Jakej je nejlepsí antivirus?

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
DRACUL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DRACUL »

tak som sa po pol roku testovania noda vratil ku kasperskemu, pretoze po jeho scan. mi kaspersy nasiel 24m ifik. objektov/virus,spyware/
nainstaloval som Kaspersky internet security 6 final. vyborna vec/antivir,firewall,antispy,anti-hacker/
-jednoduchy, prehladny a hlavne ucinny :)
C2D 72003,2GHz,GA EP35DS4,ATI 5770 Vapor-X,A-DATA 2*2Gb Viesta,WD 640GB AAKS,Seasonic 520W
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

mno ja s RH souhlasim i nesouhlasim jak se to vezme. Pravda je ze antivir je naprosto nepotrebna vec. Ozkousel jsem uz par vecicek, mel jsem temer vsechny AV co kdy byli na trhu, musim rict ze pokud se nekdo citi neustale ohrozem, tak NOD32 ci KAV jak zde uz bylo receno. Osobne AV povazuji za zbytecnou vec, nemam ho uz asi 8 mesicu (nemam ho uz dil ale beru odkdy mam novy system bez AV) a nyni jsem kvuli teto diskuzy nainstaloval KAV, potom i NOD32, jedine co mi nasli byl muj stary trojan ktery jsem si schoval do dokumentu :-D
Taktez pouzivam router s HW FW, bohuzel muj 3com mi vcera vybouchl v zasuvce takze ted mam edimax ktery jeste nemam ozkouseny, ale po doby kdy jsem mel 3com bylo vse naprosto v poradku a nemel jsem zadne problemy.
Co se tyka SW FW, ano nekdo muze rict ze je to zbytecne, ale i tak myslim ze SW FW usnadni praci kazdemu, ja napr nechci aby mi nektere programy odesilaly ci prijimaly neco ze site, ano muzu zamcit porty v routeru, ale proc tak slozite kdyz v SW FW na to staci 2 kliknuti.
Podle me AV a antispy neni zas tak podstatne, pokud vite jak se chovat na netu a mate dobre vybaveni (tedy HW FW) neni treba techto programu. SW FW neni potrebny, ale naopak uzitecny nastroj ,ktery spouste lidem usetri praci. Lidi nenechte se vysmat, jestli myslite, ze kdyz mate nejlepsi AV na trhu ze mate na 99.9% cisty pc, neni tomu tak. :)

4pixar: taky su teenager :lol:
Procesor: Intel C2D Conroe E6750 @ 2.66GHz, Motherboard: ASUS Striker, Memory: Corsair DIMM 4x1024MB DDRII 800MHz ,Graphic Card: Leadtek PX8800GTS 640mb
Source: Fortron Epsilon 700W, Hard-Disk: Samsung S-ATA 500GB + WD mybook 500GB ,Sound Card: Creative X-Fi XtremeGamer
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Recon píše:Pravda je ze antivir je naprosto nepotrebna vec.
Čím scanuješ sosnuté soubory? Já to pomocí HW FW tedy neumím, ale rád se nechám poučit.... ;-)
DRACUL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DRACUL »

Recon, neviem co si tym myslel/pokud vite jak se chovat/. ja ked nieco surne potrebujem a viem ze to najdem s urcitym rizikom tak sa o to aj tak pokusim ako vacsina tu pritomnych. a s pocitom ze nemam antivir a firewall by som to asi nerobil. to by som robil reinstal kazdy mesiac.
aj tak stale nechapem podstatu tvrdenia ze je antivir a firewall zbytocny, ved ide o ochranu a nebudem sa kôli tomu ze ich nemam "obmedzovat" na nete.
to mi pripada ako: kupim si auto a odstranim airback z dovodu ze budem chodit pomaly a nic sa mi nemoze stat.
C2D 72003,2GHz,GA EP35DS4,ATI 5770 Vapor-X,A-DATA 2*2Gb Viesta,WD 640GB AAKS,Seasonic 520W
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

4shit: odpovim otazkou, copak tahas ze mas strach ze to je infokovano a potrebujes to scanovat? :wink: Nikdy jsem nic scanovat nepotreboval, jelikoz me zadny stazeny soubor nijak neprekvapil svym obsahem.

DRACUL: neco hledam s rizikem? mohl bys to prosim trochu upresnit :lol: Jinak jestli myslis ze se na netu nejak omezuji, ne opravdu tomu tak neni, popracde se priznam ze chodim na P2P fora , na torrent downloady apod. weby, ktere nejsou zrovna bezpecne. Pokud ovsem otviras vse co ti to nabidne mno pak ti nepomuze ani AV :)

Jinak panove co se tyka teda tech (nazveme to poderzelych souboru ktere tahame) souboru, tak kdo vi jak, tak i to stahne bez rizika. Kdo umi , ten umi, kdo neumi reinstaluje a cisti 8) . Neberte to jako povisovani ale proste nechapu to, mam uz nejaky patek win bez AV a nedavno jsem kvuli teto diskuzi tyto AV stahl a otestil a vse je ciste, ze bych mel takove stesti? mno asi to v tom nebude.

repete 4 dracul: co se tyka FW tak jsem rek ze neni dulezity pravda, ale FW je priritni pro lidi s obycejnym modemem bez HW FW. Ne ze lidi co maj obyc.modem si to prectou a reknou si "kaslu na to, sak je to zbytecne". Osobne doporucuji SW FW mit i kdyz mate HW FW, usetri vam to cas, nekterym i penize.
Procesor: Intel C2D Conroe E6750 @ 2.66GHz, Motherboard: ASUS Striker, Memory: Corsair DIMM 4x1024MB DDRII 800MHz ,Graphic Card: Leadtek PX8800GTS 640mb
Source: Fortron Epsilon 700W, Hard-Disk: Samsung S-ATA 500GB + WD mybook 500GB ,Sound Card: Creative X-Fi XtremeGamer
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

Ja pouzivam BitDefender 9 a jsem velice spokojeny! Jsou zde caste aktualizace virove databaze a program mohu jedine doporucit :thumbsup:
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Recon píše:4shit: odpovim otazkou, copak tahas ze mas strach ze to je infokovano a potrebujes to scanovat?....
Třeba poštu.... Někdo nemusí nic podezřelého otevírat, ale někdo někdy ano.... Nebo třeba spořiče - krásný zdroj "syflů" :roll: ... Více to nebudu rozvádět. :wink:
Recon píše:..Neberte to jako povisovani ale proste nechapu to, mam uz nejaky patek win bez AV a nedavno jsem kvuli teto diskuzi tyto AV stahl a otestil a vse je ciste, ze bych mel takove stesti? mno asi to v tom nebude.
Když myslíš... Stačí říci a hned ti můžu dodat pár "syflů" uložených do souboru s krásným názvem "Thread na PCT.doc" nebo "PCT.scr". Použití bez použití AV nemusí dopadnout nejlépe... ;-) (Tzv. "věrohodný" email...) :lol:
Recon píše:Jinak panove co se tyka teda tech (nazveme to poderzelych souboru ktere tahame) souboru, tak kdo vi jak, tak i to stahne bez rizika. Kdo umi , ten umi....
Nemáš tak docela pravdu. Štestí není "umění"... :wink: Opět to nebudu dále rozvádět....
Recon píše:....ale FW je priritni pro lidi s obycejnym modemem bez HW FW....
To souhlasím. :)
Recon píše:Osobne doporucuji SW FW mit i kdyz mate HW FW, usetri vam to cas, nekterym i penize.
Jediná výhoda SW FW při použití HW FW je i kontrola odchozích paketů -> u legálního SW to není zase taková tragedie, u nelegálního SW to může způsobit nefunkčnost nelegální aplikace... Opět to nebudu dále rozvádět.... Ne všechny HW FW umí blokovat porty ze směru od uživatele (musíš ale znát číslo portu, kterým chce komunikovat konkrétní program), i když takové samozřejmě existují...
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

takze si defakto rekl ze kdybys nemel e-mail tak AV nepotrebujes, jelikoz ho pouzivas jen na scan priloh z mail, neni tomu tak? :) Navic vetsina postovnich serveru ma uz v sobe AV. Konkretne muj ma NOD32 (kazdy asi vi o jaky jde).
shit píše:Třeba poštu.... Někdo nemusí nic podezřelého otevírat, ale někdo někdy ano.... Nebo třeba spořiče - krásný zdroj "syflů" Rolling Eyes ... Více to nebudu rozvádět. Wink
tak s tim 100% souhlasim, parkrat jsem se nechal chytnout nadhernym sporicem, mno ale myslim ze za tu hezkou podivanou to cisteni stalo :-D

Ano panove, souhlasim se vsemi co trvdi ze pro bezneho usera je AV nutny a potrebny. Ovsem trochu zkusenejsi si poradi i bez nej a ani ty problemy nemaji.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Recon píše:takze si defakto rekl ze kdybys nemel e-mail tak AV nepotrebujes, jelikoz ho pouzivas jen na scan priloh z mail, neni tomu tak? :) Navic vetsina postovnich serveru ma uz v sobe AV. Konkretne muj ma NOD32 (kazdy asi vi o jaky jde)....
Bohužel NOD32 na poštovním serveru nemá každý.... :sad:
Další věc: Ukaž mně člověka, který v životě nesosnul nějaký soubor z nějakého "ne zcela věrohodného zdroje"... moc takových lidí u domácích PC není.... Přitom se nemusí jednat pouze o warez ...
Recon píše:Ovsem trochu zkusenejsi si poradi i bez nej ...
Tohle bych se neopovážil tak jasně tvrdit. Co třeba "makroviry"? Sice je možnost zakázat makra, ale.....

Souhlasím s tím, že zkušenější user "používající mozek" a dobrý firewall (HW nebo SW) může zabránit 90-ti procentům virové nákazy, ale stále zbývá těch 10%.... a to je "práce" pro dobrý AV program. :oops:

Kdyby nebyly viry, tak co bych sbíral do své sbírky virů a syflů.... :huh: :comp:
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

Shit píše:Další věc: Ukaž mně člověka, který v životě nesosnul nějaký soubor z nějakého "ne zcela věrohodného zdroje"... moc takových lidí u domácích PC není.... Přitom se nemusí jednat pouze o warez
Lhal bych kdybych rekl ze ne, ale zaroven bych lhal kdybych rekl ze ten soubor byl natolik nebezpecny ze by mi udelal bordel v systemu nedejboze ho polozil. Vetsinou se jedna o dialery (ty mi neublizi), downloadry (bezproblemove smazani) nebo jine typy trojskych koni.
Shit píše: Souhlasím s tím, že zkušenější user "používající mozek" a dobrý firewall (HW nebo SW) může zabránit 90-ti procentům virové nákazy, ale stále zbývá těch 10%.... a to je "práce" pro dobrý AV program. :oops:
no 100%ni neni nic takze bych to takhle nerek, ale jak si rekl sam, clovek co pouziva mozek dokaze zabranit 90%ntum haveti aby se mu dostal do PC. Ikyz mas AV musis umet pouzivat to co mas vhlave, spousta lidi takhle zije v pocitu bezpeci i kdyz tomu tak vubec neni.

BTW: kdyz to sbiras proc mas FW? :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Recon píše:BTW: kdyz to sbiras proc mas FW? :)
Humus nesbírám non-stop, ale poize když má na to chuť.9 :)
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

HW firewall vám outbound protection nezajisti. O čem mluvim? Stáhněte si program z webu, ten vám ukradne pracovní data a pomoci prohlížeče je pošle do Internetu. Váš HW firewall nedokáže rozlišit mezi takovouto komunikací a normálním browsdanim po Internetu.
To by mě zajímalo jestli si to ti "IT odborníci", kteří žádný SW firewall nemají uvědomily :wink:
Petrsk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrsk »

jedine Kaspersky internet security 2006
Intel Celeron D 325, 2533 MHz (19 x 133)
Asus P4VP-MX,VIA VT8751A Apollo P4M266A,GF FX 5500 128/128 310@520
Ricardo15
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ricardo15 »

ja používam freeware AVAST4 HOME,ale je potřeba k tomu firewall a nějaký dobrý spyware
Petrsk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrsk »

kaspersky ma vse.
Intel Celeron D 325, 2533 MHz (19 x 133)
Asus P4VP-MX,VIA VT8751A Apollo P4M266A,GF FX 5500 128/128 310@520
thomick
Nováček
Nováček

Kaspersky Internet Security 2006 v.6.0.0.300 a KAV 2006

Příspěvek od thomick »

Nazdar,
chtěl bych se vyjádřit k některým pochybným informacím o KIS 2006 a KAV 2006. Já osobně mám KIS a jsem s ním nadmíru spokojen. :D Byl jsem i při tom když se testovaly jeho betaverze a mohu říct, že KIS a KAV 2006 jsou zatím nejpodařenější z celé série. V paměti mi KIS zabírá pouze 5MB!!! To je podle mě dost dobré číslo. A navíc vím, proč se některým jeho uživatelům zdá, že zpomaluje systém. Stačí pouze když se v tomto programu vypnou některé neužitečné služby. Např: V kartě AntiSpy-položka Anti-dialer. nemyslíte??(platí pouze pro uživatele bez vytáčeného připojení k internetu!!!!), dále v kartě Proactive Defense položka Application Integrity Control(toto je nejvíc zpomalující služba) a pokud ji vypnete na běhu a účinnosti KIS ani KAV to nic nemění a vy si navíc urychlíte systém :) . To je vše a já vám přeji hodně úspěchů v používání KIS a KAV 2006. :up:
Daniel1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Daniel1 »

NOD32 is a best.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Možná by nebylo špatné, výroky typu "XYZ je nejlepší" něčím také doložit...
thomick
Nováček
Nováček

Příspěvek od thomick »

Shit píše:Možná by nebylo špatné, výroky typu "XYZ je nejlepší" něčím také doložit...
Taky si myslím...
Slash
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slash »

Ja se jen chcem opytat ked mi najde NOD32 virus v operacnej pameti tak jak ho mam zmazat ked sam NOD32 ho nezmaze ....je na to nejakej jinej soft ? nechce se mi instalovat new xp .Vdaka
CPU: AMD X2 4200+@2700 Chladič: Zalman CNPS9500 MB: ASUS A8N32-SLI deluxe RAM: 1GB (KIT 2x512MB) DDR 400MHz PC3200 CL2.5-3-3-6 CORSAIR TWINX XMS HDD:2xHitachi 250GB T7K250 - SATA II NCQ RAID-0 VGA: ASUS extreme 7800GT(400/1000@430/1200) DVD:LG GSA-4165B a LG GSA-4120B LCD: View Sonic VP930 ZDROJ:Enermax liberty 500W AUDIO:Creative 2 ZS Logitech Z-680 SLUCHATKA:Koss R/80 MYS:Logitech MX1000
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“