasiv) má 15 cm, když k tomu připočtu větrák + tloušťka základní desky + místo za základní deskou, tak jsem měl strach jestli to vyjde. :( . chtěl bych sestavit novej počtač, takže nemám možnost to přeměřovat. všechny komponenty bych kupoval najednou.
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Johnici - tam budeš mít místa řekl bych ještě mraky... Např. já je tu mám v case Thermaltake Armor a Coolermaster Centurion 5 a do obou se Ninja vejde s přehledem...
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

johnici píše: Ten case má šířku 19 cm a ten chladič (pasiv) má 15 cm, když k tomu připočtu větrák + tloušťka základní desky + místo za základní deskou, tak jsem měl strach jestli to vyjde. :( . chtěl bych sestavit novej počtač, takže nemám možnost to přeměřovat. všechny komponenty bych kupoval najednou.
jestli ma sirku 19 cm, tak se ti tam vleze, ale mraky mista tam mit nebudes ani omylem. sam jsem si ninju s riskem koupil do 18 cm skrine a tam se nevesel. chybeli mu tak 3-4 mm, abych zavrel case.
johnici
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johnici »

Lukke píše:Johnici - tam budeš mít místa řekl bych ještě mraky... Např. já je tu mám v case Thermaltake Armor a Coolermaster Centurion 5 a do obou se Ninja vejde s přehledem...
No jo, ale tvoje skříně maji udávanou šířku 20,5 cm, což je o 1.5 cm víc než ten thermaltake swing. Abych řekl pravdu tak mam trochu obavy, abych nekoupil něco co mi tam nakonec nevleze.
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Ninja ja vazne dobrej, ale jedinej problem je to jeho montovani pres ramecek. Mely udelat naky spony jako treba Tt.
Takhle ho bez bastlu na nahy amd nedas
Thomash181
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomash181 »

Lidi myslite si, ze jsou v poho teploty v klidu 51°C a pri burnu i prez 65°C kdyz v case je 33°C a CPU mam 2,6GHz 1,55V viz foto

Obrázek
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

tyhle teploty sem mel (ale o 10°C mensi) se stejne taktlim cpu stejnyho typu...ale s chladicem ac silencer ultra 64..mno neco mi na tvejch teplotach nesedi. co zkontrolovat pastu,pritlak. pokud mas takove teploty s nnjou, tak to pred ni smekam :lol: :blee: :oops:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Thomash181 píše:Lidi myslite si, ze jsou v poho teploty v klidu 51°C a pri burnu i prez 65°C kdyz v case je 33°C a CPU mam 2,6GHz 1,55V viz foto

Obrázek

?

Ja mam s ninjou SD 3700+@ 2,75Ghz na 1,57V maximalne 50-52°C v nekolikahodinovem burnu. V klidu do 40°C
Pouzivam jeden Revoltec chladic 12cm.

Je to nejlepsi vzduchove chlazeni co existuje.

S ninjou teploty pres 65°C jsou nesmysl. Pokud tedy nemas kolem 45°C v case, pak by to odpovidalo.

Nejedes na Ninjovi nahodou pasivne? To by pak teplota pri spatne vetranem case odpovidala.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

celkem odvazne tvrdis ze je ninja nejlepsi
mam asetek MC+90mm xilence fan a teploty pri 2700Mhz, 1.55V teplotu v burnu tak 40-42°C...
a rikat ze ninja je urcite nejlepsi i s ohledem na noctuu a TT big typhoon je uplne uhozene
Thomash181
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pasivne nejedu, mam Ninja Plus, ktaze vetrak uz tam je, je pravda ze vsechny fany v case mam na minimum, ale i tak to moc topi, mel sem tam jiny procak a topilo to taky tak, zmenil jsem procak, dal jsem znova pastu, jenom tenkou vrstvu po cele plose a zase takove teploty... a pritlak chladice je imho dost velky, protoze nasadit Ninja na procak neni jen tak... :) :oops:
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Určitě ho máš špatně nasazený - rozuměj málo nebo hodně pasty. Zkus to zkontrolovat, dát kvalitní pastu (AS5) v malém množství a opatrně zezhora nasadit.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

otazka jestli neni vadna heatpipe ;)
Thomash181
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Cujo píše:otazka jestli neni vadna heatpipe ;)
Prave to sem si taky rikal...
A s tou pastou... stribrnou bych tam teda moc necpal, mel sem ji na grafice pod originalnim chladicem a je to pekna sracka... a vim jak se ma roztirat pasta, je tam tenka vrstva po cele plose, vypada to asi jako toto
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Cujo píše:...
a rikat ze ninja je urcite nejlepsi i s ohledem na noctuu a TT big typhoon je uplne uhozene
Ninja JE lepsi nez Noctua a TT big typhoon.
Pri extremni voltazi se na nej tyto dva chladice necapou.

Viz:

http://www.dzikie.net/index.php?art=zal ... ue&cpage=1
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

v tom pripade prohlasuju ze pri extremni voltazi je mnohem lepsi muj chladic
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“