Teplota na GF 6800GT

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Ten chladic ma velmi dobru hodnotu CFM cize jeho chyba to nebude...
A ked ho das na max tak jaku mas teplotu???
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Mám doma dva AC3 fany bez TC a při snižených otáčkách už foukají nic moc, takže jestli to v klidu točí na minimum, tak je možný, že to chladí mizerně.
Goldnoob team proud member!
menttt
Nováček
Nováček

Příspěvek od menttt »

Tak po asi tri hodinovem hrani se teplota vysplhala asi na 98 stupnu a nepomohlo ani otevreni bocnice case.No rek bych ze to bude asi pastou nebo nedoleha chladic.Asi tam namontuju kompletne novy chladic a bude pokoj.Uvazuju o Arctic-Cooling NV Silencer 5, 3.rev http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=47789 ale necham si poradit...:-)
imperator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od imperator »

Ten artic cooling moze byt dobry pretoze vyfukuje von z casu ale co ja viem tak ked si prevedies tie ich sone na db tak je aj dost hlucny a nema bohvieaky chladiaci ucinok (moj freezer 7 pro ma tiez hlucnost 0,9 sone a ked ho necham na full otacky tak to je najvetsi randal v case) a okrem toho nie je kompatibilny na viacero kariet tak ako zalman vf-700cu alebo alcu
preto jednoznacne odporucam zalmana kde si mozes cez regulator pekne znizit otacky je super tichy kompatibilny pekne vyzera (ak si kupis aj z led) a ma chladiaci vykon

link : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29998
menttt
Nováček
Nováček

Příspěvek od menttt »

Tak nakonec jsem koupil Primecooler PC-VGAHG1(verna kopie Zalmana VF700 ale za prijemnejsi cenu :D )V klidu se teplota pohybuje na 54 stupnich, v zatezi na 75 stupnich a navic chladic je velice tichy.Pri montovani noveho chladice jsem zjistil ze puvodni chladic dobre dolehal a na cipu byla normalni pasta ne zvikacka(zvykacky byly na pametech :) ).Tak kde byl problem to mi je zahadou mozna konstrukce celeho chladice ikdyz by to mnel byt referencni chladic primo od Nvidie...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Dobrá volba za tu cenu. Referenční chladič nemusí být automaticky dobrý. Možná stálo za to změřit si otáčky toho AC fanu a pokud by netočil ani v zátěži max, tak ho k tomu nějak donutit. Ale to už je ted jedno :)
ARESEK
Nováček
Nováček

Re: Teplota na GF6800GT 100°C !!

Příspěvek od ARESEK »

Ja mam taky od 3D vision a ty teploty mam podobne 93 je docela bezne docela me to sere ale tak co muzu delat hold uz jsem jsi zvykl ze mi trochu pece premyslim o koupi nejakakeho noveho chladice nebo nekde kdybych koupil desku medi tak bych jsi vyfrezoval chladic a pak by to bylo ok ma nekdo skusenosti s OC pomoci zvysovani napeni tim padem noveho winu
Lamac
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamac »

Ja sem mel o prazdninovych vedech na grafice 6600gt 555/1125 i pres 110 stupnu , ale nepadalo to tak to neresim. novy cladic kupovat nebudu to si pockam par mesicu na novou kartu a dam to radsi do ni...
Mirekprf
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirekprf »

Tak já nevím..., ale jak tady tak čtu ty vaše teploty na GPU tak se mi začíná dělat mndlo. Já mám 6800GS a při 3D zátěži mám maximálně 58 stupnů a při 2D okolo 45. To už opravdu musí bít blbci, když dávají na čip jakousi samolepku... :? Jinak přeju všem snížení teploty... :oops:
1palo
Nováček
Nováček

Příspěvek od 1palo »

Nestačím sa čudovať.
Ja mám VGA Asus 6800 TD s fanom Accelero X1 clock:325/600 flashnutú na 2D 350/750 fan 45% a 3D 460/750 fan 85%.
Naviac mám tam voltmod na zvýšenie napätia jadra!
Teplota v 2D (350/750) do 40°C a v 3D - záťaži do 52 °C.
Pre info , pretaktovaná na 497/760 testovaná v 3D Mark05 v najväčších letných horúčavách (teplota okolia cca 28°C), bola max. teplota iba 51°C
http://fotky.azet.sk/jsFotka.phtml?i9=9 ... =1&ftid=12
A to nemám v skrinke žiadny prievan! Na vstupe nie je žiadny fan, iba na zdroji.
Záver: Nebudte lenivý a vymente si chladič !!!!! Ten môj sériový bol hlučný ako motorová píla a naviac teploty o 25°C vyššie ako teraz.
IMI
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od IMI »

Tak nastinuju svuj problem
")

Custe heledte pokud mate nekdo kartu 6800 GT od ASUSu tal vite ze pekne dost huci :] ...Udelal jsem si na kartu vlastni nastavbu......Ale teplota ve widlich je 66 stupnu :O ..kdyz hraju COD 2 Direct 7 rozliseni 1024* tak teplota je 80 ...Kdyz tamd am rozliseni 1440*900 a Direct 9 karta ma teplotu skoro 96 stupnu :O ....je to tak nebo me klamou ovladace ?? To by snad uhorela ne ? ..........Ale zase se mi zda ze ma vyssi vykon ...Kdyz sem predtim mel rozliseni 1280*1024 a Direct 9 [rec je o COD 2 ] ...mel sem 20-25 fps ..tedka rozliseni 1440*900 a Direct9 a FPS 30-35 ..je to mozny nebo co je spatne ???

No jenze ja prave newim kolik mela predtim :]...ale myslim ze min ...Pac sem proste na pasiv na grafiku umistil obyc chladic z CASE ...pac byl vetsi tizsi a pripadalo my ze tam odost vice proudi vzduch .....vycistenej ho mam stoprocentne ;] ......Ale tedka se bojim mam zaplyho kompa a do toho este je zboku vyndana stena skrine a fouka tam velky vetrak ....Zatim sem tedka compa pustil a uz mam 63 stupnu ....Vcera prikoukani na filma ...jsem se dostal az na 72 stupnu :O ......Me snad klamou ovladace ...ja to muze by tak horke ?? Na grafice jsou dva vetracky a este na ni fouka jeden obrovksy .....[jeste jsem vam nerekl ze na hore na grafice mam polozeny dalsi casovy vetracek].........SPEEDFANA u sebe na kompu nespustim ....dozvedel jsem se ze mam asi spatne zapojeny hradisk {SATA2] a jakmile spustim SPEEDFANA tak pocitac reaguje jako by ste vyhodili pojistky nebo tvrdy reset :/

A jak si mam asi sahnout na chladic ?? to te nenapada ?? se k nemu vubec nedostanu kdyz je tam ten kryt s vetrakem ") ...
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

grafiky zacnou horet az pri 150, 110 je jejich normalni limit :roll:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hijacker933 »

Mirekprf píše:Tak já nevím..., ale jak tady tak čtu ty vaše teploty na GPU tak se mi začíná dělat mndlo. Já mám 6800GS a při 3D zátěži mám maximálně 58 stupnů a při 2D okolo 45. To už opravdu musí bít blbci, když dávají na čip jakousi samolepku... :? Jinak přeju všem snížení teploty... :oops:
58C? :o to ale urcite ne s puvodnim chladicem ? ja mam na 68GS vcelku dobrej chladic s tlustou medenou zakladnou a teplotu mam kolem 80C,jenze chladic tezko vymenim kdyz mam pameti uplne jinak nez na beznych 68kach :(
Mirekprf
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirekprf »

co máš za značku té 68GS.....a proč bys nemohl vyměnit chladič???....dyt paměi jsou zhruba stejně rozmístěny u všech značech, když to dělají podle ref. návrhu od n-vidie , tak stejně... :?
GYGABYTE GA-K8NE s. 754, CPU Sempron 64 2800+ Palermo, GF6800 GS 424/1000Mhz, RAM 2krát 512MB KINGMAX 400Mhz, HDD MAXTOR 250GB/16MB, TV karta
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

OndraSter píše:grafiky zacnou horet az pri 150, 110 je jejich normalni limit :roll:
Vlastní zkušenost ? :roll:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“