nainstaloval som Kaspersky internet security 6 final. vyborna vec/antivir,firewall,antispy,anti-hacker/
-jednoduchy, prehladny a hlavne ucinny

Třeba poštu.... Někdo nemusí nic podezřelého otevírat, ale někdo někdy ano.... Nebo třeba spořiče - krásný zdroj "syflů"Recon píše:4shit: odpovim otazkou, copak tahas ze mas strach ze to je infokovano a potrebujes to scanovat?....
Když myslíš... Stačí říci a hned ti můžu dodat pár "syflů" uložených do souboru s krásným názvem "Thread na PCT.doc" nebo "PCT.scr". Použití bez použití AV nemusí dopadnout nejlépe...Recon píše:..Neberte to jako povisovani ale proste nechapu to, mam uz nejaky patek win bez AV a nedavno jsem kvuli teto diskuzi tyto AV stahl a otestil a vse je ciste, ze bych mel takove stesti? mno asi to v tom nebude.
Nemáš tak docela pravdu. Štestí není "umění"...Recon píše:Jinak panove co se tyka teda tech (nazveme to poderzelych souboru ktere tahame) souboru, tak kdo vi jak, tak i to stahne bez rizika. Kdo umi , ten umi....
To souhlasím.Recon píše:....ale FW je priritni pro lidi s obycejnym modemem bez HW FW....
Jediná výhoda SW FW při použití HW FW je i kontrola odchozích paketů -> u legálního SW to není zase taková tragedie, u nelegálního SW to může způsobit nefunkčnost nelegální aplikace... Opět to nebudu dále rozvádět.... Ne všechny HW FW umí blokovat porty ze směru od uživatele (musíš ale znát číslo portu, kterým chce komunikovat konkrétní program), i když takové samozřejmě existují...Recon píše:Osobne doporucuji SW FW mit i kdyz mate HW FW, usetri vam to cas, nekterym i penize.

tak s tim 100% souhlasim, parkrat jsem se nechal chytnout nadhernym sporicem, mno ale myslim ze za tu hezkou podivanou to cisteni staloshit píše:Třeba poštu.... Někdo nemusí nic podezřelého otevírat, ale někdo někdy ano.... Nebo třeba spořiče - krásný zdroj "syflů" Rolling Eyes ... Více to nebudu rozvádět. Wink

Bohužel NOD32 na poštovním serveru nemá každý....Recon píše:takze si defakto rekl ze kdybys nemel e-mail tak AV nepotrebujes, jelikoz ho pouzivas jen na scan priloh z mail, neni tomu tak?Navic vetsina postovnich serveru ma uz v sobe AV. Konkretne muj ma NOD32 (kazdy asi vi o jaky jde)....
Tohle bych se neopovážil tak jasně tvrdit. Co třeba "makroviry"? Sice je možnost zakázat makra, ale.....Recon píše:Ovsem trochu zkusenejsi si poradi i bez nej ...

Lhal bych kdybych rekl ze ne, ale zaroven bych lhal kdybych rekl ze ten soubor byl natolik nebezpecny ze by mi udelal bordel v systemu nedejboze ho polozil. Vetsinou se jedna o dialery (ty mi neublizi), downloadry (bezproblemove smazani) nebo jine typy trojskych koni.Shit píše:Další věc: Ukaž mně člověka, který v životě nesosnul nějaký soubor z nějakého "ne zcela věrohodného zdroje"... moc takových lidí u domácích PC není.... Přitom se nemusí jednat pouze o warez
no 100%ni neni nic takze bych to takhle nerek, ale jak si rekl sam, clovek co pouziva mozek dokaze zabranit 90%ntum haveti aby se mu dostal do PC. Ikyz mas AV musis umet pouzivat to co mas vhlave, spousta lidi takhle zije v pocitu bezpeci i kdyz tomu tak vubec neni.Shit píše: Souhlasím s tím, že zkušenější user "používající mozek" a dobrý firewall (HW nebo SW) může zabránit 90-ti procentům virové nákazy, ale stále zbývá těch 10%.... a to je "práce" pro dobrý AV program.![]()