Skusenosti s hlucnostou BOX chladica na Pentiu 4 Prescott
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- ObiwanKenobi
- Nováček

-
Skusenosti s hlucnostou BOX chladica na Pentiu 4 Prescott
Pocul som ze sa jedna celkovo o pomerne dost hlucny chladic. Ake su vase skusenosti? Ide mi o procesor pre LGA775.
Mam zaujem kupit niakeho Prskota aj s BOX chladicom,len posledne co by som chcel je aby to bolo neprijemne hlucne. Dik za odpovede
Mam zaujem kupit niakeho Prskota aj s BOX chladicom,len posledne co by som chcel je aby to bolo neprijemne hlucne. Dik za odpovede
- jessie.james
- Začátečník

- Blue Storm
- Odborník PCT

No já jsem měl BOX chladič na Celeron D a ten řval jak kráva,tak jsem si místo něho koupil AC Freezer 4 a ten jde pěkně po tichoučku
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ten chladič je účinnej a zvládne ten procesor v klidu uchladit... jenomže kolikrát při 6000ot./s a to se fakt nedá... trochu zatížíš procesor a otáčky jdou prudce nahoru... taky nejsem žádnej cimprlich, ale toto je fakt jak menší vysavač... až sem udělal v bedně průvan s pomocí 4x80 větráků, tak otáčky trochu klesly i v zátěži na "příjemných 4500ot./s.... jestli chceš mít to PC v pokoji a třeba u toho i spát, tak ten box okamžitě vyměň... já sem to vydržel poslouchat asi měsíc... pak mi došla trpělivost
teď? mám TT Golden Orb II a bez zátěže jede na nádherných 1300-1400 ot./s. a v zátěži "zrychlí" na 1600 a to je najednou tichoučko... už nemusím u NFS MW mít ohulený repráky abych neslyšel ten box chladič.. a to si nedělám prdel 
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
- Blue Storm
- Odborník PCT

bratranec měl boxovaný chladič u pentia 4 a ten mu absolutně nestíhal(jel na 6000ot./min.)a procák měl teplotu 90 stupňů.potom si koupil TT Beetle a když to dá na nejnišší otáčky,tak má procák při zátěži max. 40 stupňů*EasY_TarGeT* píše:ten chladič je účinnej a zvládne ten procesor v klidu uchladit... jenomže kolikrát při 6000ot./s a to se fakt nedá... trochu zatížíš procesor a otáčky jdou prudce nahoru... taky nejsem žádnej cimprlich, ale toto je fakt jak menší vysavač... až sem udělal v bedně průvan s pomocí 4x80 větráků, tak otáčky trochu klesly i v zátěži na "příjemných 4500ot./s.... jestli chceš mít to PC v pokoji a třeba u toho i spát, tak ten box okamžitě vyměň... já sem to vydržel poslouchat asi měsíc... pak mi došla trpělivostteď? mám TT Golden Orb II a bez zátěže jede na nádherných 1300-1400 ot./s. a v zátěži "zrychlí" na 1600 a to je najednou tichoučko... už nemusím u NFS MW mít ohulený repráky abych neslyšel ten box chladič.. a to si nedělám prdel
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- m.Pták
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No ja mam taky prescotta ale do 478 a teplotu mam nejvic na 50 stupnu,jinak skoro porad tak 45 a otacky kolem 3600 
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
- Runaway
- Nováček

-
P4 všeobecně topí hodně, zvlástě při zatížení a Prescott je v tomto ohledu asi na špici. Když jsem ještě měl BOX chladič, opravdu při zatížení CPU točil a hučel jako blázen (hlavně v létě) a problém bych u něj viděl v odvodu teplého vzduchu ze skříně, jelikož tento chladič hlavně víří vzduch všude kolem a vůbec nepomáhá proudění vzduchu ve skříni. Uvažoval bych tedy spíše o nějakém toweru, který je shopný ohřátý vzduch co nejrychleji odvést ze skříně (nebo tomu alespoň pomáhá), ovšem i toto má své mouchy.. bude-li ve skříni zdroj s 12cm ventilátorem, bude teplý vzduch proudit přes něj a bude tedy pro změnu točit a hlučet zdroj.