DFI Infinity RS482 (939, Xpress200 r2) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- amadeus
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
DFI Infinity RS482 (939, Xpress200 r2) - zkusenosti?
Ahoj, chci vědět jestli někdo z vás má tuhle desku...je tam int. VGA...příjde mi, že nF4 jsou nekvalitní, nekompatibilní často a tak mě napadlo tohle řešení
odkaz: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=12515
víte jak je na tom s výkonem? OC? Kompatibilita?
//edit Wilik - upraveno
odkaz: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=12515
víte jak je na tom s výkonem? OC? Kompatibilita?
//edit Wilik - upraveno
Asus Strix Z390, i7 9700K, GTX 1080, EVGA Supernova 750 G2
- Butch
- Středně pokročilý

Mam tuhle desku jiz dva mesice.
Moznosti OC jsou stejne jako u "velkych" DFI desek.
Stabilni je supa-proste DFI.
Jedinny problem je malo vykonne USB 2.0
Zapis na externi disk misto standardnich cca 20MB/s..probiha kolem 5,5MB/s
Cteni pak kolem 7MB/s. Resi se to i na ruznych forech a neda se to nijak odstranit.
Ja jsem to musel vyresit pridavnym USB 2.0 radicem do PCI - Pres ktery jsou jiz rychlosti normalni.
To je asi jedinna chyba kterou tuhle deska ma a vzhledem k tomu ze pouzivam externi disk dost casto, koupe pridavneho radice byla nutnost.
Moznosti OC jsou stejne jako u "velkych" DFI desek.
Stabilni je supa-proste DFI.
Jedinny problem je malo vykonne USB 2.0
Zapis na externi disk misto standardnich cca 20MB/s..probiha kolem 5,5MB/s
Cteni pak kolem 7MB/s. Resi se to i na ruznych forech a neda se to nijak odstranit.
Ja jsem to musel vyresit pridavnym USB 2.0 radicem do PCI - Pres ktery jsou jiz rychlosti normalni.
To je asi jedinna chyba kterou tuhle deska ma a vzhledem k tomu ze pouzivam externi disk dost casto, koupe pridavneho radice byla nutnost.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Outlandos
- Nováček

-
enermax
Pozerám,že máš k tej doske zdroj enermax.Tiež mám záujem si ju kúpiť,na fórach sa však niektorí užívatelia sťažujú na náhle mrznutie PC a samovoľné resetovanie bez BSOD a problém je pravdepodobne v zdroji Enermax. Nemáš podobné problémy? Ináč to vyzerá byť na ideálnu HTPC-gaming PC dosku pre mňa,s nejakým zľavneným X2 4200+ kúpiť teraz a frčať na x300 dokiaľ neprídu DX10 karty...
Takže okrem tých problémov z USB všetko šliape bez problémov? Realtek LAN takisto ?
Takže okrem tých problémov z USB všetko šliape bez problémov? Realtek LAN takisto ?
- Palad1n
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mam tuhle desku a A64 X2 3800+ a mel jsem veliky problem..
behem prvniho spusteni jsem si stezoval na velikou pomalost vseho, hlavne bootovani, nez najelo CD, to byla vecnost, nakonec probehla prvni faze a pri prechodu do druhy to proste zamrzlo..
vypnul jsem (uplne nahodou) IDE DMA TRANSFER ACCESS a najednou to bylo uplne normalni.
jenze ve windowsu mam problemy s plynulosti, nevim, co to je, ale cely windowsy jsou hrozne pomaly a lagujici.
nevite, cim to muze bejt?
behem prvniho spusteni jsem si stezoval na velikou pomalost vseho, hlavne bootovani, nez najelo CD, to byla vecnost, nakonec probehla prvni faze a pri prechodu do druhy to proste zamrzlo..
vypnul jsem (uplne nahodou) IDE DMA TRANSFER ACCESS a najednou to bylo uplne normalni.
jenze ve windowsu mam problemy s plynulosti, nevim, co to je, ale cely windowsy jsou hrozne pomaly a lagujici.
- Butch
- Středně pokročilý

DFI klasika..chteji kvalitni pameti. Asi bych hledal problem tam.Palad1n píše:mam tuhle desku a A64 X2 3800+ a mel jsem veliky problem..
Mel by jsi se zajimat o to co v biosu vypinas. Pokud nevis o co jde tak se zeptat zde. Vypnout DMA u disku a mechanik je jako sebrat procesoru cache.
Je jasny ze se ti bude pak cely system brzdit. Protoze jakykoliv proces na disku pojede pres procesor. Nejspis ti ted jede vsechno v PIO modu, takze jsi se dostal s vykonem disku a mechanik 10 let nazpet.
DMA urcite zapni a hledej chybu jinde.
Co se tyce pomaleho bootu, niceho podobneho jsem si nevsiml.
Tedy jen pokud nechas nebootovaci CD v mechanice, ktera ti hure cte. To je obcas problem.
Nikdy se mi nestalo ze by "deska zamrzla" pri startovacich procesech.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Butch
- Středně pokročilý

Re: enermax
Enermax Liberty 500W je spicka(jeho drzeni voltaze napriklad v zatezi na vcore a 12V vetvi, je naprosto spickove) a neznam nikoho kdo by s timto zdrojem mel jakykoliv problem. Mam kombinaci tuto desku + enermax jiz skoro 5mesicu a ani jednou BSOD. Lan samozrejme vzhledem k pripojeni internetu taky pouzivam.Outlandos píše:Pozerám,že máš k tej doske zdroj enermax.Tiež mám záujem si ju kúpiť,na fórach sa však niektorí užívatelia sťažujú na náhle mrznutie PC a samovoľné resetovanie bez BSOD a problém je pravdepodobne v zdroji Enermax. Nemáš podobné problémy? Ináč to vyzerá byť na ideálnu HTPC-gaming PC dosku pre mňa,s nejakým zľavneným X2 4200+ kúpiť teraz a frčať na x300 dokiaľ neprídu DX10 karty...
Graficky chip co je na desce staci pro multimedia a desktop bez problemu.
Na hry to neni samozrejme.
- Palad1n
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Butch píše:DFI klasika..chteji kvalitni pameti. Asi bych hledal problem tam.Palad1n píše:mam tuhle desku a A64 X2 3800+ a mel jsem veliky problem..
Mel by jsi se zajimat o to co v biosu vypinas. Pokud nevis o co jde tak se zeptat zde. Vypnout DMA u disku a mechanik je jako sebrat procesoru cache.
Je jasny ze se ti bude pak cely system brzdit. Protoze jakykoliv proces na disku pojede pres procesor. Nejspis ti ted jede vsechno v PIO modu, takze jsi se dostal s vykonem disku a mechanik 10 let nazpet.
DMA urcite zapni a hledej chybu jinde.
Co se tyce pomaleho bootu, niceho podobneho jsem si nevsiml.
Tedy jen pokud nechas nebootovaci CD v mechanice, ktera ti hure cte. To je obcas problem.
Nikdy se mi nestalo ze by "deska zamrzla" pri startovacich procesech.
pameti mam A-DATA momentalne. musim je nejak nastavovat?kdyz zapnu to IDE DMA TRANSFER ACCESS, tak se mi bootovani sekne vzdycky na vertyfing DMA pool nebo neco takovyho a nacitani bootovani trva hrozne dlouho, tak dlouho, ze se proste do Win nedostanu.
Jsem z toho celej spatnej, protoze jako vzdy mel poc porodni bolesti a kdyz jsem to konecne vyresil, tak zlobi tohle..
prosim, poradte.
- Palad1n
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem na to pravdepodobnhe prisel,Seagate, ktery mam, proste na DMA nejede, takze jsem si skamosem prohodil disky za western digital a vypada to, ze to pojede OK.
Phenom II X6 1090T @ 3.8 GHZ (1.300V) CM Hyper 212+, MB Gigabyte MA790X-UD4, 4x2GB DDR2 A-DATA extreme 1066 DualChannel(1066MHZ, 5-5-5-15-2T), Western Caviar 640GB SATA2, Asus ENGTX460 DirectCU/2DI/1GD5 (860MHZ core, 2100MHZ memory) 1.037v, SEASONIC SS-650HT 650W , Lenovo l220x, Case: Fractal Design R2
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

To je nesmysl pokud se nejedna o nejaky minimalne tak 8 let stary disk.hanz píše:Probůh, co to je za disk? Model?Palad1n píše:...Seagate, ktery mam, proste na DMA nejede...
Disk bude vadny a nebo je nekompatibilni a nebo jeste zkusit jiny kabel.
Je ale nesmysl aby neumel neco co umet musi a bez cehoz je nepouzitelny(pokud se jedna o relativne novy disk)
- Mir0
- Nováček

-