Dark Messiah of Might and Magic

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Dark Messiah of Might and Magic

Příspěvek od ChrastyII »

Obrázek

INFO
Jde o "pokračování" známé RPG série Might And Magic, všichni RPG fanoušci určitě znají :oops: Hra je postavená na upraveném source engine (half-life 2) a nepůjde zas tak moc o RPG ale jako spíše o FPS s RPG prvky.
V plné verzi je i multiplayer až pro 32 hráčů kde mezi sebou bojují dvě frakce, nemrtví a lidé.

DEMO
Demo hry můžete stahovat z Tiscali Games nebo z FilePlanet anebo z FileFrontu
(pro stažení klikněte na název toho serveru :) )

MINIMÁLNÍ POŽADAVKY
Operační systém - Windows 2000/XP
Procesor - 2.2GHz
Paměť - 512 MB RAM
Grafická karta - DirectX 9.0c kompatibilní se 128 MB
Místo na disku - 6 a více GB

DOPORUČENÉ POŽADAVKY
Operační systém - Windows 2000/XP
Procesor - 3GHz
Paměť - 1 GB RAM
Grafická karta - DirectX 9.0c kompatibilní se 256 MB
Místo na disku - 6 a více GB

RECENZE
Na Bonuswebu- 76%
nebo na Tiscali Games- 78%

Videa
Videa Choose to be a/an...
...Warrior
...Assassin
...Mage

Video z launche hry TADY

SCREENSHOTY
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

EDIT:trochu poupraven tenhle příspěvek,je aktuální,přidané info atd.. :)
Naposledy upravil(a) ChrastyII dne sob 23. pro 2006, 09:03, celkem upraveno 10 x.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Vzhledem k tomu, že na tom makají francoužstí Arkane Studios, autoři dnes už legendárního Arx Fatalis, tak mám ty největší očekávání :).
show must go on..
Dr.Evil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dr.Evil »

Prave vyslo demo http://games.tiscali.cz/clanek/demo.asp?id=11067 uz je taham, ale jde to pomalu cca 57,4 KB/s...

//edit

Tak sem to uz vyzkousel a je to super, prosel sem jenom tutorial, ale nemuzu se dockat az budu mit po praci a projdu to demo cely...

V tomto nastaveni to jede uplne v pohode 60 FPS, zadny propady vykonu sem nezaznamenal
Obrázek

Par screenu
Obrázek Obrázek Obrázek
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

No těšim se, no :) ...po NWN 2 a Gothic 3 další hra, kterou si určitě koupim ...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Byl by nějaký majitel grafiky 6600 nonGT (a podobné) tak hodný a testnul jak to na tom běží při default taktech ? Já se svou 6200TC nechci stahovat 1.5 GB zbytečně :oops:
Goldnoob team proud member!
RYAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RYAN »

Thellwin píše:Byl by nějaký majitel grafiky 6600 nonGT (a podobné) tak hodný a testnul jak to na tom běží při default taktech ? Já se svou 6200TC nechci stahovat 1.5 GB zbytečně :oops:
zahras si ale urcite ne na max na 6600GT to bezi v pohode ale vonku mi dost klesa FPS...ale moze to byt tym ze nemam taktnuty procak a kedze to je HL2 engine tak procak tam je potreba...
Intel Core 2 Duo E6300@3220Mhz,Asus P5B Deluxe,2GB DDR2 800MHz CORSAIR TWINX XMS2@1150MhzCL4,MSI OC 8800GT,250GB 7200.10 16MB Seagate SATA2,320GB 16 MB Samsung Sata2,Audigy 4+Logitech Z5500,DSL 4 MB 1:1
DENIUS
BOOk:MSI M655X-Turion 2GHz,1GB RAM,100GB,x1600@550/1400DDR3
Dr.Evil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dr.Evil »

Thellwin píše:Byl by nějaký majitel grafiky 6600 nonGT (a podobné) tak hodný a testnul jak to na tom běží při default taktech ? Já se svou 6200TC nechci stahovat 1.5 GB zbytečně :oops:
Pokud ti jel HL2 obstojne, tak si myslim ze nemusis mit strach, o moc (pokud vubec) tohle narocnejsi nebude.

Prekvapily se me na tom ty drobny detaily, jako treba ze pri couvani se postavicka pohybuje pomalejc nez do predu... a vubec to cely lahodi memu oku... :) predobjednavka je za rozumnych 899,-, asi do toho pujdu, ale uvidim az projdu cely demo...
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

HL2 jsem na této GK nehrál (měl jsem ještě 6600 nonGT), ale podle testů i na TurboCachcce jel HL2 obstojně a navíc pokud by mělo velkou úlohu hrát CPU, tak mi snad Semp @ 2.6 GHz trochu pomůže :)

Oboum dvoum thx
Goldnoob team proud member!
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

No tedy na PD805@3.6, X1800GTO@650/650 a 1GB ram to není zrovna med...HL2:E1 sem dával naprosto s přehledem, tady se mi FPS místama dost propadaj kolem 30 i níž a v tý hře je to dost znát. V rozlišení 1024x768, high, AA2x, AF4x...Jestli to taky nebude tim debilnim logem Nvidie na začatku :wink:

No prvotní dojmy u mě tedy moc příznivý nejsou, hlavně interface (ovládání) by si zasloužil nějaký to vylepšení...

EDIT:
LOL...Tak kvůli tomuhle pěti minutovýmu demu se musí stahovat 1,5 giga? :shock: To bude plná hra snad na třech DVD ne? Nebo že by se dala dohrát za tři hodiny? :roll:

No na mě to teda bohužel žádnej velkej dojem neudělalo :( A je to HW PODSTATNĚ náročnější než HL2:E1..
Naposledy upravil(a) Delarge dne stř 9. srp 2006, 15:18, celkem upraveno 2 x.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misadlouhz »

ono i Arx Fatalis mělo interface sux

dělá na tom stejné studio, tak zázraky typu menu Oblivionu neočekávej

jinak dobrý demíčko

CPU: Intel Core i5-2500K, chladič Zalman CNPS10X Quiet; MB: MSI P67A-C43 (B3); HD: SSD Kingston SNV425S2 64GB, Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATAII, 2 externí; DVD mechanika: nějaká; RAM: Corsair 8GB Kit DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP; GPU: nVidia GeForce GTX280 (650MHz) - MSI N280GTX-2D1G-OC 1GB DDR3; ZVUK: Asus Xonar HDAV1.3, integrovaný stereo zesilovač Yamaha A-S500, regálovky Tannoy Sensys DC1, sluchátka Sennheiser HD595; LCD: 32" LCD TV LG LH3000; periferie: klávesnice Razer Lycosa, myš Razer Lachesis, podložka Razer eXactMat; case: CoolerMaster Centurion Ammo 533 tower; zdroj: Corsair TX650 - 650W; CASE FAN: AcoustiFan DustProof Quiet 120mm; OC: žádný; OS: Windows 7 CZ 64bit
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

teď jsem dostahoval demo tak už za chvíli budu hrát :razz:
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Tak si zapni FRAPS a poreferuj ako to slape pls
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

misadlouhz píše:ono i Arx Fatalis mělo interface sux

dělá na tom stejné studio, tak zázraky typu menu Oblivionu neočekávej

jinak dobrý demíčko
Mně interface Arx Fatalis přišel ke hře naprosto vhodný :).

jinak spousta mirrorů na tahání je tady: http://www.ggmania.com/?smsid=22044
show must go on..
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

ha! jak jsem si já blbec naivně myslel že mi to půjde na max detaily a možná i s AA...aby se to nesekalo tak musim hrát na medium detaily a vypnutou hudbu :oops: FPS nevim kolik mám,vážně netušim čim to je HL2 mi jel na max krásně :( i když tohle je taky o něco modernější :roll: no ale jinak hra hezká ,určitě budu assassin,ty nože jsou skvělé
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

No tak jsem to také projel - 2x.

Na mé sestavě v podpise následující:

Nebudu posuzovat úvodní tutoriál, který je v uzavřených prostorech, ale následující ostrý level, když člověk vleze do té obrovské propasti s tím chrámem na druhé straně (mimochodem naprosti impresivní zážitek, který zvyšuje ještě perfektní hudba).

doporučené nastavení při 1280x1024

model detail: high, texture detail: high, shader model: high, Water detail: simple reflection, GFX: auto, Music quality: high, Filtering Mode: Bilinear, Shadow detail: low, Antialising: None, HDR: none

mi to chodí plynule, krásně hratelně bez cukání (cukne téměř neznatelně snad jen při autosavu nebo písemném hintu), jinak ale opravdu úplně v pohodě.

Též nastevení shadows na high a water detail na high se nezdálo mít dopad na framerate.

Běda ale pokud nastavím i jen 2x antialiasing nebo HDR, to v té nasvícené propasti je naprostá FPS smrt, tedy totální cukačka, že začně mrvit i zvuk. To se mi zdá úplně neodladěné.

V současném stádiu je to tedy i díky své neodladěnosti o dost, opravdu výrazně, náročnější než HL2.

Co se týče vlastní hry,

tak už jen toto krátké demíčko potvrzuje, že se máme opravdu na co těšit. Atmosféra vypadá naprosto skvěle, částečně v tom poznávám i atmosféru Arx Fatalis, je vidět že to dělá stejný tým. Hra má evidentně velice propracovanou fyziku, která není jen samoúčelná - můžete přesekávat různé provazy a spouštět tak beranidla, podsekávat dřevěné plošiny a oceňuji též i opravdu realistickou chůzi.

Trojí přístup ke hraní: sorcery, steatlh a "rubačka style" :) naznačuje vysokou znovuhratelnost. Zjevně se můžeme těšit i na různá komba a fatality :).

K té grafice ještě: na rozdíl od Oblivionu hladina vody zespoda, tj. z pod vody, vypadá opravdu jako voda, a ne jako rovná textura jako v Oblivionu.

Interface se mi osobně zdá naprosto v pohodě. Rychlý výběr zbraní a dalších věcí z inventáře pomocí myši vyhovuje.

Věřím, že to ještě zoptimalizují, ostatně na úvodní obrazovce je uvedeno, že jde o prerelease a že optimizace je ještě možná, a že nakonec půjde o perfektní hru se suprovou atmosférou :). V tomto směru jsou myslím Arkane Studios zárukou.
show must go on..
RDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RDK »

demo ma velkost neuveritelnych 1.5 GB a hraci cas je do 20 minut...podla mna bolo demo aj velmi nudne...
Procesor: Int.P4 prescot 3.0GHZ @ 3.4GHZ(630),Chlad.na Proces.:Zalman 7700-CU,Zakl.dos.:ASUS P5WD2 Premium,Pamat: 2x1.0 GB DDR2 Kingston PC533 CL4 Dualchannel,Graf.Kar.:ATI Sapphire X1900XTX 512 MB,DVD-RW:Pioneer DVR-110,Hardisk:Western Digital SATA II 320GB 7200rpm/16mb cache WD3200KS,Skrinka:Thermaltake Tsunami Dream VA3000BWA Aluminium-BLACK,Zdroj:Silentmaxx 480W IC-TECH
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

RDK píše:.....podla mna bolo demo aj velmi nudne...
Podle me to demo bylo super. Moznosti jak zneskodnit nepratele je hafo.
Grafika vyborna. Urcite me to bude bavit vice nez Oblivion.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Tak jsem taky zkusil demo a to mě usvědčilo v tom, že final verzi koupím - na stejné nastavení, jaké má Dr.Evil(tzn vše na max + 2xAA + 16xAF + HDR) v pohodě - pod 30 to neklesne - jinak koukám, že na nVidiích to možná skutečně půjde líp, jestli jemu to jelo okolo 60 bez propadů // - mě v interiéru 60-120, u tý propasti (která je jen tak mimochodem, jak popisuje shadow, opravdu impozantní, obzvlášť se zapnutym HDR) ale 30-60 ...ale jak říkám - v pohodě hratelné a těch možností, jak zlikvidovat nepřátele :roll: :oops: ... těším se - jenom se bojim toho, kolik her si letos před Vánocema budu chtít koupit :oops: :cry:

//EDIT : i když teď jsem si všimnul, že Dr.Evil popisuje těch minimálních 60 FPS v tutoriálu, před samotným levelem s propastí a ten se odehrává v interiéru...takže třeba ten rozdíl mezi nV a Ati nebude tak velký, nebo nebude žádný...(popř. to tvůrci mohou ještě doladit :wink: )
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Butch píše:Urcite me to bude bavit vice nez Oblivion.
A ty prosím ťa prečo porovnávaš jablká s hruškami?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Wuuduu píše:
Butch píše:Urcite me to bude bavit vice nez Oblivion.
A ty prosím ťa prečo porovnávaš jablká s hruškami?
Já v tý větě teda žádný porovnávání obou her nevidim :? Prostě konstatování, že ho to bude bavit víc, než Oblivion :wink:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“