Teplota na GF 6800GT
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ten chladic ma velmi dobru hodnotu CFM cize jeho chyba to nebude...
A ked ho das na max tak jaku mas teplotu???
A ked ho das na max tak jaku mas teplotu???
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800

- Thellwin
- Administrátor

- menttt
- Nováček

-
Tak po asi tri hodinovem hrani se teplota vysplhala asi na 98 stupnu a nepomohlo ani otevreni bocnice case.No rek bych ze to bude asi pastou nebo nedoleha chladic.Asi tam namontuju kompletne novy chladic a bude pokoj.Uvazuju o Arctic-Cooling NV Silencer 5, 3.rev http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=47789 ale necham si poradit...
- imperator
- Začátečník

Ten artic cooling moze byt dobry pretoze vyfukuje von z casu ale co ja viem tak ked si prevedies tie ich sone na db tak je aj dost hlucny a nema bohvieaky chladiaci ucinok (moj freezer 7 pro ma tiez hlucnost 0,9 sone a ked ho necham na full otacky tak to je najvetsi randal v case) a okrem toho nie je kompatibilny na viacero kariet tak ako zalman vf-700cu alebo alcu
preto jednoznacne odporucam zalmana kde si mozes cez regulator pekne znizit otacky je super tichy kompatibilny pekne vyzera (ak si kupis aj z led) a ma chladiaci vykon
link : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29998
preto jednoznacne odporucam zalmana kde si mozes cez regulator pekne znizit otacky je super tichy kompatibilny pekne vyzera (ak si kupis aj z led) a ma chladiaci vykon
link : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29998
- menttt
- Nováček

-
Tak nakonec jsem koupil Primecooler PC-VGAHG1(verna kopie Zalmana VF700 ale za prijemnejsi cenu
)V klidu se teplota pohybuje na 54 stupnich, v zatezi na 75 stupnich a navic chladic je velice tichy.Pri montovani noveho chladice jsem zjistil ze puvodni chladic dobre dolehal a na cipu byla normalni pasta ne zvikacka(zvykacky byly na pametech
).Tak kde byl problem to mi je zahadou mozna konstrukce celeho chladice ikdyz by to mnel byt referencni chladic primo od Nvidie...
- Thellwin
- Administrátor

- ARESEK
- Nováček

-
Re: Teplota na GF6800GT 100°C !!
Ja mam taky od 3D vision a ty teploty mam podobne 93 je docela bezne docela me to sere ale tak co muzu delat hold uz jsem jsi zvykl ze mi trochu pece premyslim o koupi nejakakeho noveho chladice nebo nekde kdybych koupil desku medi tak bych jsi vyfrezoval chladic a pak by to bylo ok ma nekdo skusenosti s OC pomoci zvysovani napeni tim padem noveho winu
- Lamac
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Mirekprf
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- 1palo
- Nováček

-
Nestačím sa čudovať.
Ja mám VGA Asus 6800 TD s fanom Accelero X1 clock:325/600 flashnutú na 2D 350/750 fan 45% a 3D 460/750 fan 85%.
Naviac mám tam voltmod na zvýšenie napätia jadra!
Teplota v 2D (350/750) do 40°C a v 3D - záťaži do 52 °C.
Pre info , pretaktovaná na 497/760 testovaná v 3D Mark05 v najväčších letných horúčavách (teplota okolia cca 28°C), bola max. teplota iba 51°C
http://fotky.azet.sk/jsFotka.phtml?i9=9 ... =1&ftid=12
A to nemám v skrinke žiadny prievan! Na vstupe nie je žiadny fan, iba na zdroji.
Záver: Nebudte lenivý a vymente si chladič !!!!! Ten môj sériový bol hlučný ako motorová píla a naviac teploty o 25°C vyššie ako teraz.
Ja mám VGA Asus 6800 TD s fanom Accelero X1 clock:325/600 flashnutú na 2D 350/750 fan 45% a 3D 460/750 fan 85%.
Naviac mám tam voltmod na zvýšenie napätia jadra!
Teplota v 2D (350/750) do 40°C a v 3D - záťaži do 52 °C.
Pre info , pretaktovaná na 497/760 testovaná v 3D Mark05 v najväčších letných horúčavách (teplota okolia cca 28°C), bola max. teplota iba 51°C
http://fotky.azet.sk/jsFotka.phtml?i9=9 ... =1&ftid=12
A to nemám v skrinke žiadny prievan! Na vstupe nie je žiadny fan, iba na zdroji.
Záver: Nebudte lenivý a vymente si chladič !!!!! Ten môj sériový bol hlučný ako motorová píla a naviac teploty o 25°C vyššie ako teraz.
- IMI
- Začátečník

-
Tak nastinuju svuj problem
")
Custe heledte pokud mate nekdo kartu 6800 GT od ASUSu tal vite ze pekne dost huci :] ...Udelal jsem si na kartu vlastni nastavbu......Ale teplota ve widlich je 66 stupnu :O ..kdyz hraju COD 2 Direct 7 rozliseni 1024* tak teplota je 80 ...Kdyz tamd am rozliseni 1440*900 a Direct 9 karta ma teplotu skoro 96 stupnu :O ....je to tak nebo me klamou ovladace ?? To by snad uhorela ne ? ..........Ale zase se mi zda ze ma vyssi vykon ...Kdyz sem predtim mel rozliseni 1280*1024 a Direct 9 [rec je o COD 2 ] ...mel sem 20-25 fps ..tedka rozliseni 1440*900 a Direct9 a FPS 30-35 ..je to mozny nebo co je spatne ???
No jenze ja prave newim kolik mela predtim :]...ale myslim ze min ...Pac sem proste na pasiv na grafiku umistil obyc chladic z CASE ...pac byl vetsi tizsi a pripadalo my ze tam odost vice proudi vzduch .....vycistenej ho mam stoprocentne ;] ......Ale tedka se bojim mam zaplyho kompa a do toho este je zboku vyndana stena skrine a fouka tam velky vetrak ....Zatim sem tedka compa pustil a uz mam 63 stupnu ....Vcera prikoukani na filma ...jsem se dostal az na 72 stupnu :O ......Me snad klamou ovladace ...ja to muze by tak horke ?? Na grafice jsou dva vetracky a este na ni fouka jeden obrovksy .....[jeste jsem vam nerekl ze na hore na grafice mam polozeny dalsi casovy vetracek].........SPEEDFANA u sebe na kompu nespustim ....dozvedel jsem se ze mam asi spatne zapojeny hradisk {SATA2] a jakmile spustim SPEEDFANA tak pocitac reaguje jako by ste vyhodili pojistky nebo tvrdy reset :/
A jak si mam asi sahnout na chladic ?? to te nenapada ?? se k nemu vubec nedostanu kdyz je tam ten kryt s vetrakem ") ...
")
Custe heledte pokud mate nekdo kartu 6800 GT od ASUSu tal vite ze pekne dost huci :] ...Udelal jsem si na kartu vlastni nastavbu......Ale teplota ve widlich je 66 stupnu :O ..kdyz hraju COD 2 Direct 7 rozliseni 1024* tak teplota je 80 ...Kdyz tamd am rozliseni 1440*900 a Direct 9 karta ma teplotu skoro 96 stupnu :O ....je to tak nebo me klamou ovladace ?? To by snad uhorela ne ? ..........Ale zase se mi zda ze ma vyssi vykon ...Kdyz sem predtim mel rozliseni 1280*1024 a Direct 9 [rec je o COD 2 ] ...mel sem 20-25 fps ..tedka rozliseni 1440*900 a Direct9 a FPS 30-35 ..je to mozny nebo co je spatne ???
No jenze ja prave newim kolik mela predtim :]...ale myslim ze min ...Pac sem proste na pasiv na grafiku umistil obyc chladic z CASE ...pac byl vetsi tizsi a pripadalo my ze tam odost vice proudi vzduch .....vycistenej ho mam stoprocentne ;] ......Ale tedka se bojim mam zaplyho kompa a do toho este je zboku vyndana stena skrine a fouka tam velky vetrak ....Zatim sem tedka compa pustil a uz mam 63 stupnu ....Vcera prikoukani na filma ...jsem se dostal az na 72 stupnu :O ......Me snad klamou ovladace ...ja to muze by tak horke ?? Na grafice jsou dva vetracky a este na ni fouka jeden obrovksy .....[jeste jsem vam nerekl ze na hore na grafice mam polozeny dalsi casovy vetracek].........SPEEDFANA u sebe na kompu nespustim ....dozvedel jsem se ze mam asi spatne zapojeny hradisk {SATA2] a jakmile spustim SPEEDFANA tak pocitac reaguje jako by ste vyhodili pojistky nebo tvrdy reset :/
A jak si mam asi sahnout na chladic ?? to te nenapada ?? se k nemu vubec nedostanu kdyz je tam ten kryt s vetrakem ") ...
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
grafiky zacnou horet az pri 150, 110 je jejich normalni limit 
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Hijacker933
- Začátečník

58C?Mirekprf píše:Tak já nevím..., ale jak tady tak čtu ty vaše teploty na GPU tak se mi začíná dělat mndlo. Já mám 6800GS a při 3D zátěži mám maximálně 58 stupnů a při 2D okolo 45. To už opravdu musí bít blbci, když dávají na čip jakousi samolepku...Jinak přeju všem snížení teploty...
- Mirekprf
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
co máš za značku té 68GS.....a proč bys nemohl vyměnit chladič???....dyt paměi jsou zhruba stejně rozmístěny u všech značech, když to dělají podle ref. návrhu od n-vidie , tak stejně... 
GYGABYTE GA-K8NE s. 754, CPU Sempron 64 2800+ Palermo, GF6800 GS 424/1000Mhz, RAM 2krát 512MB KINGMAX 400Mhz, HDD MAXTOR 250GB/16MB, TV karta