Zhodnoceni stranky

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

Nidzo píše:
Gorr GrimWolf píše:edit - Dostal jsem nápad, který jde hodně špatně zrealizovat...
No to je dobrý :lol: Povídej jakej, třeba pomůžeme :wink:
To pozadí, bral jsem ho jako nápad. Řekli jste, že ho mám udělat jako čtverec, kterej se bude opakovat. To není možné.

Mám ho nesouměrné. Podívej na rohy. Jsou udělané, jako staré a nejsou tedy souměrné. jedné co mě napadlo je udělat 500px dlouhý pruh a 200px vysoký, který by se opakoval. To udělat lze. Je to všechno smichané dohromady, ta hrana nepůjde vidět.

Horší je, že to bude vypadat špatně. Jenom dlouhý pruh bez ničeho. Tak udělat ještě dva divy. Nastavit pevné umístění. K hornímu a dolnímu okraji v levo. V pravo mít starý styl nemusím.

Pozadí se jim nastaví poloprůhledný PNG obrázek. Tím pádem budu mít krasné rohy, a všechno se to dokonale smíchá... Jenže to nebude fungovat v IE6 a nižžších...

Nebo udělat ten horní prh jak jsem říkal. Dát to napozadí a pak tam ve Photoshopu dodělat ten design starých rohů. Ten dát do toho divu, ale JPG je neprůhlední. To by navazovalo přesně a lišta pod tím by krásně navazovala...

Budu muset jít. Mám trénink, napíšu večer
?
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Nidzo píše: Ad stránky - designově by to chtělo zlepšit, lepší hover efekt u menu, ta bílá je tam imho nic moc.
tam jsem laboroval s nějakým efektem fotošopu "rozpustit" ale nakonec jsem do gifu dal trochu průhledný bílý pozadí a samotnej obrázek. chtěl jsem ten banner trochu schovat a potlačit
Nidzo píše:U postraního menu přidat padding-top, cca tak 4px.
aby bylo těsně pod posledním tlačítkem horní svislé nabídky?
Nidzo píše:btw: není tohle překlep? -> Šířka na špičce 115 cm atd :oops:
jo byl to překlep :roll: to bych asi neuřídil :razz:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

já bych to šikmý menu i nechal, je imho působivé, jen akorát jak ho mít řešené, protože klikmapy sux :oops:
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

karf píše:tam jsem laboroval s nějakým efektem fotošopu "rozpustit" ale nakonec jsem do gifu dal trochu průhledný bílý pozadí a samotnej obrázek. chtěl jsem ten banner trochu schovat a potlačit
Eh, to jsem nemyslel, mám na mysli přímo to menu, když vyjede, tak to, nad jakým máš myš, má bílé pozadí. A to potom splývá s normálním pozadím...
karf píše:aby bylo těsně pod posledním tlačítkem horní svislé nabídky?
Jak máš položky Novinky, Nepřehlédněte atd, tak jsou natlačeny v tom rámečku nahoru. Chtělo by je to dát doprostřed. Proto padding-top.

OT: no, docela by to byl vtipný pohled :lol:

//EDIT:
NoTHX píše:já bych to šikmý menu i nechal, je imho působivé, jen akorát jak ho mít řešené, protože klikmapy sux :oops:
Jedině to rozřezat a dát jako jednotlivé obrázky, aby se s tím poprala i Opera-Mini :roll:
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jestli to s tím šikmým menu bylo na mě tak:

Možná vrátím, musím si to rozmyslet.

Ale pokud ano, tak zmenším náklon. A rozřežu na obrázky, které budou jako odkaz... Klasika
?
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

zase pozor aby bylo patrné to naklopení, aby to nedopadlo "ten blb to má křivě"
já vim že si vymejšlim... :)
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Když už jsme u toho hodnocení designu, co říkáte na toto:
Obrázek

Zatím to není celé hotové, prozatím funguje modulový systém (na web nahrajete soubor s modulem, v administraci nainstalujete, určíte umístění, nápisy apod), už mám hotový URL rewriting (v lepší podobě než na mé homepage, kde je to řešeno neohrabaně), prudukuje to adresu ve formatu vasestranka.cz/kategorie/nazev-clanku.aspx. Mno ještě toho hodně chybí, ale co na to zatím říkáte? :oops:
// + jsem zapomněl na vkládání článků přes XStandard Lite nebo FCKeditor :)
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

já bych dal pryč ty pruhy, teda ne celé, ale jen to jak "přečuhují" pak dát "obsahu" jako pozadí nějakou lehkou texturu (s dominantní bílou) a nějakou obdobnou, ale trochu tmavším provedení jako pozadí levé a pravé části, rozhodně to vypadá na kvalitní kus práce :)
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

NoTHX píše:já bych dal pryč ty pruhy, teda ne celé, ale jen to jak "přečuhují" pak dát "obsahu" jako pozadí nějakou lehkou texturu (s dominantní bílou) a nějakou obdobnou, ale trochu tmavším provedení jako pozadí levé a pravé části, rozhodně to vypadá na kvalitní kus práce :)
Díky...
Ty pruhy jsou tam schválně :oops: Uvažuji o odstranění toho "prostředního", resp jen těch doplňovacích, příjemně to doplňuje stránku při vyšších rozlišení
S tou texturou, já nevím, moc si nejsem jistý jak by se to pak četlo, u textu imho "barevné" pozadí ruší, ale můžu to zkusit ale nemám nějak představu jak by mohla vypadat :( Ale o texturu "mimo text" se určitě pokusím, ale to budu muset vymyslet jak vyřeším "průhlednost" pruhů. :?
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nidzo: Vyměnil bych hlavičku, je hrozně zkomprimovaná, nebo je to záměr.

Celé je to takové střídmé - neurazí ani neoslní. Bez určitého grafické stylu, ale jde to.

Pravé menu bych posnul od okraje, aby nebylo nalepené, ale plavalo a horní okraj dal na úroveň prvního článku.

k modu rewrite - rubriku bych tam nedával. Mám s tím svoje zkušenosti - často jsem zapoměl dát jinou rubriku, nebo jsem si to poté rozmyslel. Bohužel se tím změní celá adresa článku a už to někdo může mít ve čtečce, ale je to na tobě :)
?
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Gorr GrimWolf píše:k modu rewrite - rubriku bych tam nedával. Mám s tím svoje zkušenosti - často jsem zapoměl dát jinou rubriku, nebo jsem si to poté rozmyslel. Bohužel se tím změní celá adresa článku a už to někdo může mít ve čtečce, ale je to na tobě :)
Ta rubrika ale na to nemá vliv, je to jen kvuli vyhledávačům...je to udělaný tak, že když změníš kategorii, tak stejně ten článek se načte i z původní adresy :wink:
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nidzo píše:Ta rubrika ale na to nemá vliv, je to jen kvuli vyhledávačům...je to udělaný tak, že když změníš kategorii, tak stejně ten článek se načte i z původní adresy :wink:
V tom případě ano :) Mě to takto nefungovalo a já bývám často roztžitý a tak jsem s tím míval problémy...
?
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Gorr GrimWolf píše:V tom případě ano :) Mě to takto nefungovalo a já bývám často roztžitý a tak jsem s tím míval problémy...
BTW: Předpokládám, že si to psal v PHP.

Tohle je psaný v ASP.NET a pokud to někoho zajímá, tak zde je zjednodušeně pricnip fungovaní:
Vytvoří se IHttpHandlerFactory, který ještě před samotným zpracováním provede pár věcí. Zjistí, zda-li zadaný soubor existuje (pokud ano, nic nedělá a adresu ponechá), v opačném začne pomocí regulárních výrazů "rozpitvávat" URL a do context cache uloží info o tom, co se má načíst a na jakou stránku přesměrovat.
Pak jen stačí jen upravit web.config a je hotovo :oops:

Ty kategorie v URL jsem chtěl, protože to často lépe umístí ve vyhledávačích. Příklad, napíšu článek o C#, třeba základy jazyka C#. Jelikož to bude v kategorii programování, tak když někdo zadá programování v C# základy, tak to bude v URL a vystoupá to v Googlu o pěkných pár příček výše :) Kdežto s nějakým item, article apod, tak to je tam jaksi k ničemu, tohle tomu může jedině pomoci a když se to dá napsat tak, že to funguje i po změně kategorie, tak proč to nevyužít...heh sem se nějak rozkecal :oops:
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nidzo píše:BTW: Předpokládám, že si to psal v PHP.
Nepsal, já jsem si to stáhl. Myslím Wordpress. Neovládám PHP a on mi vyhovuje, tak na co dělat polovičatý CMS "Made Gorr GrimWolf" ;)
?
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“