Skusenosti s hlucnostou BOX chladica na Pentiu 4 Prescott

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
ObiwanKenobi
Nováček
Nováček

Skusenosti s hlucnostou BOX chladica na Pentiu 4 Prescott

Příspěvek od ObiwanKenobi »

Pocul som ze sa jedna celkovo o pomerne dost hlucny chladic. Ake su vase skusenosti? Ide mi o procesor pre LGA775.
Mam zaujem kupit niakeho Prskota aj s BOX chladicom,len posledne co by som chcel je aby to bolo neprijemne hlucne. Dik za odpovede
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

potvrzuji, ze BOX chladic na Prescotta docela hluci. nejsem nijak prehnane citlivy na nejaky ten decibel navic, ale tohle fakt rve. CPU uchladi v pohode, ale o tichosti nemuze byt rec. jestli budes mit PC pod stolem, tak to mozna nebude tak vyrazne (ja jej mam na stole, 30 cm od hlavy).
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

No já jsem měl BOX chladič na Celeron D a ten řval jak kráva,tak jsem si místo něho koupil AC Freezer 4 a ten jde pěkně po tichoučku
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

ten chladič je účinnej a zvládne ten procesor v klidu uchladit... jenomže kolikrát při 6000ot./s a to se fakt nedá... trochu zatížíš procesor a otáčky jdou prudce nahoru... taky nejsem žádnej cimprlich, ale toto je fakt jak menší vysavač... až sem udělal v bedně průvan s pomocí 4x80 větráků, tak otáčky trochu klesly i v zátěži na "příjemných 4500ot./s.... jestli chceš mít to PC v pokoji a třeba u toho i spát, tak ten box okamžitě vyměň... já sem to vydržel poslouchat asi měsíc... pak mi došla trpělivost :) teď? mám TT Golden Orb II a bez zátěže jede na nádherných 1300-1400 ot./s. a v zátěži "zrychlí" na 1600 a to je najednou tichoučko... už nemusím u NFS MW mít ohulený repráky abych neslyšel ten box chladič.. a to si nedělám prdel :wink:
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

*EasY_TarGeT* píše:ten chladič je účinnej a zvládne ten procesor v klidu uchladit... jenomže kolikrát při 6000ot./s a to se fakt nedá... trochu zatížíš procesor a otáčky jdou prudce nahoru... taky nejsem žádnej cimprlich, ale toto je fakt jak menší vysavač... až sem udělal v bedně průvan s pomocí 4x80 větráků, tak otáčky trochu klesly i v zátěži na "příjemných 4500ot./s.... jestli chceš mít to PC v pokoji a třeba u toho i spát, tak ten box okamžitě vyměň... já sem to vydržel poslouchat asi měsíc... pak mi došla trpělivost :) teď? mám TT Golden Orb II a bez zátěže jede na nádherných 1300-1400 ot./s. a v zátěži "zrychlí" na 1600 a to je najednou tichoučko... už nemusím u NFS MW mít ohulený repráky abych neslyšel ten box chladič.. a to si nedělám prdel :wink:
bratranec měl boxovaný chladič u pentia 4 a ten mu absolutně nestíhal(jel na 6000ot./min.)a procák měl teplotu 90 stupňů.potom si koupil TT Beetle a když to dá na nejnišší otáčky,tak má procák při zátěži max. 40 stupňů
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

No ja mam taky prescotta ale do 478 a teplotu mam nejvic na 50 stupnu,jinak skoro porad tak 45 a otacky kolem 3600 :?
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
Runaway
Nováček
Nováček

Příspěvek od Runaway »

P4 všeobecně topí hodně, zvlástě při zatížení a Prescott je v tomto ohledu asi na špici. Když jsem ještě měl BOX chladič, opravdu při zatížení CPU točil a hučel jako blázen (hlavně v létě) a problém bych u něj viděl v odvodu teplého vzduchu ze skříně, jelikož tento chladič hlavně víří vzduch všude kolem a vůbec nepomáhá proudění vzduchu ve skříni. Uvažoval bych tedy spíše o nějakém toweru, který je shopný ohřátý vzduch co nejrychleji odvést ze skříně (nebo tomu alespoň pomáhá), ovšem i toto má své mouchy.. bude-li ve skříni zdroj s 12cm ventilátorem, bude teplý vzduch proudit přes něj a bude tedy pro změnu točit a hlučet zdroj.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“