Upgrade (lepe receno nove PC) s AMD - pls poradte

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

Emulgathor píše:
pan.klobouk píše: Jinak kdyz vidim, jak vsichni jedete v tech dvoujadrech ;) - poznam to nejak pri beznem provozu? Tim myslim hry+inet+office programy?
JJ poznáš - hlavně se mnohem zlepší odezva systému (běží totiž v pozadí okolo 30 procesů a tim pádem se rozvrstvej na obě CPU). A známý jev kdy nějaký program přestane odpovídat a komp je celej zpomalenej taky mizí protože druhý CPU jede naplno a nemusí se tim zabejvat. Prostě je to pohodlnější pro práci na počítači, to především. Nárůst výkonu (toho hrubého) se bude postupně zvedat se stoupajícím počtem optimalizovaných aplikací.
Ano to je pravda. Je to i komfortu. Pokud děláš s více programy je mnohem rychlejší odezva. Můžeš klidně hrát hru při spuštěném Antivirovém testu. Nemusíš se prostě omezovat v tom co děláš ;)
?
Andre2160
Nováček
Nováček

Příspěvek od Andre2160 »

chci DFI nf ultra II - M2
x2 3800+
OCZ 2x512MB 667MHZ 4 4 4 12
Zalman CNP 9500

to by melo byt do pohody
pan.klobouk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pan.klobouk »

Takze kdyz to prezenu, tak to zatim nepoznam. ;)

System nemam moc zaplacanej a ze se obcas neco neozyva... to uz je pod Win takovy folklor, ne? ;) A soft optimalizovany pro dve jadra? Opet hudba budoucnosti, podobne jako 64bit systemy a aplikace.
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pan.klobouk píše:A soft optimalizovany pro dve jadra? Opet hudba budoucnosti.
Netvrdil bych to. Navíc už začínají být optimalizované i hry...
?
pan.klobouk
Začátečník
Začátečník

Gorr GrimWolf píše:Ano to je pravda. Je to i komfortu. Pokud děláš s více programy je mnohem rychlejší odezva. Můžeš klidně hrát hru při spuštěném Antivirovém testu. Nemusíš se prostě omezovat v tom co děláš ;)
Jak rikam, leta s Win mne naucila nepokouset multitasking. Kdyz chci hrat, vypnu vsechno ostatni, kdyz palim... tak radsi taky. ;)

Zvyknul bych si vubec na takovy komfort? :lol:
pan.klobouk
Začátečník
Začátečník

Gorr GrimWolf píše:
pan.klobouk píše:A soft optimalizovany pro dve jadra? Opet hudba budoucnosti.
Netvrdil bych to. Navíc už začínají být optimalizované i hry...
Vazne? Zaregistroval jsem jen 64bit FarCry, kde to s vykonem pry mnoho neudelalo.
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pan.klobouk píše:Vazne? Zaregistroval jsem jen 64bit FarCry, kde to s vykonem pry mnoho neudelalo.
Ano třeba takový Oblivion. Moc jích dnes není, ale začíná se tato málo početná skupinka rozrůstat. Stejně tak myslím i Quake 4 s dula-core patchem. Navíc sílu dual-core umí využít i ovladače graf. karet.

EDIT - Bavím se o Dual-Core
Naposledy upravil(a) Gorr GrimWolf dne ned 27. srp 2006, 17:47, celkem upraveno 2 x.
?
pan.klobouk
Začátečník
Začátečník

Gorr GrimWolf píše:
pan.klobouk píše:Vazne? Zaregistroval jsem jen 64bit FarCry, kde to s vykonem pry mnoho neudelalo.
Ano třeba takový Oblivion. Moc jích dnes není, ale začíná se tato málo početná skupinka rozrůstat. Stejně tak myslím i Quake 4 s dula-core patchem. Navíc sílu dual-core umí využít i ovladače graf. karet.
Dobra, jiste toho casem bude vic. Ale IMHO hry stejne limituje spis grafika, nez procesor. Navic vyrobci musi myslet na mainstream - pokud ma vetsina jen jedno jadro, tezko se budou delat hry pro jadra dve. Maximalne tak nejake ty patche... ale co jsem cetl, X2 verze Q4 i CoD2 nejsou o moc rychlejsi.
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pan.klobouk píše:Dobra, jiste toho casem bude vic. Ale IMHO hry stejne limituje spis grafika, nez procesor. Navic vyrobci musi myslet na mainstream - pokud ma vetsina jen jedno jadro, tezko se budou delat hry pro jadra dve. Maximalne tak nejake ty patche... ale co jsem cetl, X2 verze Q4 i CoD2 nejsou o moc rychlejsi.
Dnes už je mainstreem také dual-core. Procesor do 5 000,- já považuji za mainstream... Dual-Core se opravdu začíná rychle rozšiřovat.

S výkonem to moc neudělá, jak jste psal hlavní limit je prostě grafika. Ale mě jde o to, že už i hry začínají podporovat Dual-Core ;)
?
pan.klobouk
Začátečník
Začátečník

Ale no tak ;) vite jak to myslim. Souhlasim, ze CPU za 5k neni nic neobvykleho a ve svem PC uz ho ma jiste hodne hracu. Ale mluvime o mase pisickaru, ktera hraje hry. Spousta PC na "kterych se hraje" je rok ci dva stara a v tech tezko truni dvoujadrove procesory. A prave s timhle faktem se pri vyrobe hry pocita. Jen malo her se vyrabi pro high-end PC, komu bezi Oblivion ci FEAR absolutne plynule na maximalni detail? Vetsina games je urcena pro "normalni" pocitace a tomu odpovidaji i HW naroky. Treba takovy NFS Most Wanted - na Xboxu360 vypada o dost lip nez na PC, pritom nove PC by ho zvladlo ve stejne kvalite. Inu EA musi myslet i na hrace, kteri maji "jen" 1.5GHz procesor a treba GF4 kartu. Tak holt tu grafiku trochu zkrouhli. A takhle bych mohl pokracovat.

Kazdopadne dokazu si predstavit podporu dvou jader i u "dnesnich" her. Tituly jako Oblivion nebo novy Flight Simulator... Tam se to hodi, jedno jadro muze pocitat chovani AI priserek/letovy provoz a druhe si vezme na paskal blizky svet kolem hrace/vypocet fyziky atd.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

pan.klobouk píše:...Inu EA musi myslet i na hrace, kteri maji "jen" 1.5GHz procesor a treba GF4 kartu. Tak holt tu grafiku trochu zkrouhli. A takhle ..
tss kolik takovych je?GF4?1% lidi?Prumerny herny PC ma 6600GT jako minimum.Ale abych to nezakecal..K tvoji sestave...dokup 1X512MB.Jedna vec.Samo myslim s.939.Kup ojetej o144.Plus MB s.939.Lidi to prodavaj za smesny ceny.
1200 RAM+1500/2000KC MB+1500/2000CPU+7600GT(3500) az spadnou ceny :)
Mas to cca za 8500Kc.Z prodeje staryho neco utrzis.Snad to nebude tolik bolet:)
Postavis to na AM2 a za rok bude(hypoteticky)AM3 s DDR3.je to furt dokola :)
Mac...
pan.klobouk
Začátečník
Začátečník

godlike píše:
pan.klobouk píše:...Inu EA musi myslet i na hrace, kteri maji "jen" 1.5GHz procesor a treba GF4 kartu. Tak holt tu grafiku trochu zkrouhli. A takhle ..
tss kolik takovych je?GF4?1% lidi?Prumerny herny PC ma 6600GT jako minimum.Ale abych to nezakecal..K tvoji sestave...dokup 1X512MB.Jedna vec.Samo myslim s.939.Kup ojetej o144.Plus MB s.939.Lidi to prodavaj za smesny ceny.
1200 RAM+1500/2000KC MB+1500/2000CPU+7600GT(3500) az spadnou ceny :)
Mas to cca za 8500Kc.Z prodeje staryho neco utrzis.Snad to nebude tolik bolet:)
Postavis to na AM2 a za rok bude(hypoteticky)AM3 s DDR3.je to furt dokola :)
Staci se podivat do diskuze pod nejakou hrou - a nemusi to byt ani titul urceny vylozene pro masy. Vsude vidim dotazy: pojede mi to na MX4? Rozjedu to s R9600? Na FX5200 mi zlobi textury, pomozte.

Jinak docela reprezentativni vzorek "na cem se hraje" je treba tady:
http://www.steampowered.com/status/survey.html

ad polo-upgrade - to je taky moznost, poskladat ted "neco" a pockat, jak se vyvine situace s AM2/AM3.

ad je to furt dokola - jj, cokoliv kupujes, uz je v dobe nakupu zastaraly. A nejlepsi HW je ten, ktery si nikdy nekoupis. :lol:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

pan.klobouk píše: Staci se podivat do diskuze pod nejakou hrou - a nemusi to byt ani titul urceny vylozene pro masy. Vsude vidim dotazy: pojede mi to na MX4? Rozjedu to s R9600? Na FX5200 mi zlobi textury, pomozte.
MX4 nemaji snad ani nactilety smradi v PC..5200 tez tragicka...9600Pro jeste s prihmourenim oka :) Takze co ta moje nabidka?Dobry?Spatny?
Mac...
User01
Nováček
Nováček

Re: Upgrade (lepe receno nove PC) s AMD - pls poradte

Příspěvek od User01 »

[quote="pan.klobouk"]Nuze - v soucasne dobe mam cca 3 roky stare PC, je to AthlonXP 1700, deska s nForce2, 512MB DDR RAM a GeForce3. Vykon uz samozrejme nestaci (ale to je vam asi jasne) a vyrazny upgrade v podstate neni mozny.

Otazka zni - co koupit? Mam zvolit socket 939 s tim, ze je osvedceny a vykonny? Mohl bych dokonce pouzit svoji soucasnou pamet (mam kvalitni Kingston) jako zaklad a jen prikoupit dalsi moduly navic.

Nebo mam vsechno vyhodit a postavit PC na socketu AM2? Vykon +/- stejny, minusem se zatim zda byt vykon DDR2 s AMD, porodni bolesti novych desek nebo polovicni L2 cache.

Ja osbne by som sa do socetu AM2 nepustal pokial neplanujem kupit 5000+ ....zbytocne peniaze laka to len preto pretoze tam je mozne kupit DDR2 pamate ale ako je to s latenciou ??...hmm stoji za presdudovanie.... radsej by som volil 939 4000+ pre hranie a 3800+ X2 pre aplikacie viedo atd..... ,
pan.klobouk
Začátečník
Začátečník

godlike píše:
pan.klobouk píše: Staci se podivat do diskuze pod nejakou hrou - a nemusi to byt ani titul urceny vylozene pro masy. Vsude vidim dotazy: pojede mi to na MX4? Rozjedu to s R9600? Na FX5200 mi zlobi textury, pomozte.
MX4 nemaji snad ani nactilety smradi v PC..5200 tez tragicka...9600Pro jeste s prihmourenim oka :) Takze co ta moje nabidka?Dobry?Spatny?
Mozna by ses divil. ;) Nekdo jeste studuje, nevydelava a rodice mu lepsi grafiku nekoupi. ;) Jiny pracuje cely dny, penize do HW ale vrazet nemuze - ma rodinu. ;) Jinak souhlas, dneska tak maximalne nejaky R9600/R9800 a uz i to je asi bida.

ad nabidka - no jak rikam, je to dalsi moznost. Financne asi i zajimava. Moc se mi ale nechce brat HW z druhe ruky. Mel jsem bazarovou grafiku, clovek by rekl - co se tomu muze stat... no a po case mi odesla. Co teprve CPU, o kterem nevim, kdo a jak vysoko ho zdimal?
pan.klobouk
Začátečník
Začátečník

User01 píše: Ja osbne by som sa do socetu AM2 nepustal pokial neplanujem kupit 5000+ ....zbytocne peniaze laka to len preto pretoze tam je mozne kupit DDR2 pamate ale ako je to s latenciou ??...hmm stoji za presdudovanie.... radsej by som volil 939 4000+ pre hranie a 3800+ X2 pre aplikacie viedo atd..... ,
Jj, to je ono. Navic jak pisu, vykon CPU opravdu az tak moc nepotrebuju. Nic proti AM2, klidne ho koupim hned zitra, ale je na trhu relativne kratce... Az se zabehne a bude siroky vyber desek i cipsetu, proc ne. Ale laborovat s necim jen kvuli tomu, ze "ja mam taky AM2" ? No nevim.
User01
Nováček
Nováček

Příspěvek od User01 »

pan.klobouk píše:
User01 píše: Ja osbne by som sa do socetu AM2 nepustal pokial neplanujem kupit 5000+ ....zbytocne peniaze laka to len preto pretoze tam je mozne kupit DDR2 pamate ale ako je to s latenciou ??...hmm stoji za presdudovanie.... radsej by som volil 939 4000+ pre hranie a 3800+ X2 pre aplikacie viedo atd..... ,
Jj, to je ono. Navic jak pisu, vykon CPU opravdu az tak moc nepotrebuju. Nic proti AM2, klidne ho koupim hned zitra, ale je na trhu relativne kratce... Az se zabehne a bude siroky vyber desek i cipsetu, proc ne. Ale laborovat s necim jen kvuli tomu, ze "ja mam taky AM2" ? No nevim.

hmm Ano aj to je pravda este nie je taky siroky sortiment dosiek pre paticu AM2 hmm neviem ako to bude zo strany vyrobcou ci sa im to vobec oplati ked v relativne kratkej dobe planuju priniest na trh paticu AM3 aby mohla byt dobrym konkurentom I conroe... Zatial Intel jednoznacne v popredi..... :) ale ja akosi neviem stale Fandim AMD...zvyk zelezna kosela ako sa vravieva..;)
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

CPU : AMD Athlon 64 X2 3800+ (socket AM2) BOX
MB Asus M2N-E - nForce 570 Ultra
RAM Geil DIMM 1024MB DDR II 667MHz Value Kit (GX21GB5300DC)
VGA GigaByte MAYA GV-NX76T128D-RH 128MB, PCI-E
= 13 753 kč
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

Nevim, ale myslel jsem, že AM3 tady má bejt nejdřív na začátku roku 2008 a to neni zrovna brzo. Navíc tam má bejt zpětná kompatibilita s AM2. ikdyž omezená (tušim AM3 CPU pudou do desek s AM2, nebo AM2 CPU do desek s AM3 - teď fakt nevim). Každopádně tak trochu přeháníte tu skepsi vůči AM2 - ceny komponent jsou téměř totožné, výkon taky, takže pokud někdo uvažuje o koupi nového PC nevidím důvod pořizovat s939. Desek už je taky dost na výběr a je jich dost kvalitních a už i ozkoušených. Paměti jsou cenově i výkonově srovnatelné s DDR.

Ano, dá se vymlouvat na to, že stejně přijde AM3 a pak bude rozumný upgrade, ale na jak dlouho? Nikdo neví co plánuje AMD do vzdálenější budoucnosti a jestli vůbec AM3 vyjde tak brzo, takže opravdu s939 má smysl možná tak v bazarovém provedení, kdy je to velice výhodná koupě.
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

Emulgathor píše:
pan.klobouk píše: Jinak kdyz vidim, jak vsichni jedete v tech dvoujadrech ;) - poznam to nejak pri beznem provozu? Tim myslim hry+inet+office programy?
JJ poznáš - hlavně se mnohem zlepší odezva systému (běží totiž v pozadí okolo 30 procesů a tim pádem se rozvrstvej na obě CPU). A známý jev kdy nějaký program přestane odpovídat a komp je celej zpomalenej taky mizí protože druhý CPU jede naplno a nemusí se tim zabejvat. Prostě je to pohodlnější pro práci na počítači, to především. Nárůst výkonu (toho hrubého) se bude postupně zvedat se stoupajícím počtem optimalizovaných aplikací.
ja chci taky dvoujadrooo
beeeee :X
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“