DFI Infinity RS482 (939, Xpress200 r2) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
amadeus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

DFI Infinity RS482 (939, Xpress200 r2) - zkusenosti?

Příspěvek od amadeus »

Ahoj, chci vědět jestli někdo z vás má tuhle desku...je tam int. VGA...příjde mi, že nF4 jsou nekvalitní, nekompatibilní často a tak mě napadlo tohle řešení
odkaz: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=12515
víte jak je na tom s výkonem? OC? Kompatibilita?

//edit Wilik - upraveno
Asus Strix Z390, i7 9700K, GTX 1080, EVGA Supernova 750 G2
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Mam tuhle desku jiz dva mesice.
Moznosti OC jsou stejne jako u "velkych" DFI desek.
Stabilni je supa-proste DFI.

Jedinny problem je malo vykonne USB 2.0

Zapis na externi disk misto standardnich cca 20MB/s..probiha kolem 5,5MB/s
Cteni pak kolem 7MB/s. Resi se to i na ruznych forech a neda se to nijak odstranit.

Ja jsem to musel vyresit pridavnym USB 2.0 radicem do PCI - Pres ktery jsou jiz rychlosti normalni.

To je asi jedinna chyba kterou tuhle deska ma a vzhledem k tomu ze pouzivam externi disk dost casto, koupe pridavneho radice byla nutnost.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Outlandos
Nováček
Nováček

enermax

Příspěvek od Outlandos »

Pozerám,že máš k tej doske zdroj enermax.Tiež mám záujem si ju kúpiť,na fórach sa však niektorí užívatelia sťažujú na náhle mrznutie PC a samovoľné resetovanie bez BSOD a problém je pravdepodobne v zdroji Enermax. Nemáš podobné problémy? Ináč to vyzerá byť na ideálnu HTPC-gaming PC dosku pre mňa,s nejakým zľavneným X2 4200+ kúpiť teraz a frčať na x300 dokiaľ neprídu DX10 karty...
Takže okrem tých problémov z USB všetko šliape bez problémov? Realtek LAN takisto ?
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

mam tuhle desku a A64 X2 3800+ a mel jsem veliky problem..
behem prvniho spusteni jsem si stezoval na velikou pomalost vseho, hlavne bootovani, nez najelo CD, to byla vecnost, nakonec probehla prvni faze a pri prechodu do druhy to proste zamrzlo..
vypnul jsem (uplne nahodou) IDE DMA TRANSFER ACCESS a najednou to bylo uplne normalni.
jenze ve windowsu mam problemy s plynulosti, nevim, co to je, ale cely windowsy jsou hrozne pomaly a lagujici.
nevite, cim to muze bejt?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Palad1n píše:mam tuhle desku a A64 X2 3800+ a mel jsem veliky problem..
behem prvniho spusteni jsem si stezoval na velikou pomalost vseho, hlavne bootovani, nez najelo CD, to byla vecnost, nakonec probehla prvni faze a pri prechodu do druhy to proste zamrzlo..
vypnul jsem (uplne nahodou) IDE DMA TRANSFER ACCESS a najednou to bylo uplne normalni.
jenze ve windowsu mam problemy s plynulosti, nevim, co to je, ale cely windowsy jsou hrozne pomaly a lagujici.
DFI klasika..chteji kvalitni pameti. Asi bych hledal problem tam.
Mel by jsi se zajimat o to co v biosu vypinas. Pokud nevis o co jde tak se zeptat zde. Vypnout DMA u disku a mechanik je jako sebrat procesoru cache.
Je jasny ze se ti bude pak cely system brzdit. Protoze jakykoliv proces na disku pojede pres procesor. Nejspis ti ted jede vsechno v PIO modu, takze jsi se dostal s vykonem disku a mechanik 10 let nazpet.

DMA urcite zapni a hledej chybu jinde.

Co se tyce pomaleho bootu, niceho podobneho jsem si nevsiml.
Tedy jen pokud nechas nebootovaci CD v mechanice, ktera ti hure cte. To je obcas problem.

Nikdy se mi nestalo ze by "deska zamrzla" pri startovacich procesech.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: enermax

Příspěvek od Butch »

Outlandos píše:Pozerám,že máš k tej doske zdroj enermax.Tiež mám záujem si ju kúpiť,na fórach sa však niektorí užívatelia sťažujú na náhle mrznutie PC a samovoľné resetovanie bez BSOD a problém je pravdepodobne v zdroji Enermax. Nemáš podobné problémy? Ináč to vyzerá byť na ideálnu HTPC-gaming PC dosku pre mňa,s nejakým zľavneným X2 4200+ kúpiť teraz a frčať na x300 dokiaľ neprídu DX10 karty...
Takže okrem tých problémov z USB všetko šliape bez problémov? Realtek LAN takisto ?
Enermax Liberty 500W je spicka(jeho drzeni voltaze napriklad v zatezi na vcore a 12V vetvi, je naprosto spickove) a neznam nikoho kdo by s timto zdrojem mel jakykoliv problem. Mam kombinaci tuto desku + enermax jiz skoro 5mesicu a ani jednou BSOD. Lan samozrejme vzhledem k pripojeni internetu taky pouzivam.
Graficky chip co je na desce staci pro multimedia a desktop bez problemu.
Na hry to neni samozrejme.
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

Butch píše:
Palad1n píše:mam tuhle desku a A64 X2 3800+ a mel jsem veliky problem..
DFI klasika..chteji kvalitni pameti. Asi bych hledal problem tam.
Mel by jsi se zajimat o to co v biosu vypinas. Pokud nevis o co jde tak se zeptat zde. Vypnout DMA u disku a mechanik je jako sebrat procesoru cache.
Je jasny ze se ti bude pak cely system brzdit. Protoze jakykoliv proces na disku pojede pres procesor. Nejspis ti ted jede vsechno v PIO modu, takze jsi se dostal s vykonem disku a mechanik 10 let nazpet.

DMA urcite zapni a hledej chybu jinde.

Co se tyce pomaleho bootu, niceho podobneho jsem si nevsiml.
Tedy jen pokud nechas nebootovaci CD v mechanice, ktera ti hure cte. To je obcas problem.

Nikdy se mi nestalo ze by "deska zamrzla" pri startovacich procesech.

pameti mam A-DATA momentalne. musim je nejak nastavovat?kdyz zapnu to IDE DMA TRANSFER ACCESS, tak se mi bootovani sekne vzdycky na vertyfing DMA pool nebo neco takovyho a nacitani bootovani trva hrozne dlouho, tak dlouho, ze se proste do Win nedostanu.
Jsem z toho celej spatnej, protoze jako vzdy mel poc porodni bolesti a kdyz jsem to konecne vyresil, tak zlobi tohle..
prosim, poradte.
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

Tak jsem na to pravdepodobnhe prisel,Seagate, ktery mam, proste na DMA nejede, takze jsem si skamosem prohodil disky za western digital a vypada to, ze to pojede OK.
Phenom II X6 1090T @ 3.8 GHZ (1.300V) CM Hyper 212+, MB Gigabyte MA790X-UD4, 4x2GB DDR2 A-DATA extreme 1066 DualChannel(1066MHZ, 5-5-5-15-2T), Western Caviar 640GB SATA2, Asus ENGTX460 DirectCU/2DI/1GD5 (860MHZ core, 2100MHZ memory) 1.037v, SEASONIC SS-650HT 650W , Lenovo l220x, Case: Fractal Design R2
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Palad1n píše:...Seagate, ktery mam, proste na DMA nejede...
Probůh, co to je za disk? Model?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

hanz píše:
Palad1n píše:...Seagate, ktery mam, proste na DMA nejede...
Probůh, co to je za disk? Model?
To je nesmysl pokud se nejedna o nejaky minimalne tak 8 let stary disk.
Disk bude vadny a nebo je nekompatibilni a nebo jeste zkusit jiny kabel.
Je ale nesmysl aby neumel neco co umet musi a bez cehoz je nepouzitelny(pokud se jedna o relativne novy disk)
Mir0
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mir0 »

no ja tuto desku mam a jsem spokojeny, vsechno slape v klidu a pohode, akorat vzdy jak zapnu pc, tak pri botovani se mi spusti neco se siti a, docela dlouho to trva, ale da se to vypnout esc. Nevite jak to vypnout??
gryf
Nováček
Nováček

Příspěvek od gryf »

mě tato deska běhá jak má jsem s ní spokojen
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“